Jak zaplnit prázdnou stěnu? 5 kreativních tipů

Vadí vám, že máte v obývacím pokoji, jídelně či ložnici prázdnou stěnu a přemýšlíte nad tím, čím ji zaplnit? Máme pro vás 5 kreativních tipů, díky kterým tato stěna zaručeně prokoukne. Jakým způsobem ji tedy nadekorovat a které nástěnné bytové doplňky k tomu použít?

tip-jak-zaplnit-prazdnou-stenu

Tipy, co na prázdnou stěnu

Prázdná stěna v obývacím pokoji, jídelně, vstupní hale, chodbě, schodišti, ložnici nebo pracovně nevypadá zrovna nejlépe. Řešíme, co na prázdnou stěnu, aby prokoukla a byl na ni příjemný pohled? Vyzkoušejte následujících 5 tipů, které váš interiér stylově rozzáří a dodají mu nádech kreativity!

  1. Dekorativní zrcadlo na zeď

Skvělým tipem, jak zaplnit prázdnou stěnu, je jednoznačně zrcadlo na zeď. Tato designová dekorace na zeď sluší zejména obývacímu pokoji. Nástěnné zrcadlo vynikne také v jídelně, v ložnici nebo na chodbě. Zrcadlo na zeď přitom plní nejen dekorativní funkci, umí opticky zvětšit prostor. Představuje tedy skvělé řešení i pro interiéry menších rozměrů.

Pro jaké nástěnné zrcadlo se rozhodnout? Zvolte kulaté či hranaté zrcadlo v designovém rámu například se zlatými či dřevěnými prvky, zamilujete si i zrcadlo na zeď v boho stylu. Na prázdnou stěnu si však nemusíte pořizovat pouze jedno dekorativní zrcadlo, rozhodněte se hned pro několik nástěnných zrcadel. Tato dekorativní zrcadla na zeď mohou být různorodá, zakoupit si je můžete i v jedné sadě.

  1. Fotorámečky na zeď

Jak dále zaplnit prázdnou stěnu? Jednoznačně fotorámečky na zeď! Do těchto dekorativní rámečků můžete vložit ty nejkrásnější fotky ze svého života. A to například snímky z dovolené, ze svatby, rodinné fotky, fotky s partnerem nebo fotky svých dětí. Prostřednictvím fotorámečků na zeď si nádherně vyzdobíte svůj interiér.

Díky nástěnným fotorámečkům zaručeně prokoukne prázdná zeď v obývacím pokoji, ložnici či jídelně. Snažte se mezi sebou jednotlivé velikosti, barvy a materiály fotorámečků na zeď kombinovat, aby výsledek působil decentním i stylovým dojmem. Chcete být ještě originálnější? Vsaďte na rámečky na více fotek neboli multi rámečky, které vyniknou opravdu na každé stěně.

  1. Zarámované plakáty na zeď

Další možností, jak zaplnit prázdnou stěnu v obývacím pokoji, jídelně, na chodbě či v ložnici, je jednoznačně zarámovaný plakát na zeď. Vyberte si přitom takovou nástěnnou dekoraci, která je decentní a elegantní a která zapadne do každého interiéru. Oživte svůj domov například zarámovaným plakátem květin, plakátem v boho stylu s motivem ptačích pírek, plakátem s motivem tropických rostlin nebo plakátem s jemnou kresbou.  

  1. Kovová dekorace na zeď

Pro jakou další nástěnnou dekoraci se rozhodnout? Skvělou volbu představuje také kovová dekorace na zeď. Oživte svou prázdnou zeď například kovovým obrazem s květinami, listy či ptačími pírky. Zamilujete si rovněž zarámovaný kovový obraz s abstraktními tvary, který je zpracovaný z tepaného kovu a vypadá jako od kováře.

Kovová dekorace na zeď zaručeně upoutá vaši pozornost. Tato nástěnná dekorace vyrobená z černého, zlatého či stříbrného kovu vynikne zejména v obývacím pokoji, ale i v ložnici, na chodbě či v pracovně. 

designove-police-na-zed

  1. Designové police na zeď: Doplňte je nástěnnými hodinami

Pokud chcete oživit prázdnou stěnu, vsaďte rovněž na designové police na zeď různých materiálů, velikostí a tvarů. Může tedy jít nejen o dřevěné dekorace na zeď, velmi oblíbené jsou rovněž designové police na zeď kovové nebo vyrobené z kombinace kovu a dřeva.

Jestliže se rozhodnete pro designové police na zeď, zkuste je vkusně doplnit také o nástěnné hodiny. Tato kombinace dekorací na zeď bude působit skvěle zvláště v obývacím pokoji.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.