Vychutnejte si podzimní hygge a užijte si pohodový podzim

S příchodem podzimních měsíců trávíme více času ve svých domovech. Dny se krátí, noci prodlužují, přichází chladné počasí, a tak rádi vyhledáváme teplo domova. Jak si doma vychutnat tu pravou podzimní hygge atmosféru? Zaměřte se hned na několik věcí, díky kterým si užijete naprosto pohodový podzim.

podzimni-scenerie

Udělejte si to doma útulnější

Podzim je ročním obdobím, které nás nabádá k tomu, abychom zpomalili, nikam nespěchali a užívali si naplno ve svém volnu hřejivé teplo domova. K podzimnímu hygge tedy rozhodně patří lenošení, a to třeba s oblíbenou knížkou, hrnkem kakaa či sledování filmu s partnerem.

Jak si toto lenošení vyšperkovat k dokonalosti? Vybavte si místnost, ve které trávíte nejvíce času, měkkoučkými dekorativními polštáři i hřejivými dekami a plédy. A to nejlépe v podzimních barvách a motivech. Vašemu obývacímu pokoji a vaší ložnici budou rovněž slušet imitace kožešiny, kterou použijte jako přehoz přes křeslo i jako kusový koberec.

Vyzkouzlete si svůj podzimní hyggekrog

Aby bylo vaše podzimní hygge naprosto dokonalé a vy si jej tak mohli užít plnými doušky, neobejdete se bez hyggekrogu. O co se jedná? Hyggekrog je váš osobní prostor nebo místo, které na podzim patří jenom vám, a když si v něm budete lebedit, všechny podzimní chmury okamžitě odplavou.

Hyggekrog si můžete ve svém domově vytvořit prakticky kdekoliv. Třeba na gauči, v křesle nebo v posteli. Doplňte jej o polštářky, plédy, deky, kožešiny a dekorativní osvětlení a domácí podzimní pohoda může začít. Třeba se čtením knížky, pitím kakaa nebo poslechem oblíbené hudby. Co dalšího vám při těchto činnostech nesmí chybět? Rozhodně pletené ponožky na nohách.

clovek-u-krbu

Podzimní hygge podtrhněte náladovým osvětlením

Když za okny zuří podzimní plískanice, lenošení v teple domova je to nejlepší, co pro sebe můžete udělat. Chcete-li si podzimní hygge užít do dokonalosti, nezapomeňte také na náladové osvětlení. Obklopte se lucernami, svícny, svíčkami, LED světýlky i girlandami. Svůj podzimní hyggekrog neboli místo k lenošení můžete doplnit také vhodnou stojací lampou.

V případě osvětlení, které navodí podzimní hygge, vsaďte nejlépe na neutrální odstíny, na zemité barvy či na odstíny spadaného listí. Co se týče lamp, lampiček, svícnů a luceren, vsaďte na přírodní materiály, které váš domov zútulní a prozáří hřejivým teplem.

Provoňte si svůj domov podzimem

Podzimní hygge si vychutnáváme všemi smysly. Právě proto není od věci, když si provoníte svůj domov podzimem prostřednictvím aroma difuzérů a vonných svíček. Jaké podzimní vůně patří k těm nejoblíbenějším? Na podzim si rozhodně zamilujete aroma skořice, dýňového koření, jablka, hrušky, hřebíčku, pomeranče nebo vůni santalového či cedrového dřeva.

Přírodní materiály jsou základ

Jak dále podpořit podzimní hygge? Pusťte domů přírodu, a to hned několika způsoby. Vyzdobte svůj domov bytovými dekoracemi z přírodních materiálů, jako je dřevo, bambus, vodní hyacint nebo ratan. Svůj podzimní dům či byt si vyzdobte také vázami, do kterých naaranžujete například větvičky s šípky nebo jeřabinami. Na dveřích to bude samozřejmě slušet také vlastnoručně vyrobenému podzimnímu věnci.

Podzimní hygge je skvělým způsobem, jak si doma užít opravdu pohodový podzim. Tak směle do toho!

podzimni-scenerie

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.