V chladných podzimních dnech vás příjemně zahřejí deky

S příchodem podzimu stojí rozhodně zato zachumlat se pod hřejivou a hebkou deku, číst knížku, dívat se na televizi nebo popíjet kakao. Abyste si tento podzimní zážitek užili plnými doušky, dáme vám tipy na to, jaké deky jsou pro vás ty nejlepší. Hřejivé deky totiž představují nejen praktický doplněk, ale jsou také úžasnou bytovou dekorací do obývacího pokoje či ložnice.

Mekka-a-prijemna-deka

Zachumlejte se do hřejivé podzimní deky v obýváku i v ložnici

Podzim je tu! Neexistuje snad útulnější způsob, než se během chladných dní zachumlat do hřejivých podzimních dek. Toto jedinečné podzimní hygge si můžete vychutnat v obývacím pokoji na gauči nebo na pohodlném křesle. Hřejivá deka vám udělá příjemnou službu samozřejmě i v ložnici.

Podzimní deku, která zahřeje, mějte po ruce i pro své nejbližší a rovněž pro své hosty, kteří k vám přijdou na návštěvu. Rozhodně se u nich coby pozorný hostitel blýsknete! Podle čeho deku na podzim vybrat, aby byla nejen praktická, ale také aby vám posloužila jako stylová podzimní dekorace? Přinášíme několik tipů, na co se zaměřit.

U podzimních dek je nejdůležitější materiál

Pokud vybíráte podzimní deku, do které se chcete doma zachumlat a lebedit si v ní, v prvé řadě se soustřeďte na její materiál. Vyberte si zkrátka do svého obývacího pokoje či do ložnice deku, která zahřeje.

V případě deky na podzim si budete pochvalovat zvláště beránkovou deku, mikroplyšovou deku, kožešinovou deku nebo hrubou pletenou deku. Jedinečná textura těchto dek již na první pohled působí hřejivým a měkoučkým dojmem a právě díky ní u vás doma udělá podzimní deka spoustu parády.

Smesny-pes-v-dece

Zaměřte se na barvy podzimu

Na co se dále soustředit při výběru nové deky na podzim? Kromě textury hraje důležitou roli její barva. Ať už se rozhodnete pro deku jednobarevnou, nebo pro deku ve směsici hned několika odstínů, zaměřte se v jejím případě na barvy spadaného listí.

K podzimním dekám se tak hodí okrové, hnědé, zelené, béžové, oranžové, ale i vínové odstíny. Není navíc od věci, když zvolenou deku barevně zkombinujete také s dalším bytovým textilem, jako jsou dekorativní polštáře, závěsy, přehozy nebo ubrusy. Z vašeho domova bude díky tomu dýchat typicky podzimní atmosféra.

I na zvoleném motivu podzimním dek záleží

Pokud jste se nerozhodli pro podzimní deky jednobarevné, jistě vás zajímá, jaký motiv u tohoto bytového textilu zvolit, aby nepůsobil kýčovitě. V případě mikroplyšových dek nebo dek s beránkem je trefou do černého klasický kostkovaný motiv, motiv melíru nebo etno motiv. Nádherně působí také vzor listů, geometrické vzory či jemné proužky. Hřejivým podzimní dekám rovněž sluší třásně.

Jestliže si pořizujete pletenou podzimní deku nebo kožešinovou deku, nejkrásněji tyto hřejivé přikrývky vypadají v jedné barvě. Mají totiž výraznou texturu, kterou již není třeba podtrhovat žádným dalším zvýrazněním v podobě podzimního motivu.

Podzim je ideálním ročním obdobím k tomu, abychom strávili příjemné chvíle pod teplými a měkoučkými dekami. Díky správnému výběru materiálu, barvy a vzoru vykouzlíte pomocí tohoto bytového textilu u vás doma opravdu jedinečnou podzimní atmosféru. Zachumlejte se a užijte si pohodový podzim s dekami, které zahřejí nejen tělo, ale i duši.

bytove-dekorace-na-podzim

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.