Nejlepší povlečení na podzim

Podzim je obdobím, během kterého hraje příroda všemi barvami. Pokud vybíráte povlečení na podzim, zkuste se inspirovat právě tímto ročním obdobím. Příjemnou společnost vám v ložnici i dětském pokoji bude dělat povlečení v barvách podzimu i s typicky podzimními motivy.

podzimni-povleceni

Tipy na povlečení s podzimním motivem

Jaké je nejlepší povlečení na podzim? Jednoznačně povlečení s podzimním motivem. Jestliže řešíte, pro jaký motiv či potisk podzimního povlečení se rozhodnout, stačí se vydat na procházku přírodou.

Právě příroda na podzim prochází velkolepou proměnou, v níž můžete najít spoustu inspirace. Ve vaší ložnici bude vypadat vskutku nádherně povlečení s motivem listů, které jsouzbarveny nejen do zelených a žlutých barev, ale také okrových, cihlových, ohnivě červených, vínových či hnědých odstínů. V těchto zemitých tónech, které do ložnice vnáší zenovou atmosféru, si zamilujete rovněž povlečení s motivem podzimních kapradin.

Jednobarevné podzimní povlečení? Vsaďte na barvy spadaného listí

Chtěli byste naopak svou ložnici nebo dětský pokoj vybavit podzimním povlečením bez jakéhokoliv potisku či motivu? Vsaďte na jednobarevné podzimní povlečení, u něhož je výběr správného odstínu skutečně zásadní.

Jaká je tedy nejlepší barva pro podzimní povlečení? Vsaďte na barvu spadaného listí, která dodá místnosti, v níž spíte, opravdu zářivý vzhled. Podzimnímu povlečení konkrétně sluší odstíny oranžové, jako je broskvová, barva ohně, pomerančová, lososová nebo meruňková. Ve vaší podzimní ložnici bude nádherně vypadat také povlečení v béžové, světle hnědé, tmavě hnědé, kávové, skořicové nebo okrové barvě. Nebojte se ani jednobarevného podzimního povlečení v tmavě zelené, olivové či mechové.

Aby vás jednobarevné podzimní povlečení nenudilo, můžete mezi sebou jednotlivé sady barevně kombinovat a doplnit je také o další polštáře a polštářky v barvách podzimu. Při kombinování podzimního povlečení přitom mezi sebou prostřídejte nanejvýše tři barvy.

I na materiálu podzimního povlečení záleží

Vaši ložnici promění nejen barva podzimního povlečení, ale také materiál, ze kterého je toto ložní prádlo vyrobeno. Kromě bavlněného povlečení se vám bude v průběhu podzimu skvěle lebedit v teplejších materiálech. Velmi měkoučké, hebké a hřejivé je povlečení z mikroplyše, vysokou hřejivost v chladnějších měsících roku zaručí také flanelové povlečení.

Pokud chcete do své podzimní ložnice vnést punc luxusu, zamilujete se do bavlněného saténu. Čím je tento materiál ložního povlečení výjimečný? Na podzim a v zimě hřeje, v teplejších měsících roku naopak příjemně chladí.

Čím doplnit podzimní povlečení, abyste se v posteli cítili ještě útulněji a pohodlněji? Bavlněným prostěradlem v podzimních barvách, bílým či krémovým prostěradlem nebo prostěradlem z hřejivého materiálu. Během chladných měsíců roku se vám bude velmi příjemně spát zvláště na posteli potažené froté prostěradlem nebo heboučkým prostěradlem z mikroplyše.

inspirace-na-podzim

Vrstvěte. Čím dále doplnit podzimní povlečení?

Ať už si vyberete povlečení s podzimním motivem nebo v barvách spadaného listí, kromě tohoto základního setu zkuste svou ložnici doplnit o další textil v podzimních tónech a texturách. Pusťte se tedy do vrstvení. V ložnici by vám neměly chybět například hřejivé plédy, přehozy a deky v podzimních barvách. Skvěle působí také dekorativní polštáře.

Máte-li povlečení s podzimním motivem, vybavte dále svou postel jednobarevnými dekorativními polštáři v barvách spadaného listí. Jestliže jste si naopak pořídili jednobarevné podzimní povlečení, rozhodněte se pro dekorativní polštáře s podzimním motivem nebo s výraznou texturou.

Letošnímu létu již pomalu dáváme sbohem, a tak je na čase vyměnit letní povlečení za hřejivé ložní prádlo v podzimních barvách či motivech. Pomocí podzimního povlečení vdýchnete své ložnici útulnou atmosféru a zajistíte si během nadcházejícího podzimního období ničím nerušený pohodový spánek.

hrnek-s-kavou-a-otevrenou-knihou

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.