Tipy na dřevěné hračky pro děti

Dřevěné hračky si i v dnešní době získávají dětská srdce. Zajímá vás, které dřevěné hračky jsou pro děti ty nejlepší a se kterými si zaručeně vyhrají? Máme pro vás několik tipů, které i jako dárek ocení nejen batolata, ale také předškoláci a školáci.

Dřevěná-hračka-pro-nejmenší

Dřevěné hračky pro batolata: Zamilují si tahací hračky na kolečkách

Poohlížíte se po nových dřevěných hračkách pro své děti? Je to rozhodně dobrý nápad. Jelikož dřevo patří k přírodnímu a bezpečnému materiálu, spoustu zábavy s dřevěnými hračkami si užijí už děti v batolecím věku.

Batolata, ale i menší děti předškolního věku budou nadšené hlavně z dřevěných tahacích hraček na kolečkách. Pro kluky a holčičky máme například dřevěného krokodýla nebo ježečka na kolečkách, které jsou pomalovány zdravotně nezávadnými barvami.

Nejen, že si děti užijí s dřevěnými tahacími hračkami na kolečkách spoustu zábavy. Jejich rodiče navíc ocení, že tyto dřevěné hračky nemají ostré hrany, o které by se mohlo dítě poranit, ani malé části, které by mohlo spolknout.

Dřevěné nasazovací kroužky rozvíjí u dětí koordinaci očí a rukou

Pokud hledáte vhodné dřevěné hračky pro batolata, rozhodně jim třeba jako dárek k narozeninám nebo Vánocům pořiďte také dřevěné nasazovací kroužky. Tyto kroužky batole svýma ručkama postupně a ve správném pořadí nasazuje na tyč, až vytvoří dřevěnou pyramidu.

Dřevěné nasazovací kroužky jsou hračkou, která by neměla chybět žádnému dítěti v batolecím věku. Děťátko se totiž díky ní učí zábavnou formou rozvíjet koordinaci svých očí a rukou. Pro vaše děti máme hned několik typů dřevěných nasazovacích kroužků, jejichž pyramida je po každé zakončena dřevěnou hlavičkou roztomilého zvířátka (třeba králíčka nebo medvěda).

Dřevěné-hračky-pro-děti

Z čeho bude mít vaše dítě radost? Z dřevěného houpadla i vozíku na kolečkách

K dřevěným hračkám, kterými zaručeně potěšíte děti předškolního věku, patří dřevěné houpadlo. To se bude skvěle vyjímat nejen v dětském pokojíčku, ale i v obývacím pokoji. Děti mají houpavý pohyb velmi rády. Je pro ně zábavnou činností, zároveň zklidňuje jejich emoce a uvolňuje přebytečnou energii. V naší nabídce najdete například dřevěné houpadlo ve tvaru velryby, které je úžasným narozeninovým či vánočním dárkem pro každé dítě.

Kromě dřevěného houpadla nesmí v pokojíčku každého menšího dítěte chybět i dřevěný vozík na kolečkách. Například takový vozík na kolečkách ve tvaru slona poslouží k úschově plyšáků, stavebnic a dalších hraček, které vaše dítě může bez námahy převážet z místa na místo. Zároveň jde o stylovou dekoraci do dětského pokoje.

Dřevěné hračky podpoří vaše děti i ve zdravém pohybu

Dalším našim tipem jsou dřevěné hračky, s jejichž pomocí se může vaše dítě zdravě vybít a rozhýbat se. Do dětského pokoje jsou v tomto pohledu perfektní dřevěný lezecký trojúhelník nebo dřevěný lezecký oblouk. Radost z pohybu si vaše děti užijí díky dřevěné arkádové hře pro děti nebo díky dětské golfové sadě. Tyto dřevěné hračky jsou přitom vhodné nejen na doma, ale také na zahradu.

Tipy na dřevěné hračky pro malé kutily i malíře

S dřevěnými hračkami si vyhrají i malí kutilové. Pořiďte jim například dětský dřevěný ponk s nářadím, na kterém si budou pomyslně vyrábět, co se jim zlíbí. Samozřejmě tato dřevěná hračka je jako dárek vhodná jak pro kluky, tak pro holčičky.

A pokud vaše dítě předškolního či školního věku rádo maluje, překvapte jej novým dřevěným malířským stojanem. Velkým bonusem bude jeho výšková nastavitelnost, díky které se malířský stojan dokonale přizpůsobí potřebám vašeho dítěte.

S dřevěnými hračkami si děti procvičí i mozkové závity

Některé dřevěné hračky pro děti jsou skvělé také na procvičení mozkových závitů či na podporu koncentrace. Zahrajte si s nimi třeba tolik oblíbenou hru mikádo s dřevěnými
tyčinkami, skvělá je rovněž stolní dřevěná hra piškvorky. Nejmenší děti od batolecího věku zase uvítají dřevěné vkládací puzzle nebo dřevěnou manipulační tabuli s nejrůznějšími aktivitami.

Dřevěné hračky dětem poskytují radost, zároveň u nich podporují rozvoj důležitých dovedností. Pořízení nových dřevěných hraček pro děti je tedy skvělým způsobem, jak propojit zábavu a naučit své dítě něco nového.

Dítě-s-dřevěnou-hračkou

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.