Sklenice na kávu - moderní trendy

Patříte k milovníkům kávy? V tom případě vám doma nesmějí kromě šálků s podšálky chybět také sklenice na kávu, které pořídíte hned v několika variantách. Představíme vám konkrétně sklenice na kávu v moderních designech, ve kterých káva skvěle chutná a na které je zároveň velmi pěkný pohled.

hrnek-s-kavou-a-otevrenou-knihou

Moderní sklenice na kávu jsou vkusné i cenově dostupné

Káva patří k nejoblíbenějším nápojům. Také si ji dopřáváte několikrát denně sami či s partnerem? Anebo kávu často vaříte i svým návštěvám? Určitě si dáváte velmi záležet na jejím servírování. Tento horký, voňavý nápoj vypadá velmi dobře v moderních sklenicích na kávu, které jsou designové a u nichž oceníte, že jsou i cenově dostupné.

Představíme vám moderního trendy v oblasti sklenic na kávu, díky kterým si užijete opravdu jedinečný coffee time. Dáme vám tipy na to, které sklenice na kávu rozhodně stojí za to pořídit i k vám domů. Navíc byste měli vědět, že není sklenice jako sklenice. Poradíme vám proto, ve které sklenici na kávu byste měli servírovat espresso, flat white, latte macchiato, alžírskou kávu nebo vídeňskou kávu.

Dvoustěnné sklenice na kávu bez ucha: Ideální na espresso, flat white či latte macchiato

Chcete si pořídit sklenice na kávu v atraktivním designu? Skvělou volbou jsou především dvoustěnné sklenice na kávu neboli termo sklenice na kávu, které dokážou udržet kávu déle horkou, aniž byste cítili horko na její vnější stěně. Set těchto trendy kousků si můžete pořídit v různých objemech.

Ve dvoustěnných sklenicích na kávu bez ucha servírujte ideálně espresso, flat white nebo latte macchiato. Dvoustěnné sklenice na kávu představují moderní způsob pití kávy. Oceníte u nich, že jsou velmi lehké a odolné vůči poškrábání. Díky tomu, že jsou jejich dvojité stěny průhledné, můžete si kávu vychutnat i vizuálně a v případě takového flat white, caffe latté či latte macchiato obdivovat jednotlivé vrstvy a bohatou pěnu.

Objem dvoustěnných sklenic na kávu: Jaký zvolit?

Jaký vybrat konkrétně objem dvoustěnných sklenic na kávu? V případě espressa se nedoporučuje objem sklenic menší než 60 mililitrů. Máte-li rádi dvojité espresso, vhodné jsou sklenice na kávu o objemu 100 až 120 mililitrů. Na flat white si pochutnáve v termo sklenici na kávu o objemu cca 180 mililitrů.

Chcete-li si připravit latte macchiato, vhod vám přijde sklenice na kávu zhruba o objemu 330 mililitrů. A pokud nedáte dopustit na caffe latté, budete potřebovat silnostěnnou sklenici na kávu přibližně o objemu 280 mililitrů.

hrnky-na-kafe-min

Sklenice na kávu s uchem: To pravé na cappuccino, espresso a americano

Milujete cappuccino? V tom případě se vybavte rovněž dvoustěnnou sklenicí na kávu s uchem, která je zárukou dokonalého prožitku z tohoto nápoje. V této sklenici na kávu s uchem, jejíž objem by se měl pohybovat kolem 190 až 280 mililitrů, si vychutnáte také lahodné americano.

K dostání jsou rovněž menší dvoustěnné sklenice na kávu s uchem, v nichž si užijete i báječnou chuť espressa. Jejich objem by přitom neměl být menší než 60 mililitrů. Vyšší sklenice na kávu s uchem, které mají větší objem kolem 330 mililitrů, zase využijete například na caffe latté.

Sklenice na kávu na stopce a s uchem: Chutná v ní irská, alžírská i vídeňská káva

V čem si připravit irskou kávu, alžírskou kávu nebo vídeňskou kávu, které jsou tolik oblíbené v Česku? Servírujte je nejlépe ve sklenici na kávu na stopce, která má zároveň ucho. V této sklenici o objemu zhruba 250 mililitrů bude vybraná káva chutnat vskutku náramně!

V moderních sklenicích na kávu na stopce s uchem (zhruba o objemu 280 mililitrů) můžete elegantně servírovat také caffe latté. Právě tyto sklenice dodají vašemu pití kávy styl a eleganci.

Sklenice na kávu jsou i jedinečným dárkem

Hledáte opravdu stylový dárek k narozeninám, Vánocům nebo svátku? Milovníka kávy zaručeně potěšíte právě sadou sklenic na kávu. Set moderních sklenic na kávu je rovněž skvělým tipem na dárek pro novomanžele nebo na dárek při příležitosti kolaudace nového domu či bytu. Sadu sklenic na kávu můžete dále pojmout i jako dárek ke Dni matek, Dni otců nebo pro paní učitelku (pana učitele) u příležitosti konce školního roku.

Moderní sklenice na kávu mají zkrátka jako jedinečný dárek velmi univerzální použití. Můžete si být jisti tím, že jejich věnováním potěšíte takřka každého. Nebo znáte někoho, kdo nepije kávu nebo kávu nevaří alespoň svým návštěvám?

hrnek na kavu-min

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.