Dekorativní vázy pro každé roční období

Designové vázy jsou stylovými bytovými dekoracemi, které můžete velmi snadno přizpůsobit každému ročnímu období. Ať už milujete minimalismus nebo přírodní styl, máte spoustu možností, jak vytvořit jedinečné aranžmá do vázy, které bude ladit s aktuálním ročním obdobím. Přinášíme vám tipy na dekorativní vázy, s jejichž pomocí můžete měnit svůj domov s ohledem na konkrétní roční sezonu.

Vánoční-dekorace-s-dekorativní-vázou  (1)

Je libo designové vázy různých barev, tvarů, textur a potisků?

Chcete ozvláštnit svůj domov všech 365 dnů v roce? Váš obývací pokoj, jídelnu, ložnici, chodbu i vstupní halu rozzáří zejména moderní designové vázy, které vynikají různými barvami, tvary a často také texturami či potisky.

Tyto designové vázy z keramiky, kameniny, kovu či skla mají také různou velikost a zaručeně se hodí pro každé roční období. Coby jedinečnou bytovou dekoraci je můžete ponechat prázdné. Vložit do nich můžete také sezónní květiny a rostliny, spoustu parády udělají i v kombinaci se suchou vazbou.

Dekorativní skleněné vázy patří k nejoblíbenějším kouskům

Poohlížíte se po nadčasových vázách? K těm nejoblíbenějším kouskům zaručeně patří designové skleněné vázy, které do vašeho interiéru vnesou lehkost a styl. Krásu jarního a letního období podtrhují průhledné skleněné vázy nebo skleněné vázy ve světlých a čirých barvách.

V případě podzimních a zimních měsíců můžete zase sázet na skleněné vázy v hřejivých a tmavších odstínech skla. Opět platí, že designovým skleněným vázám to sluší samostatně, doplnit je můžete také o řezané květiny, rostliny, větvičky nebo suchou vazbu.

Vánoční-váza

Tipy na moderní dekorace do vázy

Hledáte moderní dekorace do vázy? Vsaďte na aranžmá, které má trvalý charakter, a díky kterému v interiéru v kombinaci s designovou vázou dosáhnete zajímavého vizuálního efektu. Ve váze například krásně vypadají sušené květiny, sušené trávy či moderní umělé květiny a rostliny (umělý eukalyptus, orchidej či travina).

Kombinace designových váz s moderními dekoracemi vnese do vašeho domova svěží a trendy vzhled. Pro jaro a léto můžete zvolit jemné pastelové tóny květin a svěží zelené rostliny, které připomínají probouzející se přírodu. Na podzim a v zimě můžete vsadit na teplejší barvy, jako je červená, hnědá a oranžová, a doplnit vázu suchými větvemi či dekoracemi, které evokují útulnou a hřejivou atmosféru.

Přírodní dekorace do vázy jako staronový trend

Do designové vázy můžete dát také přírodní dekorace, které najdete při procházce přírodou. V tomto případě se inspirujte konkrétním ročním obdobím. Vázám tak bude slušet doplnění o luční květiny, obilné klasy, větvičky listnatých stromů a keřů, větvičky jehličnanů či borovicové větvičky se šiškami.

Právě tímto způsobem můžete dle libosti přenést do vašeho domova kousek přírody a vytvořit atmosféru, která bude dokonale ladit s aktuálním ročním obdobím. Přírodní dekorace do vázy jsou jednoduché, minimalistické a vyniknou i v moderních interiérech.

Vysoké vázy na podlahu jsou středobodem místnosti

Pokud si chcete pořídit výrazný doplněk do obývacího pokoje nebo jídelny, zaručeně vás ohromí vysoké vázy na podlahu. Tento designový doplněk o výšce nad 80 centimetrů se stane zaručeně středobodem každé místnosti. Vysoké vázy na podlahu mají impozantní vzhled, kterým přitahují pozornost. Velmi však záleží na tom, o jaké aranžmá je doplníte.

Jaké přírodní dekorace do vysoké vázy? Vsaďte například na dlouhé bambusové větve, ozdobné ratanové koule s tyčemi, vysoké suché trávy nebo výrazné větve stromů a keřů. Kromě dekorativních větví vypadají vysoké vázy na zem stylově a moderně také v kombinaci s objemnými sušenými květinami.

Dekorativní vázy představují skvělý způsob, díky kterému můžete rychle a efektivně měnit vzhled svého domova s ohledem na roční období. Designové vázy jsou samy o sobě stylovou bytovou dekorací, která má šmrnc. Když je doplníte o moderní či přírodní dekorace ladící s konkrétním ročním obdobím, vytvoříte ve svém interiéru opravdu jedinečnou atmosféru.

Vánoční-dekorace-s-dekorativní-vázou  (2)

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.