Styl hygge v interiérech: Poradíme vám, jak na to

Přemýšlíte nad tím, jak zařídit útulný interiér? Vybavte si jej ve stylu hygge, který je dánským fenoménem rozšířeným do celého světa. Hygge se promítá nejen do stylu života, ale také do samotného bydlení, které je útulné a ze kterého sálá příjemná a pohodová atmosféra. Jak si tedy zařídit domov ve stylu hygge? Máme pro vás několik tipů.

interier-v-hygge-stylu

Deky a přehozy na postel

Hygge znamená pohodu, útulnost a příjemnou atmosféru domova. Chcete svůj interiér zařídit právě v tomto stylu? V prvé řadě si pořiďte deky a také přehozy na postel. Není totiž nad to se zachumlat do deky a přečíst si pěknou knížku. Nebo si večer s partnerem dopřát víno a přitom sledovat plápolající oheň v krbu.

S ohledem na styl hygge si svůj obývací pokoj i ložnici vybavte dekami a přehozy na postel s výraznou texturou. Měly by zároveň působit hřejivým dojmem a být příjemné na dotek. Perfektní jsou pro vás například huňaté deky z mikrovlákna, do kterých se můžete zachumlat všech 365 dní v roce.

Světlý nábytek

Ke stylu hygge je jako dělaný světlý nábytek. Vybavte si svůj domov například konferenčním stolkem, taburetem, policí na knihy nebo komodou v bílé barvě či v barvě světlého přírodního dřeva. Kromě toho vsaďte na čalouněný nábytek, jako jsou křesla, podnožky nebo čalouněné lavice, ke kterým perfektně ladí kožešiny a huňaté dekorativní polštáře.

vonne-svicky-do-interieru

Vonné svíčky

Ke stylu hygge patří také vonné svíčky. Když je zapálíte, jejich světlo působí uklidňujícím dojmem. Podmanivé aroma vonných svíček vám rovněž okamžitě zlepší náladu a uvolní vaše tělo a mysl. Tento bytový doplněk, který můžete postavit do každičkého koutu svého interiéru, představuje navíc stylovou dekoraci hygge domova.

Uvažujete nad tím, jak s pomocí vonných svíček zařídit útulný interiér? Je jenom na vás, jaké vůně si vyberete. Velmi oblíbená je například vůně vanilky, pomeranče, santalového dřeva nebo jasmínu.

Aroma difuzéry

Pokud zařizujete bydlení ve stylu hygge, kromě vonných svíček vám doma nesmí chybět ani aroma difuzéry. Na takový aroma difuzér s tyčinkami je nejen krásný pohled, zároveň z něj sálá podmanivá vůně, která uklidňuje tělo i mysl. Vybírat můžete z celé řady příjemných vůní. Aroma difuzér si rovněž můžete pořídit v jednotné sadě s vonnou svíčku či bytovým sprejem.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.