Přehoz na postel do ložnice: Jak vybrat ten správný?

Přehoz na postel je praktickým i elegantním způsobem, jak vylepšit vzhled ložnice. Díky této textilii bude vaše postel působit vždy upraveně, zároveň ložnice získá jedinečný šmrnc. Jaký přehoz na postel je pro vaši ložnici ten správný? Poradíme vám, podle čeho vybírat.

prehozy-do-loznice

Nejdůležitější je velikost přehozu na postel

Při výběru nového přehozu na postel je pro vás nejdůležitější jeho velikost. Tato textilie do ložnice by měla pokrývat celou horní plochu postele a její strany. Přehoz může sahat do poloviny postranní části postele, nebo ještě lépe na zem. 

Velikost nového přehozu na postel do ložnice tak může odpovídat standardním i nestandardním velikostem jednolůžka nebo dvojlůžka. Pro dvojlůžko je ideální velikost přehozu 240 x 220 centimetrů nebo 240 x 260 centimetrů.

Materiál: K nejoblíbenějším patří bavlněný přehoz na postel

Podle jakého dalšího kritéria vybrat přehoz na postel do ložnice? S ohledem na jeho materiál. Velmi oblíbený je bavlněný přehoz na postel, pořídit si můžete například také přehoz na postel vyrobený z polyesteru, který má vlastnosti na dotek příjemného mikrovlákna.

Textilie do ložnice z těchto materiálů se velmi snadno udržují, jsou pevné a odolné, na dotek příjemné, chrání postel a ložní prádlo před prachem a nečistotami a v neposlední řadě mají vysoce dekorativní funkci.

jak-ozivit-loznice

Barva, motiv a celkové oživení: Ložnici slaďte do jednoho stylu

Zajímá vás, jaký přehoz vybrat, aby vaše ložnice vypadala opravdu dokonale? Berte v potaz i jeho barvu, motiv i celkový design, které by měly ladit s ostatními textiliemi ve vaší ložnici. Vybrat si můžete například přehoz na postel jednobarevný, s květinovým potiskem nebo stylový přehoz s třásněmi.

Nový přehoz na postel do ložnice by měl ladit zájmena s vaším ložním prádlem, koberečkem u postele a závěsy. Kromě samostatného přehozu na postel do ložnice si zkuste vybrat také jednotnou sadu přehozu a dekorativních polštářů. Na posteli budou vypadat přímo fantasticky! 

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.