Zahradní nábytek na balkon - tipy a inspirace

S příchodem teplých měsíců roku nastává ideální příležitost k tomu, abyste svůj balkon oblékli do nového hávu. Jakým způsobem jej oživíte? Svůj balkon zařiďte zahradním nábytkem i stylovými doplňky. Pro inspiraci pro vás máme několik tipů na to, co vám nesmí na balkoně rozhodně chybět.

jaky-nabytek-na-balkon

Kvalitní zahradní nábytek pro příjemné posezení

Pokud si chcete pohodlně a prakticky zařídit balkon, vybavte jej v prvé řadě příjemným posezením v podobě zahradního nábytku. Ptáte se, jaký zahradní nábytek je na balkon ten nejlepší? Velké oblibě se těší zejména ratanový zahradní nábytek. Na balkon je jako dělaný také zahradní nábytek z odolného dřeva, který může být i skládací a tím vám ušetří spoustu místa.

Jakým způsobem zahradní sezení pomocí tohoto nábytku na balkonu vytvořit? Jelikož je balkon omezený místem, pořiďte si na něj stylový odkládací stolek a několik křesel či židlí k sezení. Příjemné posezení na balkoně zkuste doplnit o měkké podsedáky a dekorativní polštářky. Pokud by vám byla večer na balkoně zima, vhod vám přijde také deka a pléd.

Odkládací stolky a stoly

Na balkoně nemusíte mít přitom pouze jeden stůl. Kromě toho hlavního si můžete pořídit i několik dalších odkládacích stolků navíc a vytvořit tak na balkoně neodolatelnou atmosféru. Na tento stolek totiž nemusíte odkládat pouze občerstvení nebo kávu, ale také nejrůznější dekorace, které vašemu balkonu dodají ten správný šmrnc.

Plachta na zahradní nábytek

Zahradní nábytek je na balkoně vystavený venkovním povětrnostním podmínkám. Aby jej neznehodnotil déšť, vyplatí se vám pořídit rovněž plachtu na zahradní nábytek. Díky tomuto praktickému doplňku prodloužíte životnost odkládacího stolku, křesel nebo židlí, které máte na balkoně. Zároveň tedy zůstanou déle jako nové.

Pokud jste tedy v předpovědi počasí vyčetli, že má pršet nebo že má dokonce přijít bouřka, na svém balkoně ihned použijte plachtu na zahradní nábytek. Máte-li na křeslech či židlích polštáře a polstry, tyto doplňky zase před deštěm schovejte do plastového zahradního úložného boxu.

zahradni-nabytek-inspirace

Sedací polštáře na zem

Abyste měli na balkoně dostatek místa k sezení, pořiďte si také sedací polštáře na zem. Jde o stylové zahradní sezení, které vás dostane svou barevností a které je zároveň velmi pohodlné. Sedací polštáře na zem jsou vyšší a robustní. Oceníte také, že jsou příjemné na dotek a disponují materiálem, který se dobře čistí.

A co se sedacími polštáři na zem, když začne pršet? Přeneste je jednoduše do svého obývacího pokoje, kde tento praktický a pohodlný kousek také využijete.

Stylové doplňky na balkon: Lucerny a vonné svíčky

Chcete, aby se váš balkon stal oázou klidu? Vybavte jej rovněž dekorativními doplňky. Svůj balkon oživte například vonnými svíčkami různých aromat, barev a designů. Nezapomeňte i na lucernu na svíčku, která vám pohodový pobyt na balkoně zpříjemní zvláště ve večerních a nočních hodinách.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.