Jak zařídit bílou kuchyni? Inspirace a aranžmá

Máte bílou kuchyni a přemýšlíte nad tím, jakým způsobem si ji zařídit? Přinášíme vám tipy nejen na kuchyňské doplňky či aranžmá, které budou slušet i vašemu bílému kuchyňskému koutu. Věříme, že si ohledně inspirace bílé kuchyně rozhodně přijdete na své.

jak-zaridit-bilou-kuchyni

Jaká barva se hodí do bílé kuchyně? Vsaďte nejen na bílé doplňky

S jakou barvou sladit bílou kuchyňskou linku? Ozvláštněte ji bílými doplňky do kuchyně. Bílé kuchyni dále sluší také doplňky z přírodního dřeva, vsadit můžete i na kuchyňské doplňky v černé, šedé, hnědé či béžové barvě. A co když nedáte dopustit na výraznější odstíny? Vsaďte na červené, modré, zelené nebo žluté kuchyňské doplňky, které bílé kuchyni dodají extravagantnější vzhled.

Tipy na bílé doplňky do kuchyně

Zajímá vás, zda je celobílá kuchyně trendy? Tato designová kuchyně je velkým hitem a pravděpodobně nikdy nevyjde z módy. Chcete-li si zařídit kuchyni v bílé barvě, jaké bílé doplňky do kuchyně vám konkrétně přijdou vhod?

Například bílý chlebník, dekorativní bílé dózy na potraviny, bílé dávkovače saponátu, bílý odkapávač nádobí, bílá porcelánová máslenka, bílé šálky s podšálky, bílá krabička na papírové kapesníky nebo bílá dochucovací sada s pepřenkou a solničkou. Možností, jak si bílou kuchyni nadekorovat tedy máte spousty.

Chlebník bílý: Oblíbený doplněk do bílé kuchyně

Jedním z nejoblíbenějších doplňků do bílé kuchyně je jednoznačně bílý chlebník, který dokáže vaši kuchyňskou linku velmi příjemně oživit. Vyberte si bílý chlebník kovový, celodřevěný či kovový v kombinaci s dřevem či bambusem. Bílý chlebník představuje nejen designový kousek do bílé kuchyně. Pečivo, které do něj vložíte, zůstane déle čerstvé a příjemně křupavé.

kuchyne-v-bile-barve

Dózy na potraviny: Bílé, skleněné i dřevěné

Co dalšího vám nesmí chybět v bílé kuchyni? Jednoznačně dózy na potraviny, a to nejen v bílé barvě. Aby vaše bílá kuchyně nepůsobila příliš studeně a sterilně, vyberte si do ní také skleněné dózy na potraviny nebo designové barevné dózy na potraviny s dřevěným víkem. Kuchyňské doplňky ze dřeva a jiných přírodních materiálů dokážou totiž zahřát a navodit v bílé kuchyni pocit klidného tepla. 

Dávkovače saponátu: Oblíbený bílý doplněk do kuchyně

Dalším oblíbeným doplňkem do bílé kuchyně je dávkovač saponátu v bílé barvě, který mějte ideálně poblíž kuchyňského dřezu. Tomuto kuchyňskému doplňku sluší jednoduché provedení, pořídit si jej můžete i v rozšířeném provedení s dávkovačem tekutého mýdla nebo s prostorem na odkládání houbičky, drátěnky či kartáče.

jake-doplnky-do-bile-kuchyne

Police do kuchyně: Jaké se hodí do bílé kuchyně?

Při zařizování bílé kuchyně se neobejdete také bez kuchyňských polic. Vybavte se závěsnými, volně stojícími, rohovými i teleskopickými policemi do kuchyně. Máte-li kuchyni laděnou pouze do bílé, ideální jsou pro vás bílé kuchyňské police. Jestliže kromě bílé barvy kladete důraz i na přírodní materiály, zvolte police do kuchyně ze dřeva nebo bambusu. Chcete-li kontrast barev, bílé kuchyni rovněž sluší kuchyňské police v černé barvě.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.