Sklenice na kávu, které zapůsobí na vaše hosty

Představíme vám stylové sklenice na kávu, které zaručeně zapůsobí na vaše hosty. Sklenice na kávu pořídíte hned v několika variantách. Máme pro vás tipy na kousky, ve kterých káva nejen skvěle chutná, ale na které je zároveň moc pěkný pohled.

Kava-v-krasnem-hrnku

Své hosty upoutáte dvoustěnnými sklenicemi na kávu bez ucha

Čím zaručeně upoutáte své hosty? Když jim nabídnete kávu ve speciálních dvoustěnných sklenicích bez ucha. Tyto sklenice na kávu jsou speciální tím, že udržují kávu dlouho horkou a zároveň zůstávají chladné na svém povrchu. Dvoustěnné sklenice na kávu pořídíte v různých velikostech, z nichž každá je určená pro jiný druh kávy.

Ve dvoustěnných sklenicích bez ucha si vaše návštěva vychutná ideálně espresso, flat white nebo latte macchiato. Vaši hosté rovněž ocení, že jsou tyto sklenice na kávu lehké a odolné proti poškrábání. Díky průhledným dvojitým stěnám mohou kávu také vizuálně vnímat. V případě flat white, caffe latte nebo latte macchiato navíc ocení možnost obdivovat vrstvy kávy a bohatou pěnu.

Dvoustěnné sklenice bez ucha: V jakých velikostech servírovat?

Chcete si svou kuchyni vybavit dvoustěnnými sklenicemi na kávu? Tyto stylové nádoby jsou k dostání v různých velikostech. Jaké druhy kávy v jednotlivých velikostech dvoustěnných sklenic tedy návštěvám servírovat?

✔ Espresso - sklenice o objemu 60 až 80 mililitrů


✔ Dvojité espresso - sklenice o objemu 100 až 120 mililitrů


✔ Flat white - sklenice o objemu cca 180 mililitrů


✔ Latte macchiato, caffé latte - sklenice o objemu cca 280 až 330 mililitrů

Dlouha-sklenice-na-kavu-nebo-caj

Ve dvoustěnných sklenicích s uchem podávejte cappuccino nebo americano

Nedají vaši hosté dopustit na cappuccino? Tento speciální kávový nápoj jim naservírujte ve dvoustěnné sklenici na kávu s uchem, která by měla mít objem 190 až 280 mililitrů. Ve sklenicích na cappuccino s uchem můžete rovněž podávat americano.

Do své kuchyňské výbavy můžete rovněž zařadit menší dvoustěnné sklenice na kávu s uchem, v nichž si vaši hosté užijí báječnou chuť espressa. Objem těchto sklenic by přitom neměl být menší než 60 mililitrů. Ve vyšších sklenicích na kávu s uchem zase můžete svým hostům nabídnout caffé latte. Záleží samozřejmě nejen na požadavcích vaší návštěvy, ale také na vašich kavárenských dovednostech.

Upřednostňují vaši hosté vídeňskou kávu? Chybět vám nesmí sklenice na stopce s uchem

V Česku je velmi oblíbená vídeňská káva. Základem tohoto horkého nápoje je prodloužené espresso s kopcem šlehačky, která je poprášená kakaem, čokoládou či skořicí. Vídeňská káva se podává ve vysoké sklenici na stopce s uchem a dlouhou lžící.

Svým hostům můžete ve sklenici na stopce s ouškem servírovat kromě vídeňské kávy také speciální irskou kávu, do které se navíc přidává irská whisky, nebo alžírskou kávu, v níž zase nesmí chybět vaječný koňak. Tyto druhy káv se hodí zvláště ke slavnostnějším příležitostem.

Výběr správné sklenice na kávu může výrazně ovlivnit požitek z pití kávy a zároveň udělat dobrý dojem na vaše hosty. Nabídněte své návštěvě lahodnou kávu servírovanou ve stylové sklenici, zážitek z pití tohoto nápoje si tak vaši příbuzní, přátelé nebo známí vychutnají se vším všudy!

Sklenice-na-kremovou-kavu

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.