Barva roku 2024: Peach Fuzz - Inspirace pro novoroční proměnu interiéru

Každý nový rok přináší do světa designu nové trendy a inspiraci pro proměnu interiéru. Pro rok 2024 byla vyhlášena barva roku, a tou je sladká broskvová barva, známá pod názvem Peach Fuzz. Tato teplá a jemná barva má potenciál přinést do vašeho bytu pocit čerstvosti a harmonie. 

Barva-roku-2024

Peach Fuzz: barva roku 2024 

Název Peach Fuzz je založen na anglickém výrazu, který je používán pro popis jemných, krátkých chloupků, které rostou na povrchu broskvového ovoce. Tyto chloupky jsou obvykle měkké, jemné a lehké. Barvy, jako je broskvová, jsou často pojmenovány podle připomínky nebo asociace, kterou vyvolávají. 

Psychologie barev v interiéru. Víte jak nás ovlivňuje?

Žádný jiný prvek nemá takový vliv na atmosféru domova jako barva. Každý rok designové autority vybírají barvu roku, která ovlivní trendy v interiérovém designu. Peach Fuzz je totiž barva, která evokuje klid a harmonii. Tento pastelový odstín je ideální volbou pro ty, kteří chtějí do svého interiéru vnést pocit svěžesti a elegance. Může být použita jako hlavní barva nebo jako doplněk k jiným odstínům. Proč je barva broskve tak skvělou volbou pro váš domov?

Bila-pohovka-v-modni-barve

Ať zútulní obývací pokoj 

V obývacím pokoji můžete broskvovou barvu použít na stěnách nebo přímo na nábytku. Tato barva vytváří teplé a přívětivé prostředí, které je ideální pro relaxaci a odpočinek. Kombinujte ji s jemnými tóny šedé nebo bílé pro elegantní a moderní vzhled.

Hodí se i ke kuchyně? 

V kuchyni můžete barvu broskve použít na kuchyňské zdi nebo na doplňcích jako jsou utěrky, ubrousky, nebo nádobí. Tato barva přináší do kuchyně svěžest a radost, což může být inspirací pro vaše kulinářské dobrodružství. 

Broskvový sen v ložnici

V ložnici můžete díky broskvové barvě vytvořit klidný a relaxační prostor, ideální pro dobrý spánek. Nové povlečení, polštáře či záclony v odstínu broskve pomůžou uvolnit napětí a navodit pocit pohody.

Broskvová barva je skvělou volbou pro ty, kteří preferují do vnést do interiéru harmonii a klid. S jejími pastelovými odstíny můžete vytvořit krásné a elegantní místnosti. Nebojte se experimentovat a zkuste tuto barvu začlenit do různých částí vašeho domova.  

Mlada-zena-s-hrnekem-v-rukou

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.