Nejžhavější trendy v bytových dekoracích pro podzim 2021

Zajímá vás, jaké bytové dekorace budou vévodit letošnímu podzimu? Přinášíme vám tipy na nejžhavější trendy z oblasti bytových doplňků a dekorací pro podzim 2021. Co vše vám doma nesmí zaručeně chybět?

lucerny-na-podzim-do-domu

Vintage hodiny: Jsou stylové i elegantní

Který bytový trend podzimu 2021 vám doma nesmí rozhodně chybět? Jde o vintage hodiny, které budou ukazovat nejen přesný čas, ale které skvěle oživí vaši kuchyň, jídelnu či obývací pokoj. Jelikož vintage hodiny působí velmi elegantně a stylově, představují výrazný doplněk, který u vás doma rozhodně nezapadne. Tato trendy dekorace se navíc bude vyjímat také ve vaší kanceláři.

Jutový koberec je trendy v obýváku i ložnici

Jakým dalším bytovým trendem podzimu 2021 můžete zútulnit svůj obývací pokoj, ale i jídelnu, ložnici, dětský pokojíček, vstupní halu či chodbu? Jednoznačně módním jutovým kobercem. Tento tkaný koberec v neutrální béžové barvě může mít jak kulatý, tak oválný či obdélníkový tvar. Velmi mu sluší i jemné geometrické vzory, zlatavý potisk, tmavé či světlé obruby, ale i třásně. Už máte také ten svůj?

bytove-dekorace-na-podzim

Deky a plédy: Hřejivý materiál a 3D efekt

Jestliže svůj domov vybavujete v podzimním hávu, nezapomeňte ani na deky a plédy. Tyto doplňky, které se skvěle hodí do obývacího pokoje a ložnice, vás za chladnějších večerů nejen zahřejí a poskytnou vám stoprocentní pohodlí. Taková deka či pléd při správném výběru funguje i jako stylová bytová dekorace.

Chcete-li se v tomto případě inspirovat trendy roku 2021, volte deku v neutrální barvě - tedy černé, šedé, bílé, smetanové či béžové. Na podzim se u vás doma bude vyjímat také deka ve žluté, sytě zelené nebo červené barvě. Rozhodněte se přitom pro hrubší materiál deky, který vás zahřeje. Velmi trendy jsou přitom hrubší deky s pleteným vzorem, s 3D efektem nebo s třásněmi.

Umělé rostliny, které vypadají jako živé

Nejen živé pokojové rostliny. Mezi bytové trendy patří rovněž záplava umělými rostlinami, které vypadají jako živé. Váš domov prokoukne díky umělým kapradinám, palmám, orchidejím či sukulentům, které zkuste umístit do stylových květináčů, závěsů nebo pletených košíků z mořské trávy. Bytové dekorace v podobě umělých rostlin dodají vašemu domovu pohodovou atmosféru a spoustu svěžesti.

dekorativni-svicky-na-podzim

Trendy lucerny ze dřeva, bambusu či kovu

Jakými dalšími trendy bytovými dekoracemi můžete na podzim 2021 oživit svůj domov? Zaručeně lucernami různých velikostí a tvarů. Letošní podzimní sezonu hrají prim zejména lucerny z přírodních materiálů. Krok vedle určitě neuděláte s dekorativní dřevěnou lucernou, bambusovou lucernou v kovovém korpusu nebo kovovou dekorační lucernou. 

Kterou z výše uvedených si do svého obývacího pokoje vyberete? Doporučujeme vám hned několik kousků, které dokážou zvlášť během chladných podzimních večerů navodit velmi příjemnou atmosféru.

Dekorativní svíčky: Jednoduché i ve tvaru ananasu či leknínu

Pohodovou atmosféru do vašeho domova vnesou nejen lucerny, vsadit můžete i na dekorativní svíčky. Váš obývací pokoj můžete oživit jednoduchými barevnými dekorativními svíčkami ve tvaru válce, velmi oblíbené jsou také vonné svíčky s ovocnou či kořeněnou vůní.  Vsadit můžete i na trendy dekorativní svíčky ve tvaru ananasu, leknínu či kaktusů, které představují perfektní bytovou dekoraci zvlášť v moderních interiérech.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.