Jedinečný styl vašeho interiéru: Moderní lampy a světelné dekorace

Zajímá vás, jak si vybavit domov jedinečným stylem? Vsaďte na moderní lampy a světelné dekorace, které jej rozzáří. Poradíme vám, co vše bude slušet vašemu interiéru.

moderni-lampy

Moderní stojací a stolní lampy vnesou do místnosti teplo

Správné osvětlení je jedním z nejdůležitějších doplňků každé místnosti. Při zařizování obývacího pokoje, ložnice či pracovny proto nezapomeňte na moderní lampy, které jsou nejen praktické, ale které zároveň představují i jedinečnou dekoraci.

Proč by vám doma moderní lampy neměly rozhodně chybět? Stropní osvětlení nebo lustry vám nemusí v dané místnosti poskytnout dostatečné množství světla. Moderní stojací a stolní lampy vám proto přijdou vhod při činnostech, během kterých musíte více namáhat oči. A to například při čtení či při učení. Moderní lampy místnost nejen prosvětlí, ale vnesou do ní také více světla.

Jak správně vybrat moderní stojací a stolní lampy? Snažte se o to, aby tato svítidla barevně a materiálově ladila se stylem, ve kterém máte vybavený svůj domov.

stylove-osvetleni-pokoje

Kam umístit stojací a stolní lampy v obývacím pokoji

Zajímá vás, kam s moderními lampami v obývacím pokoji? Klidně použijte více stojacích či stolních lamp, ale také světelných dekorací, abyste se v této místnosti vyhnuli tmavým místům. 

Například moderní stojací lampu se čtecím světlem nebo se stmívačem, ale také obloukovou stojací lampu umístěte do rohu vedle sedací soupravy. Další stojací lampa se bude v obývacím pokoji vyjímat například vedle televizního stolku. Aby byl váš obývací pokoj dokonale prozářený, vybavte jej také dekorativní stolní lampou, kterou můžete položit na komodu. 

Obývacímu pokoji budou rovněž slušet světelné dekorace do bytu, například v podobě designové tabulky s písmeny a podsvícením nebo v podobě světelného řetězu.

Lampy patří do ložnice, dětského pokoje i pracovny

Moderní lampy patří kromě obývacího pokoje bezesporu také do dalších místností vašeho domu či bytu. Stolní lampičku určitě využijete na nočním stolku v ložnici, ale i vedle postele v dětském pokojíčku. Tyto lampičky by měly vybízet k odpočinku - důležité proto je, aby měly teplé světlo, které navodí uvolněnou atmosféru. 

V rohu ložnice by vám dále neměla chybět moderní stojací lampa. V dětském pokoji zase nádherně vypadají světelné dekorace na zeď například v podobě svítícího řetězu nebo dětských dekorativních lampiček. Vaše dítě rovněž ocení dětské noční světlo, které mu zajistí klidnější spánek.

Na dětském psacím stolu stejně jako na pracovním stolu v kanceláři či pracovně dále využijete stolní lampu, která bude své světlo soustředit na pracovní plochu a která by měla být nastavitelná. V případě stolních lamp, které budete využívat při práci nebo vaše děti při psaní domácích úkolů, zvolte studené světlo, které vás povzbudí k práci. 

Tip: Jste pravák? V tom případě mějte stolní lampičku na stole postavenou na levé straně, abyste si při práci nestínili svým tělem. Jste-li levák, stolní lampičku mějte zase na pravé straně stolu.

svetlene-dekorace

Tipy na vánoční světelné dekorace

Kromě moderních stojacích a stolních lamp či moderních světelných dekorací můžete svůj domov zejména v době Adventu prozářit také vánočně. Vyzdobte jej pomocí vánočních světelných dekorací. Jakou mohou mít konkrétně podobu? Do vánočně laděného domova patří vánoční světelné řetězy, LED vánoční figurky s podsvícením či LED vánoční dekorace ve tvaru hvězdy, stromku nebo dárkové krabičky. Chybět by vám samozřejmě nemělo také stylové osvětlení vánočního stromečku.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.