Jak zařídit předsíň: Vyzkoušejte tipy, díky kterým bude vaše předsíň dokonalá

Přemýšlíte, jak zařídit předsíň, aby působila moderním dojmem? Vsaďte na předsíňový nábytek, dekorace i celkovou výmalbu. Máme pro vás spoustu inspirace, díky které vaše předsíň konečně prokoukne.

jak-zaridit-predsine

Moderní předsíň vás při příchodu domů vždy potěší

Ať už bydlíte v domě, nebo v bytě, předsíň je první místností, kterou vaši hosté uvidí, když vstoupí k vám domů. Na tom, jak vaše předsíň vypadá, si ovšem dejte záležet nejen kvůli návštěvám, ale také kvůli vám samotným. Není totiž od věci, když vás předsíň vždy uvítá svou útulností a je zároveň velmi prakticky zařízená.

Vyzkoušejte proto následující tipy na moderní předsíň. Přijdou vám vhod nejen v případě zařizování předsíně v paneláku, ale i v domě. Kromě předsíně následujícím způsobem můžete zařídit také chodbu v bytě. Při zařizování předsíně či chodby v domě nebo bytě se v každém případě snažte dosáhnout toho, aby výsledek působil nejen moderně, ale i čistě a udržovaně.

V případě předsíně vsaďte na barvy a obložení

Než se pustíte do zařizování předsíně, již předem byste si měli ujasnit, jak bude tato místnost vypadat. Poté se v prvé řadě pusťte do její výmalby. Předsíni sluší pastelové barvy, ale také dřevěné obložení či moderní nálepky na zeď. Pokud máte rádi minimalismus a zároveň si chcete zařídit předsíň v moderním či skandinávském stylu, vsaďte na čistě bílou výmalbu stěn.

dekorace-do-predsine

Předsíňový nábytek je základ

Jestliže zařizujete předsíň, naprostým základem je předsíňový nábytek. Rozhodněte se pro předsíňovou stěnu. Do malé chodby v paneláku můžete zvolit rovněž věšák na oblečení v kombinaci s komodou, botníkem a lavicí na sezení. Také vám přijdou vhod otevřené regály s úložnými boxy, do kterých můžete schovat spoustu potřebných věcí.

Bez nástěnného zrcadla to v předsíni nejde 

Kromě základního nábytku se v předsíni neobejdete také bez dalších potřebných doplňků. Jedním z nich je velké nástěnné zrcadlo, ve kterém se při odchodu ze svého domova můžete nejen prohlédnout, jak vám to sluší. Velká nástěnná zrcadla jsou totiž také příjemným dekorativním prvkem, který zároveň dokáže opticky zvětšit malou panelákovou předsíň.

Předsíň oživte moderním kusovým kobercem

Ať už máte na podlaze předsíně linoleum nebo dlažbu, zkuste tuto plochu oživit kusovým kobercem. Do předsíně se hodí například kusový koberec obdélníkového tvaru s geometrickými tvary. Velmi moderní je také kusový kulatý koberec s pletenou texturou.

V předsíni však můžete využít také další textilie. Například předsíňovou lavici zkuste oživit dekorativními polštářky nebo umělou ovčí kožešinou.

predsinovy-nabytek

Tipy na další doplňky, kterými oživíte předsíň

Bez jakých dalších doplňků se neobejde žádná předsíň? Jednoznačně bez nástěnného věšáku na klíče nebo boxu na dopisy. Svou předsíň oživte také živými pokojovými rostlinami v květináčích, a to například dracénou nebo zelence. Na stěny předsíně můžete rovněž pověsit obrazy nebo rámečky s fotografiemi.

Bez správného osvětlení to nejde

V případě zařizování moderní předsíně se soustřeďte také na její správné osvětlení. Nejoblíbenější a nejpoužívanější je v tomto případě stropní bodové osvětlení, jehož úkolem je každou předsíň prosvítit v dostatečné míře. Správné osvětlení je totiž v předsíni tím zásadním.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.