Koupelnové doplňky: Jak je vybrat?

Zařizujete si koupelnu, nebo chcete změnit její vzhled? Poradíme vám, jak vybrat koupelnové doplňky. Co vše by tedy ve vaší koupelně nemělo chybět?

dekorativni-koupelnove-doplnky

Koupelnové doplňky pořizujte jednotlivě i v sadě

Proč jsou doplňky do koupelny tak důležité? Pokud si je opravdu správně vyberete, vaše koupelna okamžitě prokoukne. Zvolit si přitom můžete celou řadu koupelnových doplňků. Co je v jejich případě nejdůležitější - měly by k sobě barevně, stylově i materiálově ladit. Prostřednictvím doplňků se tedy snažte o to, aby vaše koupelna působila jednotně.

V případě, že si zařizujete novou koupelnu, nebo plánujete změnit celkový styl této místnosti, není od věci, když si pořídíte koupelnové doplňky rovnou v sadě. Poohlédněte se konkrétně po následujících doplňcích do koupelny.

Dávkovač mýdla a miska na mýdlo

V každé koupelně potřebujeme mít po ruce mýdlo, abychom si kdykoliv umyli ruce. K hlavním koupelnovým doplňkům patří proto dávkovač mýdla a miska na mýdlo. Nemusíte si vybrat pouze jeden, či druhý doplněk do koupelny. V řadě českých domácnostech si vybavují koupelnu jak dávkovačem na tekuté mýdlo, tak miskou na tuhé mýdlo.

Dávkovač mýdla je jak praktickým, tak designovým doplňkem každé koupelny. Může mít moderní i klasický tvar, v jeho případě můžete vsadit na plast, kov nebo sklo. Volit můžete také mezi nejrůznější barvou a potiskem. Misku na mýdlo vybírejte ideálně v sadě s dávkovačem mýdla. Je důležité, aby k sobě barevně i stylově ladily.

rada-koupelnovych-doplnku

Kelímek na zubní kartáčky

Jaký další koupelnový doplněk by vám neměl rozhodně chybět? Do sady k dávkovači mýdla a misky na mýdlo si pořiďte také stojan či kelímek na zubní kartáčky. Tento doplněk do koupelny mějte buď volně položený na umyvadle, abyste měli kartáčky na zuby a pastu na zuby stále po ruce. Kelímek na zubní kartáčky můžete rovněž připevnit na stěnu nad umyvadlem. 

Věšák na ručníky a stojan na ručníky

Doménou každé koupelny by měl být také věšák na ručníky. Tento koupelnový doplněk, který se instaluje přímo na zeď, může mít nejrůznější podobu. Svou koupelnu si zkuste zařídit například věšákem na ručníky z kovu, plastu nebo dřeva. Velmi oblíbený je přitom kovový věšák na ručníky s jedním ramenem nebo s otočnými dvěma rameny. Například vedle umyvadla můžete rovněž umístit věšák na ručníky kruhového tvaru.

Máte-li větší koupelnu, kromě věšáku na ručníky si zkuste pořídit také stojan na ručníky. Jedná se o praktický doplněk do koupelny v moderním stylu, kterému sluší jak nerezová ocel, tak přírodní bambus. Na stojan můžete ručníky nejen odkládat. Tento koupelnový doplněk zaručí, že na něm použité ručníky perfektně proschnou.

doplnky-do-koupelny

Stojan na toaletní papír

Máte koupelnu dohromady s toaletou? V tom případě vám přijdou vhod také další koupelnové doplňky. Poohlédněte se zejména po stojanu na toaletní papír, který je praktickým i designovým doplňkem každé koupelny a toalety. Na stojan můžete naráz umístit až tři role toaletního papíru. Díky tomu se vám tak nikdy nestane, že by vám něco důležitého došlo.

Vybrat si můžete stojan na toaletní papír vyrobený z bambusu, nerezové oceli, ale i kamene. Jestliže chcete svou koupelnu oživit, zvolte rovněž stojan na toaletní papír v barvě nebo se třpytkami. Tento koupelnový doplněk, který umístěte ideálně za záchodovou mísu, si můžete pořídit celkem ve dvou provedeních. A to nejen v jednoduchém, ale i v kombinovaném s toaletním kartáčem. 

Toaletní kartáč

Máte-li koupelnu kombinovanou s toaletou, dalším nezbytným koupelnovým doplňkem je kromě stojanu na toaletní papír také toaletní kartáč neboli záchodová štětka. I v jeho případě si můžete vybrat z celé řady materiálů, barev i vzorů. Toaletní kartáč přitom může být ve volně stojícím držáku, ovšem také v držáku, který lze připevnit na zeď.

Velmi oblíbená je rovněž kombinace toaletního kartáče se stojanem na toaletní papír. Tato multifunkční verze v koupelně šetří místo a navíc působí moderním dojmem.

Jaké další doplňky by vám ještě neměly chybět v koupelně? Například odpadkový koš, protiskluzová sprchová rohož, zvětšovací kosmetické zrcátko, váha nebo stěrka na vodu.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.