Jak správně vybrat rámeček na fotky

Dáme vám několik tipů, jak správně vybrat rámeček na fotky. Na co se tedy konkrétně zaměřit? Při výběru rámečku na fotky je důležité brát zřetel na styl, ve kterém máte vybavený interiér, také je důležitá velikost fotky a rovněž konkrétní umístění fotorámečku v místnosti. V neposlední řadě vycházejte i z osobního vkusu. Jak tedy při výběru rámečku na fotky postupovat?

Jak-spravne-vybrat-ramecek-na-fotky-3

Vybíráme rámeček na fotky: Na stylu interiéru záleží

Pokud chcete opravdu dobře vybrat nový rámeček na fotky, v prvé řadě vycházejte ze stylu, ve kterém máte svůj domov zařízený. Fotorámeček tak do vašeho interiéru krásně zapadne a bude ladit i s ostatnými bytovými prvky. Jaké rámečky na fotky se hodí do moderního interiéru nebo do interiérů zařízených v boho stylu, skandinávském stylu, glamour stylu či loftovém stylu? Máme pro vás přesné odpovědi.

Výběr rámečku na fotky do moderního interiéru

Pro moderní interiér jsou typické čisté linie, minimalistický design a použití materiálů, jako jsou kov, sklo a dřevo. Do tohoto typu interiéru se hodí zejména rámečky na fotky s čistými liniemi s jednoduchým designem a bez textur. V moderním interiéru tak zapadnou například jednoduché dřevěné rámečky v přírodním odstínu, ale také v bílé, černé nebo šedé barvě. Rámečkům bude v tomto případě slušet také čistý metalický povrch ve stříbrné, zlaté či měděné.

Jestliže vybíráte rámečky na fotky do moderního interiéru, vsadit můžete na rámečky v matu i lesku. Krásně budou vypadat i fotorámečky s velmi tenkými rámy nebo skleněné fotorámečky bez postranních rámů.

Rámečky na fotky vhodné do interiéru v boho stylu

Jak-spravne-vybrat-ramecek-na-fotky-1

Vybíráte rámečky na fotky do interiéru, který máte zařízený ve stylu boho? V tom případě vsaďte na fotorámečky v přírodním vzhledu, který jsou vyrobené z dřeva, ratanu, juty nebo třeba vodního hyacintu. Do interiéru v boho stylu se hodí také rámečky na fotky ve výrazných barvách, vašemu interiéru dodají jiskru i fotorámečky s flitry a třpytkami nebo fotorámečky s etnickými motivy. Co se stylu boho týče, dokonale do něj zapadnou rovněž rámečky na fotky s motivy květin.

Tipy na fotorámečky do interiéru ve skandinávském stylu

Skandinávský styl se vyznačuje čistými liniemi, minimalismem, přírodními materiály i použitím velmi světlých barev. Ideální volbou tak v tomto případě jsou bílé rámečky na fotky s čistými liniemi a v jednoduchém designu. Pokud máte svůj domov zařízený ve skandinávském stylu, skvěle se v něm budou vyjímat také rámečky na fotky z přírodních materiálů, jako je dřevo, bambus, juta, vodní hyacint nebo ratan.

Jestliže si chcete pořídit výraznější fotorámečky, vsaďte na světle modrou, jemnou tyrkysovou, hráškovou nebo starorůžovou barvu. Do interiéru ve skandinávském stylu se hodí také rámečky na fotky ve vysokém lesku, které na sebe dokonale přitáhnou pozornost.

Jaké rámečky na fotky do interiéru v glamour stylu?

Jak-spravne-vybrat-ramecek-na-fotky-2

Glamour styl má elegantní, luxusní a exkluzivní tvář. A právě tak by měly působit i rámečky na fotky, který umístíte v interiéru vybaveném v glamour stylu. Zaměřte se na rámečky se zdobnou texturou, stříbrným či zlatým povrchem a vysokým leskem. Glamour stylu sluší rovněž fotorámečky s třpytkami a třpytivými kamínky, exkluzivitu mu dodají také zdobné rámečky v černé, tmavě šedé nebo tmavě modré barvě.

Rámečky na fotky ideální do interiéru ve stylu loft

Bydlení ve stylu loft se inspiruje průmyslovým stylem a továrními budovami, právě proto v něm dominují prvky z betonu, kovu a dřeva. Pokud tedy vybíráte fotorámečky do interiéru zařízeném ve stylu loft, zaměřte se na jednoduché kovové rámečky nejlépe v matné stříbrné či stříbrno šedé barvě. V loft stylu vyniknou také jednoduché rámečky na fotky z čistého dřeva nebo fotorámečky v designu betonové stěrky.

Na co se ještě zaměřit při výběru rámečků na fotky?

Jestliže vybíráte nové rámečky na fotky, kromě stylu vašeho interiéru záleží také na velikosti vaší fotky, kterou chcete do rámečku umístit. Ke standardním velikostem fotografií patří rozměry 9 x 13 cm, 10 x 15 cm, 13 x 18 cm, 18 x 24 cm, 20 x 30 cm nebo 30 x 40 cm. Velikost fotografie by se přitom měla zcela shodovat s rozměry fotorámečku. Rozhodnout se můžete také pro multirámeček, ve kterém lze umístit hned několik fotek najednou.

Při výběru rámečků na fotky také záleží na tom, na jakém místě je chcete umístit. Větší rámečky nebo multirámečky vyniknou zejména na stěně, menší rámečky s fotkami můžete zase postavit na stůl, komodu, polici nebo do vitríny.

Vybírejte rovněž fotorámečky, které jsou vyrobeny z kvalitních materiálů, díky kterým vynikne i jejich krása. Rozhodnout se tak můžete třeba pro fotorámečky ze dřeva, bambusu, ratanu, vodního hyacintu, juty, kovu, skla, ale i kvalitního plastu.

Při výběru nových rámečků na fotky samozřejmě vycházejte i z vlastního vkusu a rozhodněte se pro fotorámečky, které se vám líbí nebo které vám připomínají výjimečné okamžiky. Každopádně rámeček je vždy doplněním fotografie, která by pro vás měla být právě tím nejdůležitějším.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.