Jak funguje projektor noční oblohy?

Vybíráte projektor noční oblohy? Potom byste měli vědět, jak funguje. Máme pro vás přesné vysvětlení. Také vám řekneme, k jakému účelu projektor noční oblohy využijete a do jakých místností vašeho domova se toto zařízení hodí.

 

Jak-funguje-projektor-nocni-oblohy-4

Princip fungování projektoru noční oblohy

Projektor noční oblohy si zamilujete vy nebo vaše děti zvláště při usínání. Toto malé zařízení totiž promítá hvězdnou oblohu, ale často také další astronomické jevy na strop a stěny místnosti. Tato projekce je vážně dechberoucí, získáte díky ní dojem, že se skutečně nacházíte po hvězdnou oblohou.

Pokud rádi sledujete hvězdy a souhvězdí, projektor noční oblohy si nebudete moci vynachválit. Toto zařízení má přitom velmi jednoduché ovládání. Stačí na něm stisknout tlačítko a okamžitě se ocitnete pod hvězdami. Některé projektory noční oblohy můžete spouštět i prostřednictvím dálkového ovládání.

V kterou denní dobu je použití projektoru noční oblohy nejlepší?

Projektor noční oblohy používejte nejlépe ve večerních nebo nočních hodinách, ale také kdykoliv přes den při zatažených zatemňovacích závěsech. Je důležité, abyste měli při projekci tohoto zařízení v místnosti tmu. Zhasněte proto v pokoji i veškerá světla.

Na umístění projektoru noční oblohy záleží

Chcete si co nejvíce vychutnat krásu hvězd a souhvězdí, které bude na strop a stěny vašeho pokoje promítat projektor noční oblohy? V tom případě se zaměřte také na umístění tohoto zařízení. Aby se projekce se promítla na celý strop, umístěte projektor noční oblohy do středu místnosti. 

Jestliže chcete, aby nebyl obraz rozmazaný, ale jasný, zaměřte se také na ideální vzdálenost projektoru noční oblohy od stropu. Konkrétní vzdálenost, v jaké má být projektor umístěn od stropu či stěny, zpravidla zjistíte v manuálu výrobce.

Při jakých příležitostech projektor používat?

Jak-funguje-projektor-nocni-oblohy-2

Projektor noční oblohy je oblíbeným společníkem zvláště při usínání, protože dokáže navodit klidný spánek. V tomto případě jej zbožňují hlavně děti, neboť se jim pod hvězdným nebem mnohem lépe usíná. 

Projekcí noční oblohy si můžete zpříjemnit i sledování filmů nebo poslouchání hudby. Projektor noční oblohy představuje také skvělý způsob, jak v místnosti navodit romantickou atmosféru. Jeho společnost vám rovněž napomůže příjemné relaxaci.

Projektory noční oblohy pro děti i dospělé

Jaké typy projektorů noční oblohy vybrat? Do vašeho domova si můžete pořídit univerzální projektor noční oblohy, který svou přítomností potěší celou vaši rodinu. Umístit jej můžete třeba do obývacího pokoje nebo do ložnice. Tento projektor noční oblohy má propracovanější design a zároveň vám může posloužit jako originální bytová dekorace.

Velmi oblíbené jsou rovněž projektory noční oblohy pro děti, které udělají velkou parádu v každém dětském pokojíčku. Tato zařízení mají obvykle líbivý design, a to například v podobě zvířátek nebo oblíbených dětských pohádkových postav.

Doplňkové funkce projektoru noční oblohy

Projektor noční oblohy vytváří na stropě i na stěnách dokonalou iluzi toho, že se nacházíte pod hvězdami. Toto zařízení však nemusí promítat pouze astronomické efekty. Některé projektory noční oblohy mají také doplňkové funkce, které se liší s ohledem na model a výrobce.

Statické i pohybující se hvězdné pole - Některá zařízení promítají hvězdnou oblohu na stěnu a stropy staticky. Můžete si pořídit také projektory noční oblohy s pohybující se hvězdnou oblohou. Velmi oblíbené jsou i projektory noční oblohy, které promítají hvězdy, které mění svou velikost nebo barvy.

Projekce planet, galaxií a jiných útvarů - Projektory noční oblohy vás nemusí rozhodně nudit. Tato zařízení mohou kromě hvězd a souhvězdí promítat také planety, galaxie, meteory, polární záři nebo třeba podmořský svět.

Barevné vzory - Projektory noční oblohy vás překvapí i svými barvami. Kromě vzorů v bílém světlem, promítají v zelených, modrých či červených odstínech.

Doprovodné melodie - Některé projektory noční oblohy v sobě mají během promítání zabudované nejrůznější doprovodné melodie nebo bílý šum. Kombinace hvězdné projekce a příjemné hudby dokáže vytvořit výjimečnou atmosféru.

Nastavitelná jasnost - Další doplňkovou funkcí projektoru noční oblohy je nastavitelná jasnost, kterou umožňují pouze některá zařízení. Díky této funkci můžete projekci perfektně uzpůsobit konkrétnímu prostředí i okolnímu osvětlení.

Časovač - Některé projektory noční oblohy v sobě mají zabudovaný časovač s automatickým vypnutím. Po určité době provozu se tak vypnou zcela samy.

Projektor noční oblohy jako skvělý tip na dárek

Hledáte skutečně originální dárek pro své blízké? Skvělým tipem je právě projektor noční oblohy, který na narozeniny, svátek nebo Vánoce udělá radost jak dětem, tak dospělým. A to díky tomu, že má opravdu všestranné využití od uspávání dětí přes meditování až po navození romantické atmosféry. Projektor noční oblohy má navíc velmi snadné ovládání, takže jej zvládne používat každý.

Jak-funguje-projektor-nocni-oblohy-1

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.