Který dětský koberec si vybrat?

Vybíráte koberec do dětského pokoje? Poradíme vám, pro který dětský koberec se rozhodnout. Také vám dáme tipy, na co konkrétně při výběru tohoto důležitého doplňku do dětského pokojíčku myslet.

Ktery-detsky-koberec-si-vybrat-1

Koberec do dětského pokoje plní řadu funkcí

Dětský koberec je příjemným oživením každého dětského pokojíčku. Ať už se jedná o pokoj pro chlapce, nebo pro holčičku, správně vybraný dětský koberec potrhne celkový vzhled jejich království. Důvodů, proč dětský pokojíček vybavit kobercem, je však více. O které se jedná zejména?

Dětský koberec představuje nejen designový prvek této místnosti, vnáší do pokojíčku také teplo, měkkost a pohodlí, které děti ocení při hře i při odpočinku. Dětský koberec rovněž zvyšuje bezpečnost dětí, které si velmi rády ve svém pokojíčku nejen hrají, ale také běhají nebo skáčou. Koberec totiž snižuje riziko uklouznutí, které by hrozilo třeba na parketách nebo plovoucí podlaze. Pokud bydlíte v bytě, oceníte také, že dětský koberec dokonale izoluje a tlumí nárazy.

Tipy, jak vybrat dětský koberec

Hledáte nový koberec do dětského pokoje? V tom případě se rozhodujte hned podle několika kritérií. Máme pro vás několik praktických tipů a rad, čeho se při výběru nového dětského koberce držet.

Na velikosti dětského koberce záleží

V prvé řadě se rozhodněte pro takový koberec, který svou velikostí dokonale zapadne do dětského pokoje. Zvolit si můžete metrážový koberec, před jehož koupí je třeba, abyste dětský pokoj opravdu dobře proměřili. Perfektní volbu představuje také kusový dětský koberec, který můžete v pokojíčku rozložit třeba na plovoucí podlahu, linoleum nebo parkety. 

Kusové dětské koberce: Vyberte libovolný tvar

Ktery-detsky-koberec-si-vybrat-3

Zvolili jste kusové dětské koberce? V tom případě je dobré vědět, že se tyto koberce vyznačují také originálním tvarem. Rozhodnout se můžete třeba pro čtvercové, obdélníkové, oválné či kulaté kusové koberce. Velmi oblíbené jsou také dětské koberce atypických tvarů - například ve tvaru srdce, hvězdy nebo obličeje pandy, kočky, medvěda, lva či tygra.

Měkké dětské koberce: Při výběru koberce pro děti upřednostněte pohodlí

Při výběru dětského koberce zohledněte také jeho materiál. Nejlepší volbou jsou měkké dětské koberce, které do dětského pokoje vnáší komfort, teplo a pohodlí. A nejen to. Měkké dětské koberce vytváří velmi příjemné prostředí pro hru i pro odpočinek.

Zaměřeno na barvu, motivy a celkový design dětských koberců

Pokud vybíráte nový dětský koberec do dětského pokoje, velmi důležitá je také jeho barva, motiv a celkový design. Rozhodnout se můžete pro koberec v neutrálních barvách a motivech, nebo také pro dětský koberec, který je svými barvami a motivy tím pravým pro kluky, či pro holčičky. 

Nejoblíbenější dětské koberce se přitom pyšní motivy zvířat, pohádkových postav nebo seriálových či filmových hrdinů. Jestli chcete mít jistotu, že se bude koberec vašemu dítěti opravdu líbit, nechte jej, aby tento doplněk do dětského pokoje vybíralo spolu s vámi.

Při výběru koberce do dětského pokoje myslete i na snadnou údržbu

Nový dětský koberec, který vyberete, by měl mít také snadnou údržbu. Rozhodněte se proto pro takový materiál koberce, z něhož nečistoty vždy velmi snadno vysajete klasickým vysavačem.

Ktery-detsky-koberec-si-vybrat-2

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.