Jak sladit nástěnný květináč s místností

Vybrali jste si nástěnný květináč a chtěli byste jím ozdobit svůj domov? Přinášíme tipy, jak nástěnný květináč neboli závěsný květináč sladit s konkrétní místností, aby v ní vykouzlil jedinečný estetický zážitek.

zavesny-kvetinac-do-interieru

Tipy, jak zakomponovat nástěnný květináč do interiéru

Nástěnné květináče jsou zajímavou a originální dekorací každého interiéru. Pokud si je pořídíte, můžete mít jistotu, že vašemu domovu vdechnout velmi atraktivní vzhled. Jenže výběr nástěnného květináče není jen tak. Jak na to, aby u vás doma dokonale zapadl? 

Máme pro vás několik nápadů, jak zakomponovat nástěnný květináč neboli závěsný květináč do interiéru. Na co se konkrétně vyplatí myslet, aby se nástěnný květináč stal nádhernou součástí vašeho domova?

Závěsný květináč: Do jakých místností se hodí?

Jestliže chcete nástěnným květináčem ozdobit svůj domov, v prvé řadě byste měli mít povědomí o konkrétních místnostech, v nichž se bude vyjímat především. Nástěnný květináč představuje ozdobný prvek zvláště v obývacím pokoji, na chodbě, vstupní hale, schodišti, ale také v ložnici. Tímto doplňkem si můžete vyzdobit i svou pracovnu.

Kam dále se závěsným květináčem? Klidně také do zimní zahrady, na balkon nebo pod terasu. Možností, kam umístit závěsný květináč, máte opravdu spoustu.

Materiál a design nástěnného květináče uzpůsobte stylu místnosti

Máte svůj obývací pokoj vybavený v moderním stylu? Anebo jste dali přednost boho stylu či skandinávskému stylu? Právě materiál a celkový design nástěnného květináče uzpůsobte stylu místnosti, v níž budete tento doplněk mít.

Do moderních i klasických interiérů se hodí například závěsný květináč z keramiky nebo z kovu. Keramiku zvolte čistě bílou, ale také různobarevnou a se vzory. Závěsným květináčům z kovu zase sluší černá barva, která dokonale vynikne v moderních interiérech a rovněž v interiérech ve stylu loft.

Máte-li svůj domov vybavený v přírodním stylu či boho stylu, parádu u vás udělá závěsný květináč z bambusu a ratanu, pletený z vodního hyacintu, z poloviny kokosového ořechu nebo z dalších přírodních materiálů. Boho stylu sluší také závěsný macrame květináč s korálky.

jake-kvetiny-do-nastenneho-kvetinace

Zavěšení nástěnného květináče: Tipy, jak na to

Jakým způsobem nástěnný květináč zakomponovat do interiéru? Máte hned několik možností. Nástěnný květináč zavěste na věšáky, skobou ke stropu, na schodiště mezi zábradlí i na nástěnný háček. Například v obývacím pokoji můžete takto nástěnnými květináči originálně zaplnit celou stěnu. Jak na to?

Zavěste zde nástěnné květináče v různých výškách. Pohrát si můžete se závěsnými květináči v témže materiálu a designu. Jestliže naopak zvolíte různé nástěnné květináče, dosáhnete velmi zajímavého a pestrého efektu.

Jaké pokojové květiny do nástěnného květináče?

Vybrali jste nástěnné květináče do svého interiéru? V dalším kroku si dejte velmi záležet na tom, které pokojové květiny v něm umístíte. Vybrat si můžete jak živé, tak umělé rostliny. Pokud chcete, aby byl nástěnný květináč společně s rostlinou opravdu nenáročný na údržbu, rozhodněte se pro umělé rostliny, které vypadají jako živé.

Které druhy pokojových rostlin vypadají v nástěnném květináči opravdi nejlépe? Jsou to především sukulenty, převislé rostliny (epipremnum, scindapsus, philodendron, břečťan) nebo kapradiny. Rozhodnout se samozřejmě můžete také pro jiné druhy pokojových rostlin, jejichž spojení bude s nástěnným květináčem naprosto dokonalé.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.