Retro hodiny - dokonalý doplněk pro každý stylový interiér

Proč si pořídit retro hodiny? Jde o dokonalý doplněk, který perfektně zapadne do interiéru vybaveném v jakémkoliv stylu. Svůj domov si můžete zkrášlit nejen retro nástěnnými hodinami, ale také retro stolními hodinami. Ostatně, přesvědčte se o jejich výhodách sami!

jake-hodiny-jako-stylovy-darek

Retro hodiny: Designová i praktická dekorace

Jistě budete souhlasit s tím, že retro hodiny jsou nejen krásné na pohled, ale také zároveň velmi praktické. Tato designová bytová dekorace vám vždy ukáže přesný čas. Díky retro hodinám budete mít vždy přehled o tom, kolik je hodin. Ať už se například ráno vypravujete do práce či do školy nebo čekáte přes den na konkrétní televizní pořad.

Retro hodiny tedy měří čas nejen přesně, ale také stylově. Mají v sobě zabudované kvalitní hodinové strojky, které se nezpožďují a na které je vždy spolehnutí. V kombinaci jedinečného designu a praktického využití tak budou retro hodiny u vás doma dělat opravdu velkou radost.

Kam retro hodiny patří?

Retro hodiny využijete v obývacím pokoji, jídelně, ložnici, pracovně, ale i na chodbě nebo ve vstupní hale. Právě v těchto místnostech tento bytový doplněk potěší vaše oko a zároveň se díky němu budete dobře orientovat v čase. 

Další výhodou retro hodin je, že se budou vyjímat v interiéru zařízeném v jakémkoliv stylu. A to nejen v klasickém. K retro hodinám ladí i moderní styl, loftový styl, skandinávský styl nebo přírodní styl. Zkrátka v tomto případě máte opravdu volnou ruku.

Retro hodiny působí hravě, stylově a netradičně. I zdánlivě nudnému interiéru dokážou dodat šmrnc a zajímavě jej ozvláštnit. Do svého domova si přitom můžete vybrat celkem dva typy retro hodin. O které se konkrétně jedná?

jake-hodiny-do-interieru

Nástěnné retro hodiny jsou zajímavým bytovým doplňkem

Pokud vybíráte retro hodiny do svého interiéru, těmi nejoblíbenějšími jsou jednoznačně nástěnné retro hodiny. Tento designový bytový doplněk, který měří přesně čas, perfektně zapadne zvláště v jídelně nebo obývacím pokoji. Můžete jej pojmout také jako retro kuchyňské hodiny na zeď. Vyjímat se budou i v kanceláři nebo pracovně.

Nástěnné retro hodiny mohou představovat v konkrétní místnosti pouze jeden retro prvek, který na sebe přitahuje pohledy. Pokud se toho nebojíte, můžete jej zkombinovat ještě s jedním či dvěma bytovými dekoracemi v retro stylu.

Stolní retro hodiny udělají parádu v obýváku i ložnici

Kromě nástěnných retro hodin si můžete svůj dům či byt zařídit také stolními retro hodinami. Tento designový kousek pořídíte nejčastěji v provedení v kovu či ve dřevě. Velmi zajímavě vypadají také stolní retro stolní hodiny, které napodobují staré věci. A to například stolní hodiny v designu retro fotoaparátu nebo stolní hodiny v designu retro jízdního kola. 

Kam se stolními retro hodinami? Vyjímat se budou na komodě či polici v obývacím pokoji, pracovně, kanceláři nebo na chodbě. Jelikož v sobě mají některé retro stolní hodiny zabudovanou také funkci budíku, využijete je po praktické stránce i v ložnici. Zároveň zde budou představovat zajímavý dekorativní prvek.

jake-hodiny-do-obyvaciho-pokoje

Retro hodiny jako stylový dárek

Nástěnné retro hodiny i stolní retro hodiny jsou skvělým nápadem na dárek k narozeninám, Vánocům nebo životnímu jubileu. Tento designový bytový doplněk potěší i novomanžele jako dárek ke svatbě. Jestliže se chystáte k rodině, přátelům nebo známým na kolaudaci nového domu či bytu, retro hodiny jako dárek samozřejmě také potěší.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.