Jak podpořit chuť k jídlu u dítěte? Přinášíme tipy na osvědčené pomůcky

Co dělat, když vaše dítě nejí? Podpořte u něj chuť k jídlu i pomocí osvědčených pomůcek. Přinášíme vám několik tipů, díky kterým se vaše dítě konečně rozjí. Jakým způsobem tedy postupovat?

jak-podporit-chut-k-jidlu-u-deti

Pořiďte dětskou jídelní sadu s oblíbeným pohádkovým hrdinou

Některé děti odmítají jíst celou řadu pokrmů a mají pouze svá oblíbená jídla, kterých se skálopevně drží. Jde však často o sladkosti nebo o smažené pokrmy a polotovary, které rozhodně nejsou zdravé. Co tedy dělat, aby vaše dítě začalo jíst rozmanitější a zdravější stravu? Podpořte jeho chuť k jídlu pomocí několika chytrých vychytávek.

V prvé řadě svému dítěti pořiďte dětskou jídelní sadu s jeho oblíbeným pohádkovým hrdinou. Tato sada zahrnuje například plastový kelímek, plastovou misku a plastový talíř pro děti. Váš potomek bude nadšený zejména z motivu Tlapkové patroly, velmi oblíbený u dětí je také motiv domácích zvířat, motiv s roztomilou lištičkou nebo motiv se zvířaty ze zoologické zahrady.

Hrnky a plastové talíře s oblíbenými postavičkami jako motivace k jídlu

Pořídili jste svému dítěti plastový hrnek pro děti, plastový talíř pro děti nebo rovnou celou dětskou jídelní sadu? Pokud má toto dětské nádobí potisk jeho oblíbených pohádkových hrdinů či postaviček, jedná se o dobrou motivaci k tomu, aby vaše dítě jedlo i zdravější a výživnější jídla, která mu naservírujete.

Na plastový talíř pro děti (například s potiskem Tlapkové patroly) podávejte ideálně menší a lákavě nazdobené porce jídla. Snažte se o to, aby daný pokrm byl pestrý, a nikoliv tučný a sladký. 

Dbejte také na to, aby vaše dítě mělo při jídle klid a snídalo, svačinalo, obědvalo nebo večeřelo za velmi příjemné atmosféry. Při jídle své dítě navíc povzbuzujte a za pokroky při stravování jej chvalte.

jidelni-sety-pro-deti

Svačinový box s atraktivním potiskem: Ideální na svačiny třeba do školy

Jak podpořit chuť k jídlu u dítěte, pokud se nebude zrovna stravovat doma? Na svačiny do školy nebo na výlety mu pořiďte svačinový box s atraktivním potiskem. Zamiluje si například svačinový box Tlapková patrola. Tento svačinový box můžete doplnit také o dětskou láhev na vodu s potiskem stejných pohádkových hrdinů. U dětí jsou rovněž oblíbené svačinové boxy s potiskem roztomilé lištičky, domácích zvířat nebo zvířat ze zoo.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.