Jakou protiskluzovou předložku do koupelny vybrat?

Vybíráte novou protiskluzovou předložku do koupelny? Poradíme vám, pro jakou se rozhodnout. Dáme vám tipy nejen na klasické koupelnové předložky, ale také na speciálně vykrojené předložky na WC.

kvalitni-predlozky-do-koupelny

Koupelnová předložka protiskluzová: Základní doplněk do každé koupelny

Proč mít v koupelně protiskluzovou předložku? Jelikož má tato místnost, v níž každý den provádíme osobní hygienu, zvýšené nároky na bezpečnost, koupelnová předložka protiskluzová je základ.

Po koupeli či po sprchování je dlažba v koupelně kluzká. Pokud při vylézání z vany či ze sprchy nejprve došlápnete na koupelnovou předložku s protiskluzem, tento koupelnový textil vás ochrání před uklouznutím a případným pádem. Koupelnovou předložku protiskluzovou v tomto směru ocení nejen dospělí, ale také děti či osoby se sníženou pohyblivostí.

Koupelnová předložka se rovněž postará o vaše pohodlí. Jestliže na ni po sprchování či koupeli vkročíte, došlápnete na příjemně měkký a teplý povrch, a nikoliv na studenou dlažbu.

Koupelnová předložka: Nejen praktická, ale i estetická

Jestliže vybíráte novou protiskluzovou předložku, neměla by být pouze praktická a pohodlná, myslete rovněž na její estetickou stránku. Zvolte si do své koupelny takovou předložku, která do této místnosti padne stylem i designem a která bude ladit i s ostatním koupelnovým textilem. A to například se sprchovými závěsy, ručníky nebo osuškami.

Zajímá vás, kam koupelnovou předložku umístit? Klasickou koupelnovou předložku protiskluzovou položte přímo před vanu nebo sprchový kout. Co se předložky na WC týče, ta patří přímo před toaletní mísu.

jakou-predlozku-do-koupelny-vybrat

Jak vybrat předložku do koupelny? Řiďte se těmito kritérii

Vybíráte novou protiskluzovou předložku do koupelny? Poradíme vám, pro jakou se rozhodnout. Při výběru nové předložky do koupelny se řiďte zejména následujícími kritérii.

  1. Materiál koupelnové předložky

Chcete-li si pořídit novou koupelnovou předložku, vybírat můžete z různých druhů materiálů. Velmi oblíbená je například pěnová koupelnová předložka, která je měkká, příjemná na došlap a má výborné protiskluzové vlastnosti.

Koupelnám velmi sluší také koupelnové předložky vyrobené z bambusového dřeva, které se hodí nejlépe do koupelen zařízených v přírodním stylu. Pořídit si můžete rovněž koupelnové předložky z bavlny, umělého vlákna nebo froté.

  1. Tvar koupelnové předložky

Při výběru koupelnové předložky berte v potaz také její tvar. Rozhodnout se můžete například pro klasickou koupelnovou předložku obdélníkového tvaru. Velmi trendy je rovněž koupelnová předložka kulatá. Specifický tvar mají i předložky na WC, které jsou vykrojené tak, aby kopírovaly toaletní mísu.

Jestliže máte koupelnu spojenou dohromady s toaletou, pořiďte si předložky do koupelny a WC, které se shodují barvou, materiálem i designem. Tyto předložky zakoupíte jak jednotlivě, tak přímo v jedné sadě.

  1. Barva koupelnové předložky

Vybíráte-li novou koupelnovou předložku, soustřeďte se rovněž na její barvu. Ta by měla ladit také s ostatními koupelnovými doplňky a textilem. Velmi trendy je například koupelnová předložka zelená, žlutá, starorůžová nebo tmavě modrá. Rozhodnout se můžete rovněž pro koupelnovou předložku v bílé, smetanové, šedé, hnědé nebo béžové barvě.

  1. Vzor a potisk koupelnové předložky

Svou koupelnu si nemusíte zařizovat pouze koupelnovou předložkou jednobarevnou. Velmi trendy působí také koupelnové předložky s geometrickým vzorem. Koupelnovým předložkám sluší rovněž potisk květin, listů ginkgo biloby nebo motiv mramoru.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.