Proč jsou dřevěné hračky lepší než plastové?

Každým rokem se na trhu objevuje spousta nových hraček. Ovšem jaké vybrat, pokud chcete pro své děti to nejlepší? Pokud hledáte opravdu kvalitní hračky pro kojence, batolata nebo předškoláky, vsaďte na dřevěné hračky. Vysvětlíme vám, jaké jsou jejich benefity a v čem jsou lepší nežli plastové hračky.

drevene-hracky-pro-deti

Hlavní výhody dřevěných hraček pro děti

Přemýšlíte nad tím, že svým dětem pořídíte dřevěné hračky? Oproti hračkám vyrobeným z plastu mají řadu výhod, které ocení nejen vaši potomci, ale také vy coby rodiče. Jaké jsou tedy hlavní benefity dřevěných hraček pro děti?

  1. Dřevěné hračky jsou bezpečné

Nemají ostré hrany, o které by se mohlo vaše dítě poranit, ani malé části, které by mohlo vaše dítě spolknout.

  1. Dřevěné hračky pro děti jsou odolné a mají dlouhou životnost

Dřevěné hračky pro kluky i holky se jen tak nerozbijí, protože jsou vyrobené z masivního dřeva. I když s nimi budou vaše ratolesti pohazovat nebo se k nim drsněji chovat, dřevěné hračky vydrží opravdu hodně.

  1. Dřevěné hračky mají klasický design a nabízejí dětem speciální hmatové vjemy

Pro děti je opravdovým zážitkem hrát si s dřevěnými hračkami různých tvarů, velikostí, hmotností a textur. Naopak plastové hračky jim nenabídnou stejný smyslový zážitek právě jako dřevěné hračky.

  1. Dřevěné hračky mají skvělou vzdělávací hodnotu a povzbuzují představivost

Klasické dřevěné hračky v dětech podporují smysl pro představivost. S dřevěnými hračkami si přitom mohou hrát jak samy, tak se sourozenci či kamarády. Dřevěné hračky pro děti disponují také speciální vzdělávací hodnotou. Když si s nimi děti hrají, rozvíjejí své myšlenkové a uvažovací schopnosti, schopnosti řešení problémů, koordinaci rukou a očí a rovněž jemnou motoriku.

hracky-bezpecne-pro-deti

Co je to didaktická dřevěná hračka

Didaktická dřevěná hračka (neboli vzdělávací dřevěná hračka) nenásilnou formou u dítěte podporuje rozvoj nejrůznějších dovedností a dovedností. A to například logického myšlení, postřehu nebo jemné motoriky. 

A jakým způsobem vhodnou didaktickou dřevěnou hračku vybrat? Odpíchněte se v prvé řadě od věku svého dítěte. Berte také v potaz to, co jej chcete s pomocí dřevěné hračky naučit. Důležité rovněž je, aby se vybraná hračka vašemu dítěti opravdu líbila.

Kam s dřevěnými hračkami? Do úložného boxu

Ať už máte doma spoustu dřevěných hraček, nebo plastových hraček, vždy dbejte na jejich vhodné uložení. Kam tedy s nimi? První možností je hračky vyskládat do otevřených polic v dětském pokoji.

Máte-li takových dřevěných hraček opravdu spoustu, dalším řešením je využití úložného boxu na hračky. Ten můžete zasunout jak do otevřených polic, tak položit na zem. Kromě textilního a plastového se bude v dětském pokojíčku vyjímat také dřevěný box na hračky.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.