Jak osvětlit zahradu? Solární osvětlení

Zajímá vás, jak osvětlit zahradu v létě? Vsaďte na solární osvětlení, které za vlahých letních večerů a nocí vypadá na zahradě skutečně úžasně. Solární osvětlení na zahradu je navíc úsporné, neboť je napájené s pomocí slunečních paprsků. Které solární osvětlení venkovní tedy vaši zahradu zaručeně rozzáří?

solarni-svetla-ktera-rozsvetli-zahradu

Hlavní výhody solárního osvětlení

Proč je solární osvětlení na zahradu tak oblíbené? Za letních večerů a nocí perfektně osvětlí vaši zahradu, chodníky a cestičky, terasy a altány či další okolí domu. Solární osvětlení venkovní představuje rovněž vysoce dekorativní zahradní prvek, který skvěle oživí skalku, okrasné záhony nebo trávník.

Solární osvětlení na zahradu má i další benefity. Je úsporné a bezúdržbové. Stačí jej položit, zavěsit či zapíchnout a již začne na 100 procent plnit svou funkci. Solární osvětlení je totiž napájeno s pomocí slunečních paprsků. Jeho součástí je solární panel a jedna nebo více dobíjecích baterií - tato kombinace s využitím fotovoltaického efektu vyrábí elektřinu ze slunečního světla.

Tipy, jaké solární osvětlení pořídit na zahradu

Ptáte se, jaké solární osvětlení pořídit na zahradu? Máte hned několik možností, které vám postupně představíme. Solární osvětlení venkovní přitom můžete jak zavěsit, tak položit na stůl či podlahu nebo zapíchnout do země. Které solární osvětlení se tedy bude zaručeně vyjímat i na vaší zahradě?

jak-osvetlit-zahradu

Solární zapichovací lampa

Nejoblíbenějším typem solárního osvětlení na zahradu je jednoznačně solární zapichovací lampa. Díky ní budete mít perfektně osvícenou zahradu, i když už bude venku tma. Solární zapichovací lampu zapichujte do země tak, abyste nasvítili chodníčky a cestičky, příjezdovou cestu, skalku nebo okrasnou zahradu.

Toto solární osvětlení na zahradu nekupujte jednotlivě, pořiďte si hned celou sadu solárních zapichovacích lamp. Tím pravým pro vaši zahradu bude například solární zapichovací lampa se světlem ve tvaru koule, diamantu, lampičky nebo lucerny. Není od věci vědět, že toto solární osvětlení na zahradu, které přes den získává energii ze slunečního záření, perfektně odolává i nepřízni počasí - tedy větru či dešti.

Solární dekorativní figurky

Kromě solárních zapichovacích lamp můžete ve skalce či okrasné zahradě využít i další typ solárního světla, kterým jsou solární dekorativní figurky a sošky. Umístěte je nejlépe do míst, kde jsou dobře viditelné. Ve své zahradě si zamilujete například solární dekorativní figurky ve tvaru hlemýždě, sovy, ježka, žáby nebo želvy. Tento typ solárního osvětlení na zahradu budou mít v oblibě také vaše děti. 

Solární řetěz

Jakým dalším způsobem osvětlit zahradu? Jednoznačně pomocí solárního řetězu, který zavěste na svou terasu. Pomocí solárního řetězu můžete vyšperkovat i svůj altán. Jaký typ solárního řetězu je ten nejoblíbenější? Lidé milují zejména solární řetězy se světly ve tvaru žárovek, luceren a koulí. 

Solární lucerna nebo solární závěsná lampa

Chcete-li si zkrášlit terasu nebo altán solárním osvětlením, nezapomeňte rovněž na stojací solární lucernu nebo na solární závěsnou lampu. Jedná se totiž jak o praktické, tak o designové solární osvětlení, které vašemu altánu či terase dodá během vlahých letních večerů a nocí neopakovatelnou atmosféru.

Abyste si tuto večerní atmosféru ničím nezkazili, kromě solárního osvětlení si na zahradu pořiďte také svíčky proti komárům. Pokud si je večer zapálíte, budete mít jistotu, že vás již dotěrný hmyz během posezení na zahradě nebude rozhodně obtěžovat.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.