Hrnky na kavu. Které z nich ale vybrat?

hrnky-na-kafe-min

 

Hrnky na kavu v originálním tvaru a se stylovým potiskem: Ze kterých chutná káva nejlépe?

Milujete kávu? Abyste si mohli tento lahodný nápoj vychutnat opravdu všemi smysly, nesmí vám k tomu chybět ani stylové hrnky na kavu, na které je pěkný pohled. Aby byla káva ještě chutnější, přijdou vám vhod hrnky a šálky na kávu v originálním tvaru i moderním potisku. Stylově však může vypadat i cestovní hrnek na kávu.

 

Rozbil se vám váš oblíbený hrníček na kávu? Anebo stále nemáte ten svůj “srdcový”? Které z nich ale vybrat? Poradíme vám jak na to, abyste objevili hrníček, díky němuž bude pití kávy doslova zážitek.

Hrnky na kavu: V hlavní roli materiál, barva i potisk

Pokud se poohlížíte po novém hrníčku, počítejte s tím, že materiál hrnků na kavu může být různorodý. Doma vám bude káva nejvíce chutnat z porcelánových či skleněných hrnečků, které mají výborné tepelné vlastnosti a káva v nich zůstává dlouho teplá. 

Co se týče designu, mají porcelánové hrnky na kavu velkou přednost. Vynikají celou řadou tvarů, barev i stylových potisků. Při výběru nového hrnku na kávu proto sáhněte po takovém kousku, jehož celkový design dokáže rozzářit váš den. 

Velmi populární jsou například porcelánové hrnky na kavu v jednotných pastelových barvách, jako je starorůžová či tyrkysová. Porcelánovým hrníčkům sluší rovněž bílá, šedá nebo světle hnědá barva. Mezi motivy a potisky jsou v současnosti velmi trendy pletené vzory, skandinávské motivy nebo potisky květin či barevných geometrických obrazců. Při výběru nového hrnku na kávu se řiďte svým vlastním vkusem. Přeci jenom to budete jen a jen vy, kdo si bude z tohoto hrnečku vychutnávat lahodný voňavý nápoj každý den.

Tip: Pořiďte si celou sadu hrnků na kavu v jednotném designu. Kávový servis ovšem neschovávejte do kuchyňské linky, ale vystavte jej na čestném místě vedle kávovaru. Vyskládejte je například do kovového stojanu. Tento typ hrnků na kávu se tak jednoznačně stane stylovou ozdobou vaší kuchyně.

hrnek na kavu-min

Hrnky na kavu: Je libo instantní káva, “turek”, espresso nebo cappuccino?

Máte už ten “svůj” hrnek na kávu? Vychutnejte si v něm kávu, kterou máte nejraději. Ať už jde o instantní kávu s mlékem nebo klasického českého “turka”. V porcelánových či skleněných hrncích na kavu si užijete také chuť espressa nebo cappuccina, které si sami připravíte v pákovém nebo automatickém kávovaru.

Abyste pili kávu opravdu stylově a připadali si při tomto rituálu jako v kavárně, zkuste svůj hrnek na kávu doplnit také o podšálek. Porcelánové hrnky na kavu s podšálkem, které se hodí zejména k přípravě espressa, najdete také v různorodých barvách a motivech v nabídce našeho e-shopu EMAKO.

Víte, že? Pití kávy je rituál, který vám zpříjemní váš všední i nevšední den. Abyste si tento voňavý nápoj opravdu vychutnali, postarají se o tom stylové hrnky na kavu. Mějte ten svůj “srdcový” nejen doma, ale pořiďte si jej i do práce nebo na chalupu, kde vám naplněný kávou zpříjemní každičkou volnou chvíli.

Cestovní hrnky na kavu: Z plastu i porcelánu

Dopřáváte si rádi kávu i na cestách? V tom případě vám nesmí chybět ani cestovní hrnky na kavu. Sáhněte rovnou po termohrncích, které udrží tento voňavý nápoj teplý po dlouhou dobu. Klasické termohrnky s uzavíratelným víčkem, jež zabrání vylití kávy, jsou vyrobeny z plastu. 

Na cestách vám přijdou vhod i cestovní hrnky na kavu z porcelánu, které mají silikonové víčko. Tyto hrnky na kávu To Go vás mohou doprovázet při cestování v autě, můžete se je ovšem vzít směle i do kanceláře nebo do školy.

jak si vybrat hrnek-min

Lze dávat hrnky na kavu do myčky či mikrovlnky? Pozorně čtěte etiketu

Hrnky na kavu jsou vyrobeny z různého materiálu. Ať už tedy pijete kávu z porcelánového či skleněného hrníčku či plastového termohrnku, nejprve si na etiketě nebo v návodu od výrobce ověřte, zda tento hrníček můžete umývat v myčce nádobí. V opačném případě byste si mohli svůj hrnek na kavu poničit. Toto omezení platí i pro použití hrnku v mikrovlnné troubě. 

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.