Dětské tabule - jak vybrat tu správnou? Poradíme vám

Dětská tabule patří k oblíbeným doplňkům do dětského pokoje. Pokud chcete svého potomka překvapit na narozeniny, svátek, Den dětí nebo jen tak, dětská tabule na křídy, dětská magnetická tabule nebo dětská nástěnná tabule je rozhodně dobrý nápad. Poradíme vám, jak vybrat tu správnou, aby si s ní vaše dítě užilo spoustu zábavy.

detske-tabule-na-kresleni

Dětské kreslicí tabule a jejich výhody

Jestliže si vaše dítě rádo maluje či kreslí nebo také rádo píše, dětská tabule mu v dětském pokojíčku rozhodně přijde vhod. S tímto oblíbeným doplňkem se zabaví na dlouhé hodiny. Navíc se zlepší ve psaní a kreslení a rozvine rovněž své kreativní schopnosti.

Jaká je další výhoda kreslení či psaní na dětskou tabuli? Psaní a kreslení je daleko šetrnější k přírodě, než kdyby vaše dítě psalo na papír. Poté, co svůj výtvor na tabuli nakreslí či namaluje, jej může následně velmi jednoduše smazat houbičkou nebo hadříkem.

Tipy, podle čeho vybrat dětskou tabuli

Chcete svého potomka překvapit novou dětskou tabulí? Tento populární doplněk do dětského pokoje můžete vybrat hned podle několika kritérií. Zaměřte se na rozměry dětské tabule, ještě důležitější je druh kreslicí plochy. Své ratolesti tak můžete do pokoje pořídit zvláště dětskou tabuli na křídy nebo dětskou tabuli na popisovače. Velmi oblíbená je také dětská magnetická tabule nebo dětská tabule doplněná o roli papíru.

jakou-detskou-tabuli-vybrat

Dětská tabule na křídy: Volně stojící, nástěnná i samolepicí

Mezi kreslicími tabulemi hraje prim dětská tabule na křídy. Nejoblíbenější je verze volně stojící tabule na křídy, která má nastavitelnou výšku, disponuje poličkou a je zpravidla oboustranná. Na tuto dětskou tabuli může vaše dítě kreslit barevnými křídami.

Kromě volně stojící dětské magnetické tabule můžete svého potomka překvapit nástěnnou dětskou tabuli na křídy v dřevěném rámu, která je určená k zavěšení na stěnu. Mezi dětmi je velmi oblíbená také samolepicí tabule na psaní křídou s extra velkými rozměry. Pokud ji nalepíte na stěnu dětského pokoje, váš potomek z ní bude rozhodně nadšen!

Dětská tabule na popisovače

Jakým dalším druhem kreslicí tabule můžete vybavit dětský pokoj? Vsaďte na oblíbenou dětskou tabuli na popisovače, pro kterou je typický bílý lakovaný povrch. Právě na tuto tabuli může vaše dítě psát a kreslit dle libosti speciálními barevnými fixami, které jdou následně velmi snadno smazat houbičkou.

Speciální funkce: Dětská magnetická tabule nebo dětská tabule s rolí papíru

Některé kreslicí tabule do dětského pokoje se mohou pochlubit i speciálními funkcemi. Taková dětská tabule na křídy nebo dětská tabule na popisovače může díky svému speciálnímu povrchu sloužit zároveň i jako dětská magnetická tabule. Vaše dítě tak na ni může nejen psát a kreslit, ale pomocí magnetek si na ni připínat například své nejrůznější obrázky.

Zvláště volně stojicí dětské tabule na křídu či popisovače mají rovněž oddíl, na který můžete zavěsit roli papíru. To znamená, že váš potomek si může dle libosti kreslit jak na tabuli, tak na papír.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.