Zrcadla v interiéru - jak opticky zvětšit prostor?

Chtěli byste opticky zvětšit malou koupelnu nebo místnosti ve svém domě či bytě? Jde to jednoduše prostřednictvím několika chytrých triků. Co k nim potřebujete? Nástěnná zrcadla, která mají navíc i vysoce dekorativní funkci, a tak dokážou svou přítomností ozvláštnit každičký interiér.

jak-opticky-zvetsit-interier

Zrcadlo: Skvělý tip, jak zaplnit prázdnou stěnu

Přemýšlíte, kterými nástěnnými dekoracemi zaplníte v obývacím pokoji prázdnou stěnu? Možností máte hned několik. Tou nejslušivější z nich je jednoznačně zrcadlo na zeď. Pokud nechcete být troškaři, v obývacím pokoji můžete na prázdnou stěnu umístit dekorativních zrcadel hned několik.

Vyhrajte si přitom s jejich velikostmi i s designem rámu. Pořídit si můžete nástěnná zrcadla v klasickém stylu s jednoduchým rámem. Perfektně vypadají také designová zrcadla se zlatými prvky či dřevěnými prvky, zamilujete si rovněž dekorativní zrcadla v boho stylu. Váš obývací pokoj přitom dokonale prozzáří jak hranatá zrcadla, tak kulatá zrcadla. Více kusů si můžete pořídit rovnou v sadě.

Zrcadla na zeď mají v obývacím pokoji nejen dekorativní funkci, dokážou jej také perfektně opticky zvětšit. Máte-li tedy v bytě či domě opravdu malý obývací pokoj, zkuste tuto vlastnost náležitě využít.

Obýváku sluší i nalepovací zrcadlo

Čím dále ozvláštnit prázdnou stěnu v obývacím pokoji? Kromě samolepicích dekorací na zeď různých barev, tvarů a motivů zkuste vsadit také na nalepovací zrcadlo. Perfektně vypadá například sada ze čtyř čtvercových samolepicích zrcadel, která se bude vyjímat nejen v obývacím pokoji, ale také v jídelně, na chodbě či v dětském pokojíčku.

Zrcadlo na zeď: Ideální na chodbu i do ložnice

Dekorativní zrcadlo na zeď je skvělým řešením, jak opticky zvětšit chodbu, vstupní halu nebo prostor kolem schodiště. I v těchto případech můžete zvolit dekorativní zrcadlo samostatné či sadu designovým zrcadel. 

Zrcadlo na zeď s ozdobným rámem či v boho stylu se bude vyjímat také v ložnici. V této místnosti nádherně vypadá například velké kulaté zrcadlo nebo velké hranaté zrcadlo. Pořídit si můžete rovněž sadu dekorativních zrcadel na zeď v kulatém rámu.

prakticke-zracdla-do-koupelny

Jak opticky zvětšit koupelnu? Správně vybraným zrcadlem

Zajímá vás, jaké zrcadlo do koupelny, která je méně prostorná? Skvělým řešením, jak opticky zvětšit malou koupelnu, je velké koupelnové zrcadlo, které umístíte nad umyvadlem. Rozhodněte se pro takové zrcadlo, ve kterém se bude zrcadlit celá koupelna. Platí přitom, že se od této velké zrcadlové plochy bude odrážet světlo, a tak vám bude připadat koupelna o mnoho větší.

Ptáte se, jaké světlo nad zrcadlo v koupelně? Rozhodněte se pro co nejpřirozenější světlo. Volte proto bodová světla v neutrální či studené bílé barvě, která se co nejvíce blíží přirozenému dennímu světlu. Podstatné je, aby vás osvětlení nad zrcadlem prudce neoslňovalo. 

Do koupelny můžete vpustit světlo také prostřednictvím samotných zrcadel. Zrcadlo do koupelny oživte například LED pásky. Vybrat si můžete také rovnou koupelnové zrcadlo se zabudovaným osvětlením.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.