7 věcí, které by neměly chybět v moderní koupelně

Moderní koupelna není pouze místem osobní hygieny. Jedná se o jedinečný prostor, který můžete designově oživit pomocí několika stylových koupelnových doplňků. Pro inspiraci vám přinášíme tipy na 7 věcí, které by neměly rozhodně chybět v moderní koupelně.

jake-doplnky-do-bile-koupelny

Zrcadlo s vestavěným osvětlením

Zrcadlo s LED osvětlením je opravdu stylovým a elegantním kouskem. Navíc je vysoce praktické. Poskytne vám totiž perfektní osvětlení pro vaši pravidelnou hygienu a péči o pleť.

Vybrat si lze hned několik typů zrcadel s osvětlením. Rozhodnout se můžete například pro zrcadlo kulaté, čtvercové či obdélníkové, které bude podsvícené bez rámu i s rámem. Také umístění LED osvětlení na zrcadlu bývá různé. Zrcadla s vestavěným osvětlením mohou mít spodní, horní i boční světla.

Designový držák na ručníky

Svou moderní koupelnu můžete vybavit hned několika designovými držáky na ručníky. Tyto koupelnové doplňky jsou praktické a zároveň přidávají do koupelny stylový prvek. K nejoblíbenějším patří nástěnné tyčové držáky na ručníky, které mají několik ramen a jsou otočné. Úžasně působí také kruhové držáky na ručníky. Ty můžete umístit například vedle umyvadla.

Jaký materiál držáků na ručníky zvolit? Nejlépe nerezovou ocel, která je oblíbená pro svou odolnost vůči vlhkosti a která si díky elegantnímu vzhledu hodí i do moderních koupelen. Rozhodnout se můžete i pro chromovaný povrch, který dodává držákům lesk a styl a který je odolný vůči korozi a také se snadno udržuje.

Stylový koš na prádlo

V moderní koupelně se bude perfektně vyjímat také stylový koš na prádlo vyrobený ze dřeva, ratanu nebo bambusu. Tento doplněk sloužící k odložení špinavého oblečení je k nezbytný k tomu, abyste ve své koupelně udrželi čistotu a pořádek.

Pořiďte se takový koš na prádlo, který je dostatečně velký a který se zároveň pohodlně vejde do vaší koupelny. Dřevěné, ratanové či bambusové koše na prádlo jsou zároveň stylovými doplňky, které vaši moderní koupelnu perfektně oživí. Je-li horní víko koše na prádlo opatřené polstrováním a pojaté jako sedátko, je to ještě bonus navíc.

Jednotná sada koupelnových doplňků

Do moderní koupelny patří také jednotná sada koupelnových doplňků, které k sobě barevně, materiálově i designově ladí. Jedná se zejména o set dávkovače tekutého mýdla, misky na tuhé mýdlo a kelímku na kartáčky. Někdy je tato sada doplněná také o držák na WC štětku nebo o kosmetické zrcátko.

V moderních koupelnách zabodujete zejména keramickými sadami v bílé, béžové, šedé, slonovinové, černé nebo hnědé barvě. Kromě těchto neutrálních barev je trendy také okrová nebo tmavě modrá. Nádherně působí i sady koupelnových doplňků z kvalitního plastu v černé či bílé barvě, které jsou oživeny imitací bambusového dřeva.

mala-koupelna-tipy

Organizéry na kosmetiku: Průhledné i dřevěné

Průhledné organizéry na kosmetiku vyrobené ze skla či plastu jsou nejen funkční. Přispívají rovněž k celkové estetice moderní koupelny. Pokud upřednostňujete přírodní materiál, skvělou volbou jsou organizéry na kosmetiku vyrobené z bambusového dřeva, které taktéž dokonale ladí s moderní koupelnou.

Tuto místnost můžete vybavit organizéry různých velikostí a typů. Ve hře jsou například organizéry na vatové tampony, organizéry na kosmetické štětce nebo organizéry s přihrádkami na make-up a drobnou kosmetiku.

Vonné svíčky a difuzéry

Díky vonným svíčkám a difuzérům můžete svou moderní koupelnu vnímat všemi smysly. Vsaďte na vonné svíčky v designovém obalu, které rozmístěte po své koupelně. Položte je například na poličky, na hranu vany nebo na rám okna. Vonné svíčky můžete doplnit také difuzérem s vonnými tyčinkami. Právě tyto doplňky vnesou do vaší koupelny jedinečnou relaxační atmosféru.

Designové dekorační prvky

V neposlední řadě můžete svou moderní koupelnu oživit designovými dekoračními prvky. Jde například o vázy, živé či umělé květiny v dekorativních květináčích nebo sošky vyrobené z keramiky či porcelánu.

Jestliže chcete z moderní koupelny vytvořit místo pro relaxaci, vyjímat se zde bude zejména soška Buddhy v různé velikosti. Právě umístění této sošky v koupelně je skvělým způsobem, ja do této místnosti vnést klid, mír a harmonii. Co se umělých či živých pokojových květin týče, soška Buddhy ladí nejvíce s orchidejemi, bambusem či sukulenty, které dodávají koupelně živý a přírodní vzhled. 

dekorativni-koupelnove-doplnky

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.