Figurky Buddhy: Zažijte klid Dálného východu

Dekorativní figurka Buddhy vnese do vašeho domova mimořádnou atmosféru, díky které zažijete klid Dálného východu. Poradíme vám, na jakých místech se budou sošky a figurky Buddhy u vás doma nejlépe vyjímat.

jaka-figurka-Buddhy-do-obyvaciho-pokoje

Figurka Buddhy má hlubší význam: Proč si ji pořídit?

Lidé si domů pořizují sošky a figurky Buddhy nejen k dekorativním účelům. Figurka Buddhy je krásnou dekorací s hlubším významem. Do vašeho domova totiž dokáže vnést pozitivní energii a klid. Učení Feng Shui přitom sošky a figurky Buddhy označuje nejen za symbol pozitivní energie a klidu, Buddha představuje rovněž symbol štěstí, vyrovnanosti, osvícení, moudrosti a blahobytu.

Kromě svého domova můžete mít figurku Buddhy také v kanceláři nebo obchodě. Jak poukazuje učení Feng Shui, Buddha vám v tomto případě může přinést efektivitu, úspěch i prosperitu.

Na jaká místa umístit sošku či figurku Buddhy

Na kterých místech vašeho domova je umístění figurky Buddhy nejideálnější? S odpovědí na tuto otázku se opět můžete obrátit na staré učení Feng Shui. Podle něj je vhodné umístit figurku Buddhy do obývacího pokoje, pracovny nebo kanceláře, neměly byste jej naopak dávat do ložnice, koupelny ani do jídelny.

Na co je rovněž důležité brát zřetel při umisťování figurky Buddhy? Umístit ji můžete například na stůl, komodu či níže položené police, a to nejlépe naproti dveřím. Sošky či figurky Buddhy nedávejte nikdy na zem. Mohli byste totiž tímto způsobem přerušit proudění energie čchi.

jaka-figurka-Buddhy-do-kancelare

Sošky Buddhy jsou zhotoveny v různých meditačních pozicích

Pokud si chcete domů pořídit figurku Buddhy, máme ji pro vás v řadě velikostí, materiálů i barev. Co je ovšem při výběru této bytové dekorace nejdůležitější? Konkrétní meditační pozice, ve které se Buddha nachází. Každá z meditativních pozic na vás totiž může zapůsobit jinak.

Meditační pozice Vitarka Mudra - V této pozici má Buddha na pravé ruce spojený palec a ukazováček, levou ruku má položenou v klíně. Vitarka Mudra spojuje lidské vědomí s osvícenou myslí a propojuje moudrost se soucitem. 

Meditační pozice Dhyana Mudra - Buddhovy ruce leží volně v klíně. Tato pozice symbolizuje moudrost, meditaci a absolutní rovnováhu.

Meditační pozice Atmandiali Mudra - Buddhovy ruce jsou sepjaty před hrudníkem. Atmandiali Mudra představuje symbol modlitby.

Meditační pozice Bhumisparsa Mudra - Buddhova levá ruka leží v klíně dlaní nahoru, pravou ruku má Buddha na stehně prsty dolů. Tato pozice symbolizuje osvícení a sepětí se zemí.

Zenová zahrada s figurkou Buddhy: K dekoraci i meditaci

Stylovým bytovým doplňkem, který můžete využít i k meditaci, je také zenová zahrada s figurkou Buddhy. Pokud si domů pořídíte miniaturní zenovou zahradu doplněnou o sošku Buddhy, touto dekorací rozhodně upoutáte všechny své smysly. Některé zenové zahrady jsou doplněné také o fotorámečky, které můžete doplnit o snímky určené například k meditaci.

K čemu je zenová zahrada se soškou Buddhy dobrá? Můžete si hrát s jejím pískem a kamínky, zapálit vonnou svíčku či vonné tyčinky a při tom meditovat. Touto cestou u sebe zmírníte napětí, zbavíte se stresu a krůček po krůčku se dostanete k dokonalému vnitřnímu klidu.

jaka-figurka-Buddhy-do-domova

Obrazy s Buddhou a květináče s Buddhou: Další způsoby, jak vnést Buddhu do svého domova

Figurku Buddhy si zamilujete, protože na lidskou mysl působí nesmírně pozitivně. Jakými dalšími způsoby můžete Buddhu vnést do svého domova? Například pomocí květináče, který má tvar hlavy Buddhy. Jedinečným interiérovým doplňkem je také obraz s Buddhou.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.