Jak si vybrat nejlepší vánoční dekorace? Máme pro vás top 5 inspirací!

Vánoce opět pomalu klepou na dveře. Chcete, aby z vašeho domova dýchala skutečně sváteční atmosféra? V tom případě jej vybavte stylovými vánočními dekoracemi, jejichž společnost vám zpříjemní čekání na Štědrý večer. Přinášíme vám top 5 inspirací na ty nejlepší vánoční dekorace. Které konkrétně nesmí u vás před Vánoci rozhodně chybět? 

 

Vánoční dekorace na stůl: Inspirace pro dokonalý výsledek

vanocni dekorace

 

Svátečně prostřený stůl s vánočními dekoracemi jednoznačně patří k celému adventnímu období i Štědrému dnu. Tabuli v kuchyni či jídelně v prvé řadě svátečně prostřete vhodným vánočním ubrusem, běhounem nebo prostíráním. Těmto vánočním dekoracím na stůl sluší červená, zlatá, stříbrná, bílá i šedá barva. 

Pro dokonalý výsledek zvolte sváteční ubrusy, běhouny či prostírání na stůl, které jsou oživeny motivem hvězdiček, sněhových vloček nebo severských sobů. Při kombinování těchto vánočních dekorací na stůl příliš neplýtvejte barvami. Aby vyzdobená sváteční tabule nepůsobila příliš přeplácaně, kombinujte mezi sebou maximálně dvě barvy a dva vzory.

Tipy na nejkrásnější vánoční figurky

vanocni dekorace levne

Aby z vašeho domova sváteční atmosféra přímo sálala, zkrášlete jej rovněž něžnými vánočními figurkami. Tyto vánoční dekorace rozestavte či pověste ve svém obývacím pokoji, kuchyni, jídelně či chodbě kamkoliv, kde to uznáte za vhodné.

Na svátečně vyzdobené tabuli či komodě se budou vyjímat například vánoční sobi, kteří patří ke klasickým vánočním dekoracím. Domov si vyzdobte i dalšími vánočními figurkami či dekoracemi, které jenom podtrhnou kouzlo adventního času. Co říkáte například na dekorativního bílého LED anděla, dekorativní LED hvězdu, vánoční strom se zlatým třpytem nebo  dekorativní figurku dřevěného houpacího koně?

Tip: Svůj sváteční domov oživte kromě vánočních figurek také dekorativním vnitřním vánočním osvětlením. Sáhněte například po LED řetězech s hřejivým žlutým světlem, elegantních svícnech nebo dekorativních větvičkách s LED diodami.

Venkovní vánoční dekorace: Správnou volbou jsou girlandy a LED řetězy

Vánočně vyzdobit nemusíte pouze interiér svého bytu či domu. V případě bytu si vkusnými vánočními dekoracemi zkuste oživit také svůj balkon. Máte-li dům, zkuste zase svátečně zpestřit jeho okolí. Jaké máte možnosti? V prvé řadě sáhněte po jedinečných girlandách nebo tradičních LED světelných řetězech, které jsou určené pro venkovní použití. Svou zahradu před domem navíc můžete vyzdobit LED svítícím sobem, sněhulákem nebo stromem, na které bude během adventního času radost pohledět.

Adventní kalendáře 

Jaký by to byl čas předvánoční čas bez adventního kalendáře? Tato vánoční dekorace disponující 24 okénky vám příjemným způsobem zkrátí čekání na Štědrý večer. Sobě ani svým dětem přitom nemusíte kupovat papírové adventní kalendáře s nekvalitní čokoládou.

Radost vám udělají dřevěné adventní kalendáře nebo textilní adventní kalendáře, které mají trvalý charakter a které tak můžete používat rok co rok.

Tyto adventní kalendáře patří k nádherným vánočním dekoracím, které každému domovu dají to pravé sváteční kouzlo. Vyberte si ten svůj adventní kalendář z nabídky e-shopu Emako.cz. Bude už jenom na vás, čím jej naplníte.

Vánoční stromeček 

jake si vybrat vanocni dekorace

Nezastupitelným symbolem Vánoc je vánoční stromeček. Rozhodujete se letos mezi přírodním, nebo umělým stromkem? Dáte-li přednost umělému, upřednostníte tím ekologickou variantu, která tolik nezatěžuje životní prostředí. Dnešní umělé vánoční stromečky jsou navíc dokonalou imitací svých přírodních jehličnatých protějšků. Co je ovšem jejich velké pozitivum, nikdy neopadávají a zpříjemní vám Štědrý večer rok co rok.

V případě umělého vánočního stromečku se můžete rozhodnout například pro dokonalou imitaci smrku, jedle či borovice. Možná se vám bude líbit také vánoční stromeček s imitací namrzlých větviček nebo vánoční stromek, jehož pevnou součástí jsou světelné vánoční LED dekorace a LED svítící hvězda na jeho špičce.

Tip: Co nesmí dokonalému vánočnímu stromečku chybět? Rozhodně sváteční osvětlení a ozdoby.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.