10 nápadů na originální dárky do nového bytu

Pořízení nového bytu je velká událost. Pozvali vás vaši příbuzní, kamarádi či přátelé na návštěvu svého nového bytu? Možná právě přemýšlíte nad tím, jaký dárek máte vzít s sebou. Zkuste je obdarovat něčím praktickým a zároveň univerzálním, z čeho budou mít nejen radost, ale co zároveň využijí. Jestli stále nevíte, co koupit, pro inspiraci vám přinášíme 10 nápadů na originální dárky do nového bytu.

Skleničky na víno: Ideální dárek pro novomanžele

darky pro novomanzele

Jedním z nejuniverzálnějších a nejpraktičtějších dárků do bytu jsou jednoznačně skleničky na víno. Můžete si být jisti tím, že tento dárek není rozhodně krokem vedle a najde vždy uplatnění. Skleničky na víno představují rovněž ideální dárek pro novomanžele, kteří si nově pořídili byt a zvou vás do svého hnízdečka lásky na kolaudaci. 

Tip: Kromě skleniček na víno vezměte s sebou do nového bytu také láhev kvalitního vína.

Karafa nebo džbán: Dárek do bytu pro muže i ženy

Praktických dárků není nikdy dost. Pokud vás vaši přátelé pozvali na návštěvu jejich nového bytu, potěšíte je také skleněnou karafou nebo džbánem. Tento dárek do bytu ocení nejen ženy, ale také muži.

Stojan na víno jako dárek, který udělá parádu v kuchyni

Pokud o lidech, ke kterým se chystáte na kolaudaci, víte, že milují víno, zkuste jim věnovat také další praktický dárek do bytu. Potěšte je stojanem na víno, do kterého si budou moci úhledně naskládat celou svou sbírku lahví oblíbené značky vína. Stojan na víno je také stylovou dekorací, která udělá parádu v každé kuchyni.

Stylová solnička a pepřenka: Praktický dárek, který využije každý

Jaký další dárek do nového bytu? Skvělou volbou je rovněž sada stylové solničky s pepřenkou, sada na koření a dochucovadla nebo sada kvalitních mlýnků na sůl a pepř. Tyto praktické doplňky najdou uplatnění v každé kuchyni nebo jídelně. Ocení je každý, proto  nemusíte mít strach ze špatného výběru dárku do nového bytu i z toho, že by zůstaly bez využití.

Elegantní prostírání v neutrální barvách jako další tip na dárek

Prostírání, běhoun nebo ubrus. I tyto nepřehlédnutelné doplňky, které slouží v kuchyni či jídelně k dekoraci stolu, můžete využít jako skvělý dárek do nového bytu. Dbejte na to, aby prostírání, běhoun či ubrus byly v neutrálních barvách. Dále je u nich důležitá jednobarevnost nebo pouze velmi jemný vzor.

Ručníky: Dárek do nového bytu, který nezklame

originalni darky do noveho bytu

Koupit svým hostitelům do nového bytu ručníky? Proč ne! Jde o praktický dárek, který navíc dokáže svou barvou a vzorem rozzářit každou koupelnu. Při výběru ručníku coby dárku do nového bytu můžete volit z obrovského množství velikostí i barev. Své rodině či přátelům věnujte vždy celou sadu ručníků, která bude obsahovat alespoň čtyři kusy.

Nové povlečení jako hit mezi dárky do nového bytu

Pokud se svým hostitelům rozhodnete do nového bytu pořídit nové povlečení, rozhodně je to správná volba. Krásné nové povlečení v různých barvách a motivech patří totiž ke stálicím mezi dárky do nového bytu. Vaše možnosti výběru jsou v tomto případě nekonečné. Vyberete jako dárek do nového bytu povlečení s motivem mandal, květin nebo proužků?

Květina ve stylovém květináči: Nejoblíbenější dárek do nového bytu

darky do bytu

K nejoblíbenějším dárkům do nového bytu patří jednoznačně rostlá květina ve stylovém květináči. Co se týče květin, darovat můžete zejména orchidej, tlustici nebo dracenu. Jestliže nevíte, do jakých barev bude laděný byt, kam se chystáte, vyberte květináč v neutrálních tónech bílé, šedé nebo černé.

Váza a řezané květiny: Dárek do bytu pro ženy

Jaký dárek do nového bytu pro ženu? Jednoznačně velký pugét řezaných květin a moderní vázu. Řezané květiny nadchnou zejména hostitelku. Váza, kterou při návštěvě bytu věnujete, se následně může stát zajímavou dekorací obývacího pokoje nebo jídelny.

Deka, pléd nebo dekorační polštář jako dárek k zútulnění nového bytu

Dárků do nového bytu není nikdy dost. Vaši přátelé nebo rodina, kteří vás poslali na kolaudaci svého bytu, jistě ocení také praktické dárky ke zútulnění svého domova. Věnujte jim hřejivou deku nebo pléd, anebo stylové dekorační polštáře. Opět vsaďte na bytové doplňky v neutrálních tónech bílé, krémové či šedé, které se hodí do každého interiéru.

Co dalšího vybrat do nového bytu? Při výběru dárku máte spoustu možností

Ať už vybíráte dárky do bytu pro novomanžele, pro přátele, výhradně pro muže nebo pro ženy, máte spoustu možností. Vaše hostitele, ke kterým se chystáte na návštěvu do nového bytu, rovněž potěší praktická sada nožů, lucerna či svícen, sada vonných svíček či difuzér nebo také rohož před vchod.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.