Zahradní stoly - víte, jak si vybrat ty nejlepší?

table-set-for-a-garden-party-or-celebration-PQ5HUQ8-min

Zahradní stoly slouží k různým účelům: Vychutnáte si díky nim kávu nebo uspořádáte rodinnou sešlost

Zahradní stůl je důležitou součástí každé zahrady, terasy nebo balkónu. Využijete jej, ať už plánujete velké rodinné sešlosti, party s přáteli, nebo si chcete jen tak o samotě posedět u kávy. Vybírat přitom můžete zahradní stoly různých rozměrů i různých materiálů. Některé designově propracovanější zahradní stoly využijete i v interiéru. Každý z těchto stolů na zahradu vám přitom poslouží k jiným účelům.

Zahradní stoly, na kterých můžete servírovat dobroty

Pořádáte pravidelné rodinné sešlosti, grilovací párty s přáteli, anebo v létě slavíte narozeniny? V tom případě rozhodně nedostačuje pouze jedna sada zahradního nábytku. Vyplatí se vám naopak investovat do dalšího zahradního stolu, na kterém můžete své rodině a přátelům servírovat připravené dobroty.

Aby si vaše návštěva měla kam odložit pití, není od věci, když svou zahradu, terasu či pergolu vybavíte také odkládacím stolkem. Kromě zahradního stolu si pro svou návštěvu připravte také odpovídající počet zahradních židlí. A to ideálně stohovatelných nebo skládací, aby vám posléze při úschově nezabíraly tolik místa.

 

stylish-outdoor-relax-area-with-garden-furniture-V5ED4RM-min_1

 

Důležitý je i materiál a design zahradního stolu

Při výběru zahradního stolu by vás neměly zajímat pouze jeho rozměry. Důležitý je také materiál, ze kterého je vyroben. Soustřeďte se i na design zahradního stolu, který by měl tvořit harmonický celek s vaší zahradou, terasou, pergolou a popřípadě balkonem.

Co se týče materiálu, nejžádanějším typem je dřevěný zahradní stůl. Velmi žádaný je rovněž kovový zahradní stůl či zahradní stůl, který v sobě spojuje kombinaci kovu a dřeva. Lidé si oblíbili také zahradní stůl z umělého ratanu. Každý materiál má přitom své výhody. Je jenom na vašich preferencích, který si na svou zahradu vyberete.

TIP: Zahradní stoly umístěné pod širým nebem musí pravidelně odolávat nepřízni počasí. Abyste je ochránili před vlhkostí, nečistotami a UV zářením, pořiďte si ochranný obal na zahradní stůl

Díky kávovému stolku si vychutnáte chvíle pohody

Každý z nás potřebuje na chvíli vypnout a dopřát si chvíli jenom sám pro sebe. Není nad to tímto způsobem relaxovat na zahradě, terase nebo třeba na balkónu a při tom popíjet výbornou kávu. Abyste si měli tento voňavý nápoj kam odložit, vhod vám přijde kávový stolek decentního designu i rozměrů. Právě tento typ zahradního stolu vám bude neocenitelným společníkem při chvílích klidu a pohody.

Kávový či odkládací stolek využijete během společných chvílích s partnerem. Pokud si budete chtít na terase či balkóně dopřát výtečnou snídani nebo budete večer při západu slunce popíjet víno, oceníte opět praktičnost tohoto zahradního stolu.

 

grey-living-room-with-sofa-PYYRDXM-min_1

 

Odkládací stolky, které sluší exteriéru i interiéru

Kávové a odkládací stolky sluší nejen vaší zahradě, mohou se stát zajímavým designovým prvkem také vašeho obývacího pokoje nebo pracovny. Praktičnost těchto stolků oceníte i doma. Některé z nich jsou totiž opatřeny zvýšeným okrajem, aby se jakýkoliv pokrm či nápoj, který na stolek položíte, nevysypal či nevylil na podlahu.

Velmi oblíbeným odkládacím stolkem, který sluší jak exteriéru, tak interiéru, je stůl vyrobený z kombinace dřeva a kovu. Jde konkrétně o kovový konferenční stolek s otevírací dřevěnou deskou, který díky svému lákavému provedení patří k trendům současnosti. Tento stolek se hodí zejména do místností vybavených ve skandinávském stylu.

U balkónových stolů vítězí praktičnost

Lidé, kteří bydlí v bytech, se musí smířit s tím, že nemají zahradu. Aby si dopřáli posezení na čerstvém vzduchu, zahradní stoly a židle si kupují také na svůj balkón. Při výběru zahradního stolu se v tomto případě ohlížejí především na jeho velikost a praktičnost. Velmi oblíbené jsou závěsné balkónové stoly, které jednoduše zavěsíte na balkónové zábradlí.

Populární je také sklápěcí stůl na balkón, anebo přímo skládací balkónový set, který zahrnuje dvě židle a jeden stůl. Tento typ praktického zahradního nábytku umožňuje, aby bylo na stísněném balkónu stále dostatek místa.

 

 

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.