Zahradní solární osvětlení: Kam umístit solární lampy, aby co nejvíc slušely vaší zahradě, pergole a terase?

small-solar-garden-light-lantern-in-flower-bed-PDH7YPB-min

 

Venkovní solární osvětlení dodává okolí domu neobyčejnou atmosféru pokaždé, když se setmí. Ani ve vaší zahradě nesmí letos chybět malé a velké solární led lampy či solární osvětlení s pohybovým čidlem. Slušet jí budou také závěsná led světla. Každé z typů solárního osvětlení se hodí na jiné místo vaší zahrady. Poradíme vám, kam přesně jej umístit.

Solární osvětlení prosvětlí vaši zahradu, terasu, pergolu či okolí bazénu i během té největší tmy. Jde totiž o venkovní osvětlení, které funguje i bez elektrických rozvodů. Jelikož využívá pouze solární energie ze sluníčka, jeho provoz je velmi levný a bezstarostný. Venkovní solární osvětlení můžete v okolí svého domu požít jak k dekorativním, tak praktickým účelům.  

Zahradní solární lampy: Nesmí chybět v žádné okrasné zahradě ani skalce

Nejoblíbenějším dekorativním solárním osvětlením současnosti jsou bez pochyby solární lampy se zápichem. Jestli si u domu momentálně vytváříte okrasnou zahradu či skalku, kromě rostlin, keřů, zakrslých stromků, oblázků a mulčovací kůry ji doplňte právě také o několik solárních led lamp se zápichem. Toto stylové solární osvětlení dodá vaší zahradě přes den i v noci eleganci a styl.

Během dne se solární led lampy budou v zahradě vyjímat jako nadčasová dekorace. Večer a v noci pak toto solární osvětlení vaši zahradu i skalku nádherně osvětlí. Není od věci, když si solární lampy zapícháte kolem chodníčku či schodů. V noci tak budete díky nim lépe vidět na cestu.

 

decorative-small-garden-light-lanterns-in-flower-PQVFTAV-min

 

Solární lampa se žlutým, bílým i proměnlivým světlem

Solární lampa na zahradu nemusí mít pouze bílé či žluté světlo. Svou zahradu či skalku originálně oživíte také solárními led lampami ve tvaru diamantu, které průběžně mění své barvy. Tento typ solárního osvětlení s přechody červeného, zeleného a modrého světla, dokonale promění náladu vaší zahrady. Kromě okrasných zahrad a skalek jej můžete umístit také k zahradním cestičkám či zahradním jezírkům. 

Jak zahradní solární lampy se zápichem fungují

Všechno solární osvětlení funguje na stejném principu. Také solární lampy se zápichem se přes den prostřednictvím energie ze slunce nabíjí, večer a v noci posléze svítí. Tento koloběh se stále opakuje každý den a večer. Z toho vyplývá, že solární lampy, obsahující LED diody se slunečním napájením, nepotřebují ke svému provozu stále nové baterie nebo připojení k elektřině.

TIP: Svou okrasnou zahradu, skalku, ale i balkon či pergolu můžete zkrášlit také solárním světlem ve tvaru kamene. Toto venkovní solární osvětlení vytvoří na vaší zahradně velmi výrazný a esteticky přitažlivý dekorační prvek.

Stojací solární lampa: Nejekonomičtější typ venkovního osvětlení

Jestli si chcete pod širým nebem během večera či noci posvítit, rozhodně k tomu nepotřebujete elektrickou energii. Řešením pro vás bude stylová stojací zahradní lampa. Tento typ solárních lamp je nejekologičtějším i nejekonomičtějším typem venkovního osvětlení. Kouzlo stojacích zahradních lamp vyniká zejména po setmění, tehdy svým tlumeným světlem dodá vaší zahradě neopakovatelnou romantickou atmosféru.

 

garden-lantern-installation-PUWVCGZ-min

 

Solární led lampy na zavěšení do pergoly či na terasu

Některé solární lampy si můžete zavěsit přímo do pergoly či pod zastřešenou terasu. Tento typ solárního osvětlení však neslouží pouze k dekorativním účelům. Solární lampy plní i praktickou funkci, posvítí vám totiž během vlahých letních večerů. 

Toto solární osvětlení do pergoly a pod terasu vám dodá příjemné světlo dlouhé hodiny. Jeho součástí jsou totiž velmi úsporné LED diody a také solární panel s nabíjením. Začátkem podzimu, kdy klesnou teploty k desetistupňové hranici, si můžete tuto původně zahradní solární led lampu nastěhovat také do svého domu či bytu. Stane se z ní velmi příjemná dekorace vašeho domova.

Zahradní solární osvětlení má kouzlo i v zimě

Pokud se zahradní solární lampy neskryjí během zimních měsíců pod sněhovou přikrývkou, můžete je použít i k dalšímu účelu, nežli je krášlení zahrady. Původně zahradní solární lampy se totiž mohou stát stylovou součástí vánočního solárního osvětlení, kterým okrášlíte nejen svůj dům, ale i keře a stromy ve své zahradě.

 

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.