Vlastní láhev s vodou: Vyhrajte moudře proti horku

Pravidelný a dostatečný režim se vyplatí dodržovat. Na toto pravidlo je důležité myslet obzvlášť během horkých letních měsíců, kdy rtuť teploměru dosahuje až k tropickým teplotám. Právě proto se vám v létě vyplatí mít vždy po ruce vlastní láhev s vodou. Zapomeňte však na jednorázové PET lahve a pořiďte si kvalitní láhve na vodu, které můžete používat den co den. Které z nich jsou nejlepší?

sportovní-fotografie-s-vodou

Láhev na vodu jako nezbytný letní doplněk

Tak jako si v létě dáváte na oči sluneční brýle, měli byste mít stále po ruce vlastní láhev s vodou, s jejíž pomocí se vám bude lépe hlídat pravidelný pitný režim. Na místo jednorázových PET lahví, které ničí životní prostředí, vám v průběhu horkých měsíců udělá skvělou službu kvalitní láhev na vodu vyrobená ze zdravých materiálů. 

Hledáte nejlepší láhve na vodu? Poohlédněte se po nich u nás. Vybírat můžete mezi různými materiály, barvami, designy, objemy a samozřejmě také funkcemi. 

Tipy na nejlepší lahve na vodu

Chcete si pořídit kvalitní láhev na vodu, se kterou budete opravdu spokojeni? Pohlídejte si, aby měla co nejmenší hmotnost a byla vyrobena z odolného materiálu, který je zároveň zdravotně nezávadný. Znamená to tedy, že kvalitní láhev na vodu neobsahuje BPA, barviva, ftaláty a další škodlivé látky, které by mohly ohrozit vaše zdraví.

K nejoblíbenějším patří láhev na vodu z odolného a zdravotně nezávadného plastu, které vynikají různými velikostmi, barvami, tvary a celkovým designem. Tyto zdravé lahve na vodu mají také různé způsoby otevírání. Osloví vás třeba lahve s širokými šroubovacími závity a výsuvným špuntem nebo stylové lahve na pití s odklápěcím víčkem. Velmi oblíbené jsou rovněž lahve na vodu s brčkem, na které nedají dopustit především děti nebo sportovci.

láhev-karafa-na-vodu

Láhev na vodu vybírejte také podle objemu

Pokud si pořizujete novou láhev na vodu, vyplatí se vám zaměřit i na její objem. Jak vybrat láhev na vodu podle objemu? Uvědomte si konkrétní činnost, při které budete tuto pomůcku používat. Jiný objem lahve na vodu se vám bude hodit v létě do práce, jiný na cyklistiku či cvičení a jiný zase na celodenní procházku do přírody. V těchto případech využijete zejména láhev na vodu 1l, láhev na vodu 1,5 l nebo láhev na vodu 2 l. 

A co když si chcete vzít láhev na vodu do kabelky nebo do malé příruční tašky? Sáhněte po lahvi o menším objemu, například 400 ml, 500 ml nebo 700 ml. Také pokud pořizujete láhev na vodu pro děti, tato pomůcka bude mít mít přirozeně menší objem nežli láhev na vodu pro dospělé.

Některé lahve na vodu obsahují přídavné funkce

Zvláště v letních měsících oceníte, že některé lahve na vodu disponují přídavnými funkcemi. Jestliže na pití v průběhu dne často zapomínáte, hodit se vám bude například láhev na vodu s časem. Tato láhev na pití má na svém plášti rysky s denním časem, díky kterým budete mít svůj denní pitný režim již pod kontrolou.

Některé lahve na vodu jdou ještě dál, neboť je lze pomocí bluetooth propojit s aplikací v chytrém telefonu. Právě tato aplikace se postará o dodržování denního plánu pitného režimu a připomene vám také, kdy se máte napít.

dítě-s-láhví-vody

 

 

 

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.