Umělá palma oživí obývací pokoj i koupelnu

Umělá palma působí jako živá pokojová rostlina. Oživí obývací pokoj i koupelnu

I když doma pěstujete živé pokojové rostliny, není od věci, když svůj obývací pokoj, vstupní halu, chodbu nebo ložnici oživíte také několika kusy umělých rostlin. Vsaďte zejména na umělou palmu, která je dokonalou replikou skutečné rostliny.

 

wooden-and-floral-living-room-PW6AH2N-min

 

Umělá palma, která vypadá jako živá

Kde si pořídit atraktivně působící umělé rostliny? Například v široké nabídce internetového obchodu Emako. Mezi věrohodně působícími umělými orchidejemi, bonsaji či sukulenty najdete také několik druhů umělých palem, které na první pohled vypadají jako živé.

Umělá palma, kterou si vyberete, může mít čestné místo ve vašem obývacím pokoji. Vznešeně působí také na chodbě nebo ve vstupní hale. Umístit ji můžete i do ložnice nebo pracovny. Umělé palmě to však bude slušet i v místnostech vašeho domu či bytu, kde nejsou příhodné podmínky pro pěstování živých pokojových rostlin. Jde například o koupelnu nebo zimní zahradu.

Tip: Pořiďte si domů takovou umělou palmu, která je věrohodnou imitací skutečné rostliny. Právě umělé palmy v nabídce internetového obchodu Emako působí tak realisticky, že budete muset upozornit všechny kolem sebe, aby tuto rostlinu nezalévali.

Exotická dekorace, která je středobodem interiéru

Umělá palma představuje exotickou dekoraci, která zaručeně zkrášlí každý domov. Tato dekorace váš interiér nejen příjemně doplní a oživí, může se stát rovnou jeho středobodem. A to v závislosti na tom, pro jak vysokou umělou palmu se rozhodnete. 

Svůj domov totiž můžete zařídit jak menšími pokojovými umělými palmami. Slušet mu budou i větší stromy, které se hodí jako hlavní doplněk zejména do obývacího pokoje. A z jakých materiálů bývá tato exotická dekorace nejčastěji vyrobena? Zpravidla z umělých materiálů, kterými jsou silikon, plast nebo textilie. Součástí umělých palem bývá mnohdy i přírodní materiál, jako je například přírodní kmen.

 

palm-plant-on-white-table-PT3VS2A-min

 

Umělá palma a styl interiéru

Který styl umělým palmám v kombinaci s interiérem nejvíc sluší? Jednoznačně se jedná o moderní styl, který má punc svěžesti a minimalismu. Vyvarujte se naopak kombinaci vintage či retro stylu a umělé palmy. Toto spojení působí spíše kýčovitě.

Skvělé řešení, když nemůžete mít živé rostliny

Umělá palma je velmi zajímavým prvkem interiéru. Spousta lidí si ji pořizuje domů jako alternativu živých rostlin. A to zejména v případě, když nemůžou nebo nechtějí pěstovat živé pokojové rostliny.

Umělá palma, stejně jako další pokojové rostliny, jsou díky použitým moderním technologiím při výrobě takřka k nerozeznání od svých živých protějšků. Právě proto si umělou palmou i dalšími umělými rostlinami svůj domov oživíte a zpestříte stejně dobře jako jejich rostlými alternativami.

 

living-room-with-plant-decoration-PZT6HZM-min

Důvody, proč si pořídit umělou palmu

Umělou palmou působící věrohodným dojmem dokonale oživíte svůj interiér. Pořídit si jej můžete i z konkrétních důvodů. Zvlášť máte-li malé děti nebo domácí zvířata, u kterých se bojíte, že by mohly okusovat živé pokojové rostliny nebo vyhrabávat hlínu z květináčů.

Umělá palma je skvělým řešením pro všechny, kteří velmi často cestují a netráví příliš času doma. Tato věrohodná kopie exotické rostliny totiž vůbec nevyžaduje pravidelnou péči a nemusí se na rozdíl od svého rostlého protějšku vůbec zalévat. Když se tedy vrátíte domů po dvou týdnech cestování, umělá palma bude vypadat stále stejně.

Jak pečovat o umělou palmu

Péče o umělou palmu je mnohem snazší nežli o její živý protějšek. Nemusíte ji pravidelně zalévat, hnojit ani přesazovat. Jediné, co si od vás umělá palma žádá, je čas od času z jejich listů a kmene setřít nánosy prachu. K tomuto úkonu vám stačí čistý bavlněný hadřík a vlažná voda. Jelikož je umělá palma zhotovena z omyvatelného materiálu, za pár minut máte hotovo. Z krásy této exotické rostliny, jež je věrohodnou imitací svého živého protějšku, se můžete těšit i nadále. 

Umělá palma má od živých palem neomezenou životnost. Nikdy vám neuschne nebo neodejde na přelití. Díky tomu vám tak bude v obývacím pokoji, na chodbě, vstupní hale nebo v pracovně dělat společnost dlouhé desítky let.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.