Silvestrovské drinky: Vyzkoušejte tyto skvělé recepty

Chcete si užít silvestrovskou oslavu ve velkém? Na počest loučení se starým rokem a vítání roku nového si namíchejte hned několik lahodných silvestrovských drinků. Přinášíme vám chutné recepty, které rozhodně stojí za vyzkoušení.

recept-na-mojito

Recept na osvěžující mojito: Základ každé silvestrovské párty

Potřebujete:

✔ 40 mililitrů bílého rumu

✔ 1 polévkovou lžíci třtinového cukru

✔ 10 lístků čerstvé máty, které natrháte v ruce

✔ 0,5 limetky nakrájené na měsíčky

✔ perlivou vodu

✔ drcený led

Postup:

Do středně velké sklenice vložte lístky máty, limetku a třtinový cukr. Tuto směs pomocí tloučku (paličky) na mojito pomačkejte tak, aby se z ní uvolnila limetková šťáva. 

Sklenici naplňte ze tří čtvrtin drceným ledem, přidejte rum a vše až po okraj dolijte perlivou vodou. Mojito na závěr důkladně promíchejte, přidejte do něj brčko a dozdobte lístky čerstvé máty. 

Recept na Bitter Like: Silvestrovský drink, který si zamilujete

Potřebujete:

✔ 40 mililitrů Fernet Stocku

✔ 120 mililitrů citronové limonády

✔ šťávu ze 0,25 čerstvé limetky

✔ kostky ledu

✔ čerstvou mátu a plátek limetky na dozdobení

Postup:

Vezměte si sklenici na whisky, kterou až po okraj naplňte ledem. Do sklenice přidejte šťávu z limetky, fernet a až po okraj ji dolijte citronovou limonádou. Hotový Bitter Like dobře promíchejte a dozdobte lístky čerstvé máty a plátkem limetky.

recept-na-cuba-libre

Recept na Cuba Libre: Jeden z nejoblíbenějších silvestrovských alko nápojů

Potřebujete:

✔ 40 mililitrů bílého rumu

✔ 200 mililitrů coca coly

✔ kostky ledu

✔ 1 limetku

Postup:

Na přípravu oblíbeného silvestrovského drinku Cuba Libre si připravte vysokou sklenici, do které nejprve vložte polovinu limetky nakrájené na kousky a několik kostek ledu. To vše zalijte bílým rumem. 

Do základu na Cuba Libre posléze přidejte šťávu vymačkanou z druhé poloviny limetky a 200 mililitrů coly. Cuba Libre dosypte až po okraj kostkami ledu a dobře promíchejte. Tento silvestrovský nápoj servírujte s brčkem a případně také s míchátkem.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.