Rohový regál - ušetříte místo a dodáte jedinečný vzhled do interiéru

Hledáte stylový a zároveň praktický doplněk do interiéru? Vsaďte na rohový regál, kterým zároveň výrazně ušetříte místo. Dáme vám tipy, ve kterých místnostech vašeho domu či bytu vám rohový regál přijde vhod a zároveň jakým způsobem jej můžete využít.

Rohovy-regal-usetrite-misto-a-dodate-jedinecny-vzhled-do-interieru

Rohový regál do kuchyně šetří místo na kuchyňské lince

Chcete využít místo na kuchyňské lince opravdu na maximum? V tom případě vám zde nesmí chybět praktický rohový regál, který má hned několik pater. Tento šikovný doplněk zabere na kuchyňské lince místo, které by jinak leželo ladem.

Co patří do rohového regálu v kuchyni? Například květináče s rostlými bylinkami, kořenky s kořením nebo dekorativní dózy se sypkými potravinami. Na rohový regál v kuchyni můžete rovněž vyskládat šálky a podšálky či postavit stojan s papírovými kuchyňskými utěrkami. Uvítáte rovněž, že některé kuchyňské rohové regály mají háčky, a tak na ně můžete zavěsit třeba metličku na šlehání, sítko na čaj, kráječ na pizzu nebo další kuchyňské náčiní.

Rohový regál do kuchyně je velmi praktickým doplňkem, který si můžete pořídit v jednopatrové i několikapatrové verzi. A to v dřevěném provedení, kovovém provedení či v kombinaci dřeva a kovu. V každém případě vám tento kuchyňský doplněk pomůže perfektně zorganizovat prostor na kuchyňské lince.

Rohový regál do koupelny: Co se vyplatí vědět?

Rohový regál najde spoustu využití také ve vaší koupelně. Nejoblíbenější je zejména rohový regál z bambusového dřeva, který perfektně odolává vlhkosti a díky své kvalitě má opravdu dlouhou životnost. Tento koupelnový nábytek o několika úrovních postavte do nevyužitého rohu koupelny a vyskládejte na něj vše, co potřebujete. Tedy ručníky, úložné boxy s kosmetiku, šampony, kondicionéry, sprchové gely a další potřeby osobní hygieny. Máte-li koupelnu spojenou s toaletou, na rohový regál můžete vyskládat toaletní papír uložený ve vkusných úložných boxech. 

Malý rohový regál najde v koupelně uplatnění také nad vanou. Vybízí se přímo k uložení šamponů, sprchových gelů či peelingů a k zavěšení houbiček a žínek na mytí. Malý rohový regál, ale také vysoký teleskopický rohový regál, který rozepřete mezi sprchovou vaničkou a stropem, si budete pochvalovat také ve sprchovém koutu.

Rohová police na květiny: Vyjímat se bude nejen v obývacím pokoji

Rohový regál je velmi praktickým nábytkem, který ozvláštní také váš obývací pokoj. Pojmout jej můžete například jako rohovou polici na květiny. Tomuto rohovému regálu rovněž sluší, když na něj vyskládáte například knihy nebo drobné bytové dekorace.

Jestliže hledáte do svého obývacího pokoje praktický, vkusný a stylový nábytek, vysoký rohový regál vám v této místnosti nesmí rozhodně chybět. Do obývacích pokojů zařízených v moderním, klasickém, přírodním, loft nebo boho stylu se hodí zejména rohové regály ze dřeva nebo bambusu. Krásně vypadá i kombinace z černého kovu a dřeva.

Rohové police doplněné o květiny, dekorace, knížky, úložné boxy s drobnostmi nebo další věci zpříjemní celkový vzhled vašeho obývacího pokoje. Jsou zároveň také velmi praktické a navíc díky nim ušetříte místo. Zvlášť pokud máte obývací pokoj menších rozměrů.

Další místnosti, ve kterých využijete rohové regály

Vyšší nebo vysoké rohové regály vám přijdou vhod také v jídelně, ve vstupní hale nebo na chodbě. V těchto místnostech je využijte zvláště k dekorativním účelům. Opět na ně můžete umístit živé či umělé rostliny a také bytové dekorace všeho druhu.

Zvláště rohové regály ze dřeva, bambusu a z kombinace kovu a dřeva dokážou vybranou místnost velmi zútulnit a dodat jí pořádný šmrnc. Nezapomeňte přitom, že barva a materiál rohového regálu by měl ladit s ostatním nábytkem, kterým máte danou místnost vybavenou.

Rohové regály patří i do pracovny či kanceláře

Rohový regál představuje univerzální druh nábytku, který najde využití snad ve všech místnostech vašeho domu či bytu. Vysoká rohová police se vám bude hodit i ve vaší pracovně nebo kanceláři. Odložit na ni můžete třeba boxy s kancelářskými potřebami, knihy nebo kalendář. Na rohovém regálu v pracovně se budou vyjímat rovněž pokojové rostliny nebo dekorativní předměty, které vám zpříjemní pracovní prostředí.

 

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.