Polička do koupelny jako nezbytnost: Top je police rohová a bez vrtání

Koupelna je místem, kde se z nás stává nový člověk. V každém případě je pro nás důležité, abychom měli vždy po ruce všechny sprchové gely, peelingy, mýdla či houbičky. V koupelně nám tak nesmí chybět speciální poličky či regály, do kterých jednoduše uskladníme všechny věci naší denní potřeby.

roberto-nickson-YCW4BEhKluw-unsplash

 

Držte se jednotného stylu

Ať už máte velkou, či malou koupelnu, vždy se zkuste zaměřit na organizaci jejího prostoru. Kromě skříňky po umyvadlem, do níž uschováte věci, které tak často nepotřebujete, svou koupelnu vybavte poličkami, policemi a regály

Jestliže si budete pořizovat nové koupelnové police a poličky, snažte se držet jednotného stylu. Svou koupelnu rozhodně nezahlcujte doplňky v různorodém materiálu a designu. Pokud nemáte malé děti, vyhýbejte se rovněž kýčovitým koupelnovým doplňkům, které mohou na první pohled působit vtipně. Ale v zásadě znevažují vzhled koupelny.

Nowoczenie-urzdzona-azienka_1

 

Koupelnovým policím vládne nerez, dřevo a plast

Při výběru nových koupelnových polic, poliček a regálů se řiďte především materiálem, který by měl ladit s ostatním zařízením vaší koupelny. Který materiál polic sluší koupelnám nejvíc? Pro svou koupelnu si můžete konkrétně zvolit:

  1. Koupelnovou poličku ze dřeva

Dřevěné regály a police dodávají koupelnám na atraktivitě. V tomto případě sáhněte především po policích z bambusového dřeva, které odolává vlhkosti a střídání teplot. Dřevěné koupelnové regály jsou přitom vhodné pro odkládání ručníků, pyžam či županů. Na bambusovou poličku určenou bezprostředně na vanu však můžete naskládat i sprchové gely, mýdla nebo houbičky a žínky.

  1. Koupelnovou poličku z nerezu a chromu

Nerezové a chromové police a poličky jsou velmi trendy a dodávají celé koupelně moderní vzhled. Pokud se rozhodnete pro tento praktický, velmi pevný a zároveň vysoce nosný materiál polic, není od věci, když také vaše další koupelnové doplňky budou v kovovém provedení.

  1. Koupelnovou poličku z plastu

Koupelnové police a poličky z plastu jsou praktické, vyrobené v různém designu a navíc mají velmi dlouhou životnost. S ohledem na vysokou vlhkost v koupelně nijak nepodléhají korozi ani jakémukoliv dalšímu opotřebení. Nejoblíbenějším typem je v tomto případě závěsná koupelnová police nad vanu. A to buď rohová, nebo boční. 

 

23350100_de_06

Nejoblíbenější police, poličky a regály do koupelny

Přemýšlíte stále nad tím, který typ police či regálu si do své koupelny pořídíte? Pro inspiraci vám přinášíme tipy na koupelnové police, které jsou nejoblíbenější v českých domácnostech. O které jde konkrétně?

Koupelnové rohové poličky: Nejoblíbenější doplněk koupelny

Nejoblíbenějším doplňkem koupelny je bezkonkurenčně rohová polička. Právě do ní můžete uschovat všechny sprchové gely, šampony či mýdla, které každý den používáte v rámci své osobní hygieny.

Velmi oblíbená je koupelnová rohová polička závěsná. Pokud však nechcete do dlaždiček v koupelně vrtat, velmi chytrým řešením je teleskopická koupelnová rohová police. Tento typ praktického regálu totiž hravě v koupelně umístíte bez jakéhokoliv vrtání.

 

62216100_2_pim

 

Koupelnové regály a police na ukládání ručníků a županů

Svou koupelnu rovněž vybavte speciálními koupelnovými regály či policemi, do kterých budete ukládat ručníky, župany či pyžama. Tento typ koupelnových polic musí být dostatečně odolný, pevný a dostatečně nosný. 

Ručníky a župany rozhodně v koupelně neuskladňujte v uzavřených skříňkách. Právě koupelnové police a regály, které jsou otevřené, zaručují dostatečnou cirkulaci vzduchu, díky čemuž tento textil nikdy nezatuchne.

Další koupelnové doplňky, které vám nesmí chybět

Co dalšího vám v koupelně nesmí chybět? Například zrcadlo, háčky na ručníky, WC štětka s držátkem, držák WC papíru, mýdlenky, držák na zubní kartáčky, nádoba na vyplachování úst nebo kosmetické zrcátko.

Jestli svou koupelnu těmito doplňky teprve zařizujete, dbejte na to, aby k sobě všechny do jednoho materiálově a designově ladily. Od věci není, když budete koupelnové doplňky kupovat rovnou po sériích, které zaručují jednotnost tvaru a použitého materiálu.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.