Podzimní osvětlení má neopakovatelné kouzlo

Na podzim se noci prodlužují a dny zkracují, právě proto trávíme mnohem více času v teple domova. Aby se nám dobře lebedilo a užili jsme si domácí pohodu do dokonalosti, bez podzimního osvětlení to rozhodně nejde. Obklopte se na podzim lampami, lucernami, svícny, svíčkami, LED světýlky nebo girlandami. Které z nich k vám domů vnesou spolehlivě tu správnou podzimní atmosféru?

Hodně-svíček-a-podzimního-osvětlení

Stolní a stojací lampy s teplými odstíny světla jsou základním podzimním osvětlením

K podzimnímu osvětlení právem patří stolní a stojací lampy s teplými odstíny světla a se stínidly či podstavci, které jsou vyrobené z přírodních materiálů jako dřevo, ratan, vodní hyacint nebo bambus. Tato kombinace působí doslova harmonicky, skvěle se u ní na podzim relaxuje a odpočívá.

Stojací lampa pro vás bude příjemným společníkem během podzimních večerů zvláště v obývacím pokoji, kde svým teplým světlem vytvoří velmi příjemnou atmosféru. Postavit ji můžete například vedle sedačky nebo křesla. Stolní lampa z přírodních materiálů vám bude na podzim zase dělat milou společnost v ložnici. Dejte ji na noční stolek a nechte se její přítomností ukolébat ke sladkému spánku.

Lucerny rozzáří váš podzimní domov hřejivým světlem

Světlo luceren má během sychravých podzimních dnů neopakovatelné kouzlo. Rozzáří váš domov a zároveň mu dodá útulnou atmosféru. Lucerny z přírodních materiálů, ale také z kovu patří k oblíbeným podzimním dekoracím. Kde všude je můžete doma umístit?

Vyjímat se budou v obývacím pokoji, jídelně, ložnici, chodbě či vstupní hale. Větší lucerny můžete položit rovnou na zem. Toto menší dekorativní osvětlení můžete dát také na komody, police, stoly, stolky či okenní parapety.

Vychutnejte si uklidňující světlo plápolajícího krbu

Nemáte doma klasický krb, a přesto toužíte po tom dívat se do plápolajících plamenů? V tom případě svůj podzimní domov oživte LED krbem, tedy minimalistickým dekorativním krbem se světelnou imitací plápolajícího ohně. Toto dekorativní osvětlení s efektem plamenů u vás doma vytvoří velmi příjemnou atmosféru.

LED krb má nejčastěji napájení na baterie. Pořídit si jej můžete v nejrůznějších velikostech a  variantách. K nejoblíbenějším patří LED krby ve tvaru lucerny. Ve vašem podzimně laděném interiéru udělá spoustu parády také čtvercový či obdélníkový LED krb nebo dekorativní LED krb ve tvaru retro televize či hodin.

podzimní-aranžma (1)

Svůj podzimní domov zkrášlete i pomocí svícnů a svíček

Svícny a svíčky patří k dalším stylovým dekoracím, kterými si můžete na podzim zkrášlit svůj dům či byt. Chybět by vám neměly zvláště v obývacím pokoji. Rozhodnout se můžete pro svícny na jednu svíčku, ale také svícny složené či víceramenné, do kterých se vejde svíček hned několik. Jedinečnou atmosféru u vás doma vykouzlí kovové, skleněné i dřevěné svícny různých velikostí, do kterých můžete dát jak čajové svíčky, tak klasické dlouhé svíčky.

Aby vám to díky svícnům a svíčkám doma na podzim skutečně ladilo, zvolte nejlépe svíčky v neutrálních barvách nebo v zemitých odstínech. Skvělou barvou jsou svíčky v barvách spadaného listí. A to oranžové, žluté, cihlové, okrové nebo vínově červené.

Vonné svíčky přináší kombinaci náladového osvětlení a vůně podzimu

Spolu s náladovým osvětlením zkuste k sobě domů vnést také typické podzimní vůně. A to prostřednictvím vonných svíček, které pohladí všechny vaše smysly, díky čemuž ve vašem domě či bytě vykouzlí úžasnou atmosféru plnou tepla a pohody.

Pro jaké vonné svíčky se na podzim rozhodnout? K typickým vůním podzimu patří hřebíček, skořice, jablko nebo pomeranč. Oblíbené je rovněž dýňové koření, granátové jablko, santalové dřevo nebo cedrové dřevo. Na podzim si však vyberte takovou vonnou svíčku, která vám nejvíce vyhovuje a jejíž vůně je pro vás nejpříjemnější.

LED řetězy a girlandy vyšperkují váš domov do dokonalosti

Chcete si užít doma opravdovou podzimní pohodu? V tom případě nezapomeňte také na náladové osvětlení v podobě LED řetězů a girland, které se bude vyjímat nejvíce v obývacím pokoji, na chodbě, ale i v ložnici či dětském pokoji. Během podzimních večerů se vám bude perfektně lebedit při teplém světle LED řetězů se žárovkami nebo také s koulemi v typicky podzimních barvách.

Podzimní osvětlení představuje skvělý způsob, jak do našich domovů vnést teplo, pohodu a útulnost. Lampy, lucerny, LED krby, svícny a svíčky, vonné svíčky, ale také LED řetězy a girlandy dokážou vytvořit neopakovatelnou atmosféru, která je tolik typická pro podzimní měsíce. Užijme se proto toto magické období s náladovým podzimním osvětlením!

podzimní-osvětlení-svíčky-svícny-a-lucerny

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.