Mezinárodní den plyšových medvídků

Každým rokem si 25. listopadu připomínáme Mezinárodní den plyšových medvídků. Jak jinak tento významný den oslavit než nákupem nového plyšáka? Připravte svým blízkým nádherné medvědí překvapení. Poradíme vám, jaký plyšový medvídek se bude líbit vašim dětem a jaký třeba vaší přítelkyni.

kdy-slavime-den-plysovych-medvidku

Světový den plyšových medvídků slavíme od roku 2002

Plyšový medvídek je jednou z nejoblíbenějších dětských hraček. Právě proto má svůj vlastní den, který si každoročně připomínáme 25. listopadu. Samotný Mezinárodní den plyšových medvídků však nemá příliš dlouhou tradici. Slavíme jej od roku 2002, kdy plyšový medvídek oslavil přesně sto let od svého vzniku.

Vůbec první plyšový medvídek na světě spatřil světlo světa 23. října 1902. Byl vyrobený v továrně na hračky firmy Steiff v německém městečku Geiden a jeho vylepšená verze měla i pohyblivé končetiny. Zvlášť v anglosaském světě šlo o velmi oblíbenou hračku. Například již v roce 1903 firma Steiff prodala v USA více než tři tisíce těchto plyšáků.

Plyšový medvídek Teddy Bear má jméno podle amerického prezidenta

Málokdo ví, že anglický název pro plyšového medvídka Teddy Bear odkazuje přímo na jméno amerického prezidenta Theodora Roosevelta. Název Teddy Bear má přitom velmi neobyčejnou historii. Když se Theodor Roosevelt vydal v roce 1902 na lov, jeho společníci chytili malé medvídě. Prezident jej však odmítl zastřelit a dal mu svobodu. Právě tento příběh inspiroval výrobce hraček k výrobě plyšových medvídků Teddy Bears.  

Co se dělá na Mezinárodní den plyšových medvídků

Od roku 2002 každoročně 25. listopadu slavíme Světový den plyšových medvídků. Co se v tento den konkrétně dělá? Zvlášť děti přinášejí do škol a školek svého oblíbeného plyšového medvídka, kde si o něm s ostatními povídají a společně si s ním hrají. Rodiče své děti obdarovávají novými plyšáky, plyšové medvídky si však mezi sebou rádi dávají také dospělí. Plyšový medvídek je totiž stále nejlepším přítelem jak dětí, tak dospělých.

Tipy, jak oslavit Světový den plyšových medvídků

  • Věnujte svým blízkým na důkaz lásky nového plyšového medvídka.
  • Věnujte plyšové medvídky dětem do mateřské školy nebo do dětského domova.
  • Zahrajte si se svými dětmi hru nebo divadlo s využitím plyšových medvídků.
  • Přečtěte svým dětem knížku o Medvídkovi Pú.
  • Vytiskněte svým dětem omalovánku s medvídkem.
  • plysovy-medvidek-pro-deti

Proč dítě potřebuje plyšového medvídka

Plyšový medvěd i v současné době patří k nejoblíbenějším dětským hračkám na světě. V konkurenci moderních hraček si vede naprosto skvěle a děti jej stále zbožňují. Ptáte se, proč dítě potřebuje plyšového medvídka? Děti se rády s touto plyšovou hračkou mazlí, tulí se k ní a také s ní rády spinkají. Jejich oblíbený plyšový medvěd je provází takřka celým dětstvím a jde o jednu z hraček, na kterou nedají dopustit.

Plyšový medvídek je v očích dětí tím nejvzácnějším pokladem. I když následně vyrostou, nechají si jej na památku. Není výjimkou, že dospělí lidé často své plyšové medvědy z dětství následně předají svým vlastním dětem.

Plyšový medvěd pro přítelkyni

Plyšový medvídek už dávno není pouze hračka pro děti. Nejen u příležitosti Mezinárodního dne plyšových medvídků jej můžete věnovat také své přítelkyni nebo manželce. Plyšovým medvědem jí totiž vyjádříte svou lásku a nekončící obětí.

Při jakých příležitostech můžete plyšového medvěda své partnerce věnovat? Ideálně na její narozeniny nebo k Vánocům. Plyšový medvídek je rovněž ideálním dárkem k Valentýnu - spolu s kyticí rudých růží a kvalitní bonboniérou představuje zamilované a romantické gesto.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.