Jak vybrat plážové lehátko

K létu patří voda, slunce a pořádná opalovačka. Abyste se doma u bazénu, ale i u rybníku, přírodní nádrže nebo moře dokonale zrelaxovali, nemusíte ležet pouze na ručníku či dece. Pochvalovat si budete plážové lehátko, které vám bude dělat společnost celé letní prázdniny. Poradíme vám, jak jej vybrat, abyste s ním byli opravdu spokojeni.

Mladá-žena-na-zahradě

Plážové lehátko: To pravé pro letní pohodu doma i u vody

Každý, kdo si v létě rád užívá zasloužený odpočinek a relax, si bude pochvalovat výhody plážového lehátka. To přímo během horkých dnů vybízí k tomu, abyste si do něj lehli a chytali hřejivé sluneční paprsky. Anebo si plážové lehátko můžete umístit do stínu a pospávat, poslouchat svou oblíbenou hudbu nebo si číst svou oblíbenou knížku.

Plážové lehátko využijete nejen doma na zahradě, na terase nebo u bazénu. Společníka vám bude dělat i tehdy, když se vypravíte koupat do přírody k vody nebo když vyrazíte na letní dovolenou k moři. Výběr plážového lehátka má svá specifika. Dáme vám tipy, na co se zaměřit, aby vám sloužilo, jak má.

Na cesty si vezměte nejlépe plážové lehátko skládací

Pokud si budete brát plážové lehátko s sebou třeba na letní dovolenou, snažte se, aby vám v autě zabralo co nejméně místa. Právě proto si pořiďte plážové lehátko skládací, které by mělo být rovněž lehké a které by se vám mělo na pláž velmi snadno přenášet.

Skládací plážové lehátko si budete pochvalovat i doma na zahradě či u bazénu, a to zvlášť když nemáte dostatek prostoru pro skladování věcí. Toto plážové lehátko po složení zabere opravdu málo místa, a tak jej mimo letní sezonu velmi snadno a pohodlně uložíte na suchém místě třeba v garáži nebo technické místnosti.

Molitanová či nafukovací plážová lehátka jsou lehká i skladná

Vybíráte plážové lehátko? V prvé řadě se zaměřte na jeho materiál, na kterém opravdu záleží. Pokud budete relaxovat mimo svou zahradu, na koupališti, v kempu, u rybníku, jezera, přírodní nádrže nebo třeba u moře, perfektně vám poslouží molitanové plážové lehátko, které je skládací a které si po složení můžete vzít jen tak do ruky. Molitanové plážové lehátko bývá opatřeno také designovým potiskem, takže je pouze na vás, který motiv si vyberete. Toto lehátko vám poskytne opravdový komfort, a to i na kamenité pláži či rozpálené písečné pláži.

U vody si budete pochvalovat také nafukovací plážové lehátko, které je skvělým pomocníkem při opalování a lenošení na dovolené. Využijete jej samozřejmě i doma na zahradě a u bazénu. Mějte na paměti, že byste neměli nafukovací plážové lehátko pokládat na ostrý povrch, aby zbytečně nepropíchlo.

lehátka-na-zahradě

Další oblíbená plážová lehátka: Dřevěná, kovová i plastová

K zaslouženému odpočinku doma či na pláži využijete také dřevěné plážové lehátko, kovové plážové lehátko nebo plastové plážové lehátko. Vybírejte nejlépe modely, které jsou skládací a které si můžete vzít opravdu kamkoliv. Kromě materiálu plážových lehátek je velmi důležitá jejich konstrukce, polohovatelnost a celková ergonomie. Když se do plážového lehátka posadíte, měli byste se totiž cítit velmi pohodlně a užívat si v něm každičkou chvilku.

Pokud vybíráte dřevěná plážová lehátka, na zahradu se hodí celodřevěná verze doplněná o pohodlné polstrování. Pokud si však dřevěné plážové lehátko pořizujete k vodě do přírody či na dovolenou k moři, rozhodněte se nejlépe pro skládací dřevěné lehátko s plátnem či jiným textilem, který se po rozložení napne a přímo vás vyzve k posezení. Díky použitému materiálu je toto plážové lehátko lehké a snadno přenosné z místa na místo.

Co se kovových plážových lehátek i plastových plážových lehátek týče, na cesty rovněž vybírejte skládací verze z odlehčeným materiálů. Rozhodně uvítáte, když budete moci tato plážová lehátka polohovat hned v několika stupních. Letní relax tak bude díky nim opravdu bezkonkurenční!

Vyberte si plážová lehátka, která vám nabídnou něco navíc

Některá plážová lehátka vám mohou nabídnout i něco navíc. Na dovolené si budete pochvalovat například skládací plážové lehátko s kolečky, které pohodlně přemístíte nejen z místa na místo a které navíc díky praktickým kolečkům velmi snadno přepravíte z místa vašeho ubytování až na pláž.

Aby vás nebolelo za krkem, velmi praktické je rovněž plážové lehátko s opěrkou hlavy neboli plážové lehátko s podhlavníkem, na kterém se vám bude velmi pohodlně ležet. Spousta lidí nedá dopustit také na plážové lehátko se stříškou, díky které vám nebude přímé slunce svítit nikdy do tváře.

I když se to nezdá, výběr plážového lehátka není rozhodně snadná záležitost. Doufáme ale, že jsme vám jej našimi radami a tipy usnadnili. Tak schválně - které plážové lehátko si letos pořídíte na zahradu či k vodě a které nebude zase rozhodně chybět na vaší letní dovolené?

Pár-na-plaži

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.