Jak se chránit před komáry? Pomůže několik vychytávek

Komáři nám v létě pijí krev - a to doslova. Jak se proti tomuto dotěrnému hmyzu chránit? Máme pro vás tipy na několik vychytávek, díky kterým nad komáry zaručeně zvítězíte. Co vše vám tedy nesmí doma chybět, abyste se ráno nevzbudili nepěkně poštípaní?

Komár

Sítě do oken: Jejich pořízení rozhodně stojí za zvážení

Máte v domě či v bytě sítě do oken a závěsy do dveří? Jejich pořízení určitě dobře zvažte, protože dokážou váš domov ochránit před nálety dotěrného hmyzu, ať už jde o komáry, mouchy, vosy nebo nejrůznější brouky. I když jimi komár sem tam proklouzne, toto vybavení výrazně snižuje pravděpodobnost, že se ráno vzbudíte celí poštípaní.

Moskytiéra jako ochrana před komáry i romantický doplněk ložnice

Abyste si vychutnali léto zcela bez komářích štípancům, vybavte svou ložnici nebo dětský pokojíček praktickou i stylovou moskytiérou. Nejen, že jde o skvělou ochranu, přes kterou se komáři jen tak nedostanou. Moskytiéra jemně utkaná z látky se stane úžasným dekorativním doplňkem v místnosti, v níž spíte.

Prodyšné a lehké moskytiéry si pořiďte nejlépe v bílé barvě. V dětském pokojíčku vynikne také modrá nebo růžová moskytiéra a také moskytiéra v bílo-zlatém provedení. Rázem tak získáte designový prvek, díky kterému každá místnost originálně prokoukne a který vás zároveň během spánku ochrání před dotěrným hmyzem.

Co jíst proti komárům? Vyzkoušejte vhodné potraviny jako přírodní repelent

Už jste někdy přemýšleli nad tím, proč chutnáte komárům víc než ostatní členové vaší rodiny? Aby tomu tak již nebylo, zaměřte se na to, co jíte. Během letních měsíců zkuste ve větším množství konzumovat česnek, chilli papričky nebo rajčata. Právě tyto potraviny působí jako přírodní repelent a komáry tak spolehlivě odpudí.

Kryt-před-komáry

Kromě moskytiéry a sítí do oken se k vám komáři nedostanou i díky bylinkám

Jak se dále bránit proti otravným komárům? V místnosti, v níž večer pobýváte a následně spíte, pěstujte aromatické bylinky, jejichž vůni komáři nesnáší. Jde především o levanduli, rozmarýn, mátu, citronovou trávu nebo meduňku.

Tyto bylinky rovněž natrhejte začerstva a mějte je položené na talířku hned vedle nočního stolku. Levanduli, rozmarýn či mátu si také nasušte a vyrobte si z nich pytlíček, který si dejte v noci pod polštář.

Vsaďte na aromalampu, která vůni bylinek ještě znásobí

K boji proti komárům využijte rovněž aromalampu. Nakapejte do ní esenciální olej z levandule, rozmarýnu, máty nebo citronové trávy a provoňte jimi svou ložnici těsně před spaním. Nejen že se vám bude příjemně usínat a spát, komáři si k vám navíc do ložnice rozhodně netroufnou.

Před komáry se nejlépe v letních měsících braňte přirozenou cestou. Tedy sítěmi do oken, moskytiérami, bylinkami a 100procentně přírodními esenciálními oleji. Nedoporučujeme používat chemické odpuzovače, které uvolňují do místnosti nezdravé látky - a ty, byť v malém množství, vdechujete. Věříme, že se díky našim radám zvládnete před nálety žíznivých komárů s přehledem ubránit, a užijete si tak pohodové léto.

pár-na-dovolené

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.