Jak proměnit ložnici na podzim

Přemýšlíte, jak na podzimní proměnu ložnice? Přinášíme tipy na vybavení, bytový textil a dekorace, které budou této místnosti na podzim nejvíce slušet. Na co se tedy při podzimní proměně ložnice zaměřit?

rychla-promena-loznice-na-podzim

Podzim s sebou přináší barevné listí, pestrobarevné stromy, ovšem i déšť, chladné počasí a podzimní plískanice. V tomto ročním období jsme už nejraději doma zachumlaní v peřinách. Nechte vstoupit podzim i do své ložnice a vytvořte si v ní místo, které bude útulné a ze kterého bude sálat teplo domova. Co pro to všechno musíte udělat?

Nalaďte bytový textil do barev podzimu

Aby byla podzimní proměna vaší ložnice dokonalá, nalaďte váš bytový textil do barev podzimu. V případě ložního prádla, dekoračního polštářů, přehozů na postel či závěsů tedy využijte podzimní paletu barev. Jaké odstíny budou vaší podzimní ložnici nejvíce slušet?

Zaměřte se na barevné tóny bytového textilu, které jsou inspirovány barvou padajícího listí. Nejkrásněji bude v ložnici působit kaštanová, rezavě oranžová, máslově žlutá, okrová, vanilková či béžová. Vsadit můžete také na vínovou, čokoládovou nebo pomerančově oranžovou. Tyto barvy se mezi sebou nebojte vkusně kombinovat.

Vsaďte na hřejivé textury dekoračních polštářů či přehozů na postel

Nejen paleta podzimních barev. V případě bytového textilu, který máte v průběhu podzimu v ložnici, se pokuste o to, aby působil extra hřejivým dojmem. Sáhněte tak například po dekoračních polštářích či po povlacích na polštářích s hřejivou texturou. Slušet jim bude například samet, pletenina nebo imitace kožešiny.

Vsaďte rovněž na extra hřejivé přehozy na postel a deky, a to nejlépe z pleteniny nebo mikroplyše. Tyto přehozy jsou kvalitní, heboučké a také pěkné na pohled. Co je však nejdůležitější, když se pod ně zachumláte, neskutečně vás zahřejí.

bytovy-textil-v-barvach-podzimu

Zaplňte svou ložnici dekoračními polštáři

Během podzimních měsíců není v ložnici dekorační polštářů nikdy dost. Umístěte je na postel, do křesla i na podla, vnesou do vaší ložnice útulný styl a pohodlí. Kromě dekoračních polštářů si zkuste pořídit také povlaky na polštáře, pomocí kterých dodáte svým původním polštářům nový vzhled. 

V každém případě se snažte o to, aby jak dekorační polštáře, tak povlaky na polštáře byly v podzimních barvách a hřejivých texturách. Vaše ložnice tak díky nim bude vypadat neskutečně.

Nezapomeňte ani na podzimní povlečení

Zařizujete-li ložnici v podzimním stylu, zaměřit byste se měli také na povlečení. V případě, že chcete proměnit ložnici opravdu dokonale, pořiďte si ložní prádlo v barvách podzimu. Tedy kaštanové, vínové, oranžové, žluté, okrové nebo čokoládové. Nejen jednobarevné povlečení, svou ložnici si zkuste vybavit také povlečení s podzimními motivy. Skvělou volbou je například  motiv listí či motiv spadaného listí.

podzimni-povleceni-do-loznice

Vybavte svou ložnici podzimními dekoracemi

Abyste docílili dokonalé podzimní proměny ložnice, vybavte ji podzimními dekoracemi. Vsaďte nejen na svíčky a lucerny. Do interiéru ložnice začleňte také bytové dekorace v dýňovém stylu.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.