9 tipů na zahradní nářadí a příslušenství

Krásná zahrada vyžaduje hodně práce. Pokud chcete, aby tato práce probíhala rychle a efektivně, potřebujete kvalitní zahradní doplňky a nářadí. Pomohou vám nejen ošetřvoat rostliny, ale také udržovat celou zahradu. Zahradní nářadí také vyžaduje péči, jinak mohou být rychle zničeny. Chcete-li tedy v příštích několika letech používat jednu sadů nástrojů, přečtěte si zahradní průvodce ohledně zahradních doplňků.

1559570075

1. Skladování

Veškeré nářadí můžete uložit v garáží nebo sklepích, ale určitě to není tak dobrý nápad, jako k tomu použít zahradní altán. Můžete ukládat vše, co používáte pro práci na zahradš jako je zahradní rýč, lopata nebo elektrické nářadí jako je sekačka na trávu nebo nábytek.Slunečníky, stoly a židle nebudou sedět nikde jinde, než v altánu. Tento způsob jejich skladování je určitě ochrání před chladnými zimami a nebudeme se muset starat o to, zda si koupit nové a nebo jestli staré vydrží i v nacházející sezóně. Je vhodné připevnit háčky ke zdi, na které můžeme umístit některé z našich nástrojů. Tímto způsobem ušetříte více místa. Dům by měl mít vodovodní baterie ke zdroji teplé vody, aby moct své nářadí rychle vyčistit, aniž byste je museli přivést domů.

Zamiatanie_w_ogrodzie_lici_jesie_skomp

2. Menší neznamená horší

Při nákupu zahradního nářadí platí, že čím menší, tím lépe. Nestojí za to kupovat příslušenství, které zabere hodně místa. Není to pohodlné. Nejlepší je hledat náhrady, které se snadno zavěsí na zeď. Mnoho dostupných nástrojů má možnost skládání a zavěšení na zeď. Je proto důležité, aby se zajímat jen o takové, protože budete tyto nástroje využivat nejčastěji, tak vše musí být snadno dostupné v jedné malé místnosti.

 

3. Čištění nástrojů

Důkladná péče a údržba zahradního nářadí a příslušenství se nejlépe provádeí v zimě. Proč? Odpověď je jednoduchá! Protože v zimě zahrada usne a nemusíte v ní pracovat, takže nástroje jsou v úložném prostoru zbytečné. Jejich čištění je nejlepší začít tím, že je vložíte do teplé vody – samozřejmě bez elektrické nářadí. Pak můžete umístit na místo, kde budou čekat, až příští rok budou moci znovu plnit svou funkci. Nezapomeňte otřít všechny kovové části co nejdůkladněji, aby se zabránilo rzi. Když mluvíme o uspořádání, je také vhodné občas vyhodit to, co již nepotřebujete nebo se v průběhu let zhoršilo a zabírá prostor.

4. Regenerace nástrojů

Jakmile vyčistíte nářadí, zkontrolujte zda není nutné vyměnit nebo naostřit vaše zařízení. Pokud jse si všimli, že to nefunguje tak by mělo a nepřináší takové účinky jako ihned po zakoupení, zamyslete se, zda se vyplatí nechat jej opravit nebo pokud je to možné, zkuste to opravit sami. Před výměnou ostrých částí si nezapomeňte řádně chránit ruce. Jinak se můžete zranit. V této fázi, zda se na některém z vašich nástrojů objevila rez. Pokud ano, tak odstraňte jej co nejdřívě pomocí speciálních doplňků.

5. Lavice s úložným prostorem

Díky své funkci pomáhají zahradní lavici šetřit místo. Takové lavice, kromě jejich hlavního účelu, kterým je skladování, mohou často sloužit jako lavička, díky které můžete skrýt menší nástroje a příslušenství a pak na ně během letního grilování si sednout. Dovnítř vkládejte poze nástroje, které nejsou ovlivněny vlhkosti.

6. Vlhkost a kvalita nástrojů

Pokud chcete své zahradní nářadí optimálně ukládat, ujistěte se, že ve skladu je co nejméně vlhkosti. Vlhkost neslouží nástrojům velmi dobře. Zejmená jestli jde o elektické nástroje-mohou se postupně zhoršovat. Diky tomu můžete zvyšit životnost vašého příslušenství a nástrojů.

7. Odstraňováni rzi

Rez je největším nepřítelem kovu a všichni to víme. Ale víte, jak se toho účinně zbavit? Jediná věc, kterou potřebujete, je ocet, jedlá soda a drátěnka. Nalijte rezavá místa vodou a posypte jedlou sodou. Nechte na hodinu nebo dvě v závislosti na tom, kolik rzi se usadilo. Nakonec nalijte ocet a důkladně vyčistěte drátěnkem. Ocet odstraní rez a jedlá soda se snadno rozpustí. Tento způsob vám pomůže jednou provždy se s rezem vyrovnat a budete si moci znou užívat nejvyššího výkonu vašich zahradních nástrojů.

8. Uchování

Nezapomeňte namazat všechna zařízení speciálními přípravky, které je uchová, pokud nebudou použity. S tímto účinkem je na trhu k dispozici mnoho produktů. Před každnou zimou namažte nástroji a příští rok budou jako nové, což ožná, že vás bude motivovat k práci. Přípravy by neměly být vybírány na základě ceny, ale na základě značky a názorů ostatních uživatelů. V tomto kroku můžete také použít dezinfekční přípravky, které vám pomohou se postarat o stav a čistotu vašich nástrojů.

Narzdzia_ogrodowe_i_porzdki_skomp

9.Vědomý nákup

Při nákupu zahradního nářadí a vybavení nevěnujte pozornost pouze jestli jde o cenu. U nástrojů je dobré vybrat kvalitní značky, které jsou známé výrobou vysoce kvalitních zarízení. Zkuste vybrat pouze ty nástroje, které budete určitě potřebovat. Proč byste si měli nakupovat nůžky na živé ploty, pokud ve vaší zahradě není živý plot?

Porzdki_w_ogrodzie

1. Vak na listí, textilní koš, nádoba na trávu a zahradní odpadní pytel

2. Síťka pro zahradní sud, WENKO

3. Zahradní box je uzavřen trvalým plastem, stylová zahradní krabička v podobě ratanového kamene

4. Zahradní kompostér, uzavřený – 300litrů

 

Doufáme, že naše rady a tipy ohledně zahradního nářadí a doplňků budou užitečné, nejen v této, sezóně zahradnictví.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.