Moderní knihovny / regály promění váš domov

Čtení knih je jednou z nejoblíbenějších činností. Čtete rádi a stále si nakupujete nové a nové knihy? V tom případě u vás doma najde perfektní využití moderní knihovna / regál, která je nejen praktická, ale zároveň velmi stylová.

home-office (1)

Policový regál na knihy se bude vyjímat nejen v obýváku a ložnici

Přemýšlíte, do jaké místnosti svého domu či bytu dát policový regál na knihy? V zásadě máte hned několik možností a záleží jenom na vás, pro jakou se rozhodnete. Nejoblíbenějším místem pro knihovnu /regál je obývací pokoj, kde budete mít všechny své knihy na dosah ruky. Stačí si vzít svou oblíbenou knížku, sednout si do křesla či na sedačku a pustit se do čtení.

Regál na knihy můžete mít také v ložnici, díky čemuž si můžete pravidelně vychutnávat relaxační čtení před spaním. Dětská knihovna / regál najde využití také v dětském pokoji, čímž podpoříte lásku vašich dětí ke knihám a ke čtení. Není také od věci, když budete číst svým ratolestem z vybrané dětské knihy každý večer co večer.

Policový regál na knihy využijete rovněž v pracovně či v kanceláři. Pokud rádi vaříte a máte velkou sbírku kuchařek, perfektní využití najde také v kuchyni nebo v jídelně. V každém případě nemusíte mít knihovnu / regál pouze v jedné místnosti. Menší regály na knihy můžete dle potřeby klidně rozmístit po celém domě či bytě. Co na tento nápad říkáte?

Moderni-obyvaci-pokoj

Moderní knihovny / regály jsou praktické i vysoce dekorativní

Vybíráte nový regál na knihy? Rozhodovat se můžete hned mezi několika kritérii. Tyto otevřené knihovny / regály lze vybrat v nejrůznějších materiálech, velikostech i designech. Podstatný je také jejich způsob členění i způsob instalace. Knihovny / regály jsou totiž nejen volně stojící, ale také nástěnné.

Regál na knihy nepředstavuje pouze praktický kousek nábytku. Moderní knihovny / regály ze dřeva či z kovu jsou také vysoce dekorativní a jejich prostřednictvím můžete stylově proměnit svůj domov. Knihovny / regály dokážou vytvořit výrazný designový prvek v každé místnosti.

Záleží přitom jenom na vás, jakým způsobem je vyplníte. Do moderních regálů na knihy totiž nemusíte skládat jenom knihy. Abyste získali zajímavý prvek svého interiéru, zkuste v těchto knihovnách / regálech knihy doplnit také o dekorativní předměty, stylové rámečky s fotkami nebo dekorativní květináče s pokojovými rostlinami.

Tipy, jak v knihovně / regálu roztřídit knihy

Máte-li doma hodně knih, není od věci, když je roztřídíte podle určitého pravidla. Díky tomu bude vaše knihovní sbírka mnohem přehlednější. Nejčastějším způsobem, jak v regálu na knihy roztřídit tištěné tituly, je podle žánru. V policích knihovny / regálu tak můžete mít například beletrii, sci-fi, krimi, historickou literaturu nebo fantasy.

Knihy v knihovně neboli regálu můžete roztřídit také podle abecedy (názvu autora či knihy), podle barvy nebo i podle velikosti či formátu. Někdo knihy v knihovně / regálu třídí rovněž podle četnosti čtení. Své nejoblíbenější knihy nebo ty, které často používá (třeba kuchařky, atlasy hub či mapy), umisťuje do polic, k nimž má lepší přístup.

Pokud patříte k milovníkům knih, knihovny / regály u vás doma nesmí rozhodně chybět. Uspořádáte si jejich prostřednictvím svou knižní sbírku a zároveň vytvoříte atraktivní designový prvek, díky kterému bude váš interiér ještě stylovější.

Knihovna-v-loznici

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.