Konferenční stolky dotvářejí celkový vzhled obývacího pokoje: Dáte přednost skandinávskému stylu nebo klasice?

222

 

Co dělá obývací pokoj obývacím pokojem? Kromě obývací stěny a gauče je to bezesporu konferenční stolek, na který můžete odkládat televizní ovladač, noviny či časopisy nebo také voňavou kávu. Právě samotný konferenční stolek dotváří výsledný vzhled obývacího pokoje. I když jde o zdánlivě malý kus nábytku, na jeho výběru byste si měli dát obzvlášť záležet.

 

Konferenční stolky, které jdou s dobou

Necháváte se rádi unášet módními trendy? V tom případě vám v obývacím pokoji nesmí chybět originální konferenční stolek (nebo chcete-li kávový stolek) tvořený kovovým košem a odklápěcí dřevěnou kulatou deskou. Tento typ stolku plní v obývacím pokoji estetickou a také velmi praktickou funkci.

Kromě toho, že jde o výjimečný dekorační prvek, můžete jeho kovový koš využít jako úložný prostor. A to například k úschově polštářů nebo dek, které využijete během chladných podzimních a zimních večerů.

 

Pro všechny fajnšmekry: Kávový stolek ve skandinávském stylu

Konferenční stolek s kovovým košem a odklápěcí deskou se hodí do všech obývacích pokojů. Nejlépe ale vynikne, máte-li svůj obývák vybavený v moderním či skandinávském stylu. Když na tento konferenční stolek večer postavíte svícen se svíčkou a blízký gauč vybavíte měkkými polštářky a hřejivými kožešinami, zaručujeme, že zažijete to pravé hygge.

K tomuto kávovému stolku, který je vyrobený v jednoduchém, ale zároveň elegantním designu, se hodí rovněž stylový taburet. Také tento kousek nábytku tvoří kovový koš a dřevěná odklápěcí deska. Právě díky těmto kouskům povýšíte svůj obývací pokoj na nový level.

 

grey-living-room-with-sofa-PYYRDXM-min

 

Dřevěný nebo kovový konferenční stolek: Který vybrat?

Záleží jenom na vašich osobních preferencích, zda si do obývacího pokoje vyberete dřevěný konferenční stolek, nebo dáte přednost kulatému kovovému konferenčního stolku. Zatímco první se hodí do klasických interiérů, druhému typu konferenčního stolku to ladí s moderním stylem.

I konferenční stolek ze dřeva se však hodí také do moderního interiéru. Tuto skutečnost dokazují například stylové konferenční stolky značky Mileo Mustarde. Tyto stolky nadčasového stylu, který tolik připomíná nábytek 70. let minulého století, si zakládají na kvalitním materiálu a jedinečném designu. Váš obývací pokoj v moderním či skandinávském stylu doslova rozzáří konferenční stolek značky Mileo Mustarde s deskou v hořčičné, šedé či bílé barvě, která je doplněná o tři dubové nohy.

 

Sada konferenčních stolků: Vsaďte na stohovatelné kousky

Pokud jste se konferenčních stolků ještě nenabažili, pořiďte si jich do svého bytu či domu klidně celou sadu. Využijete je přitom nejen v obývacím pokoji, ale i v pracovně nebo třeba na zahradě. Velkou předností je, že jsou tyto konferenční stolky stohovatelné. Když vám přijde návštěva, můžete ji díky nim bohatě pohostit. Až návštěva zase odejde, konferenční stolky jednoduše složíte do sebe, čímž výrazně ušetříte místo.  

Tip: Místo ve vašem domě či bytě vám ušetří také konferenční stolky, které jsou skládací.

 

minimal-grey-living-room-interior-SHQG837 — kopia-min

 

Základní kritéria výběru konferenčního stolku

Pojďme si to tedy vše shrnout. Jakých kritérií byste se měli při výběru konferenčního stolku držet především?

  1. Vsaďte na kvalitu materiálu i samotného zpracování.
  2. Styl konferenčního stolku by měl ladit se stylem vašeho obývacího pokoje.
  3. Konferenční stolek by měl sloužit přesně k těm účelům, ke kterým jej potřebujete.
  4. Bonusem navíc je pro vás konferenční stolek s multifunkčním využitím nebo stohovatelný či skládací stolek, který šetří místo.

 

Konferenční stolek na terasu či balkon? Proč ne

Pokud si dáváte rádi přes den na terase či balkonu kávu a k tomu třeba zákusek, rozhodně vám přijde vhod, když budete mít po ruce konferenční stolek. Tento kus nábytku využijete i tehdy, když si budete chtít večer jen tak posedět s partnerem, rodinou či přáteli.

Právě na konferenčním stolku můžete svým blízkým servírovat různé dobroty. Vaši přátelé či kamarádi mohou také na tento typ stolku odkládat kávu nebo něco ostřejšího. Konferenční stolek však nemusíte mít pouze na terase nebo balkonu. To pravé umístnění najde také v zimní zahradě.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.