Nástěnné a stolní hodiny zkrášlí každý interiér: Které se hodí do obývacího pokoje, a které naopak do ložnice?

Nástěnné a stolní hodiny tvoří nedílnou součást každého domu či bytu. Spolehlivé hodiny, které máte doma, udržují v neustálé permanenci váš pojem o čase. Přeci jenom musíte v určitou dobu vstávat ráno do práce, budit děti do školy nebo s předstihem vyrazit na pracovní schůzku. Bez hodin byste byli v tomto směru naprosto ztracení.

 

wooden-chair-in-spacious-apartment-PJ5SCQ8-min

 

Nástěnné hodiny: Do kuchyně i do obývacího pokoje

Ve většině českých domácností najdete v kuchyni či v obývacím pokoji nástěnné hodiny. Kromě toho, že jde o praktický bytový doplněk, v posledních letech plní také vysoce dekorativní funkci. Sami se tak můžete rozhodnout, zda si domov zařídíte klasickými nástěnnými hodinami, anebo jej oživíte nástěnnými hodinami v moderním a barevnějším designu.

Tip: Toužíte-li po originálním doplňku, který rozzáří váš moderně zařízený domov, trefou do černého jsou kulaté nástěnné hodiny Stones. Z ciferníku těchto nástěnných hodin totiž do všech stran vystupují kovové paprsky, které jsou zajímavě zdobeny průhlednými krystaly.

Máte-li svůj domov zařízený ve skandinávském stylu, ale i ve venkovském či vintage stylu, perfektně mu sednou retro hodiny na zeď. Tento vkusný bytový doplněk se skvěle hodí také do ložnice či na chodbu, ale i do pracovny či kanceláře. 

V každém případě však počítejte s tím, že hodiny na zeď nemusí mít pouze kulatý tvar. Nádherně vypadají například obdélníkové nástěnné hodiny s otevíracími okenicemi. Vašemu domovu budou slušet také hodiny na zeď ve tvaru hvězdy, čtverce, letadla, pánve, krájecího prkénka nebo dříve tolik oblíbených kukaček.

 

botanical-kids-room-PLPAT85-min

 

Hodiny na zeď do ložnice: V hlavní roli tichý chod

Pokud chcete nástěnnými hodinami oživit svou ložnici, vyberte si takový kousek, který má velmi tichý chod. Krokem vedle nejsou například tiché nástěnné hodiny od francouzské značky Atmosphera Créateur d'intérieur. Tyto retro hodiny na zeď stylově ozdobí stěnu a podtrhnou celkové vyznění pokoje. Na druhou stranu vás díky svému tichému chodu nebudou v noci rušit při spánku.

Hodiny na zeď s tichým chodem jsou správnou volbou i do dětského pokoje. Vaše dítě získá díky hodinám, které bude mít stále na očích, ten správný pojem o časem. Lépe si tak bude moci rozvrhnout své veškeré záliby i povinnosti. 

Na ciferníku záleží: Jedině tak budete mít pojem o čase

V každém případě ale myslete na to, aby v případě nástěnných hodin nezvítězila jejich estetičnost nad praktičností. Z nástěnných hodin byste měli vždy bez problémů vyčíst přesný čas. Proto si nástěnné hodiny nepořizujte pouze s ohledem na kvalitu materiálu a zpracování či s ohledem na originální design. V případě tohoto nezbytného bytového doplňku totiž velmi závisí také na typu ciferníku. Vybrat si přitom můžete:

  • 24hodinový ciferník s arabskými číslicemi
  • 24hodinový ciferník s římskými číslicemi
  • 24 hodinový ciferník bez číslic

 

grey-couch-with-purple-blanket-and-green-pillows-2BRPWJA-min

 

Stolní hodiny: Atraktivní design nade vše

Stolní hodiny a budíky už dávno nepatří pouze do ložnice na noční stolek. V současnosti si můžete vybírat ze stolních hodin pyšnících se atraktivním designem, které tak mohou tvořit stylovou dekoraci vašeho obývacího pokoje. 

Trendy jsou nejen kovové stolní hodiny. Co říkáte na dekorativní stolní hodiny ve tvaru jízdního kola, letadla nebo rádia? Pokud vás příliš neoslovují, jistě vás zaujmou stolní hodiny s nožičkami, které můžete umístit třeba do obývací stěny.

Tip: Pokud ztrácíte nejen pojem o čase, ale někdy máte problém určit také přesný den nebo datum, máme pro vás řešení. Pořiďte si praktický budík s kalendářem, který si postavte na noční stolek. Problémy s orientací v čase pro vás tak budou dávnou minulostí

Hodiny v dětském pokoji? Nezbytnost, díky které se díky naučí režimu

Většině rodičům se orosí čelo, když ví, že další ráno budou muset své dítě opět vypravovat do školy. Jistě ale souhlasíte s tím, že mnohem horší situace nastává, když se má váš potomek do školy vypravit sám. Aby vaše dítě nezaspalo a vstalo do školy včas, pořiďte mu do dětského pokoje kvalitní stolní hodiny s budíkem, a to ideálně v tichém režimu.

Vaše dítě získá pojem o čase i díky stolním hodinám, které se svým atraktivním designem hodí právě do dětského pokoje. Holčičkám tyto hodiny pořiďte v pastelově růžové, klukům zase ve světle šedé.

 

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.