Uchovejte si chutě léta. Příslušenství pro zavařování.

uchovejte

 

Zavařování je perfektní způsob, jak si v zimním období vychutnat chutě léta - zavařování také pomáhá chránit naše zdraví a je zdrojem vzácných ingrediencí pro naši imunitu během chladného období. Během zavařování jsme často nuceni krájet nebo krouhat velké množství ovoce a zeleniny - v tomto procesu nám mohou pomoci zajímavé pomůcky, které umožňují rychle připravit nálevy a naplnit sklenice.

Jaké příslušenství byste si měli koupit před zahájením procesu konzervace? Využijte našich rad!


krajece_03_1Sklenice_03

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sklenice pro skladování konzerv jsou doplňky, diky kterým byste měli zahájit přípravu. Pokud chcete zdůraznit své kulinářské úsilí, stojí za to věnovat pozornost estetice sklenic. Skvělým nápadem pro tyto účely mohou být užitečné sklenice s víčkem v různých tvarech. Jsou vybyveny těsněním, které pomáhá udržovat čerstvý obsah.

 


Sklenice_04krajece_01_1

 

Krájecí prkénka jsou gadgety, bez kterých se nemůžete obejít. Správná volba prkének usnadní práci v kuchyni nejen při zavařování, ale i při každodenním vaření. Je nutné věnovat pozornost velikosti desky přizpůsobené povrchu pracovní plochy a našim potřebám, jakož i zvláštním výřezům, které odvádějí vodu.


krajece_02Sklenice_05 

 

Nejnáročnějším procesem zavařování je řezání ovoce a zeleniny na kousky. Tato etapa lze začně usnadnit nákupem sekáčků na bylinky a kráječů na ovoce a zeleniny. K dispozici jsou ruční kráječe i elektické mlýnky.


Sklenice_01krajece_04

 

Nákupní seznam musí také obsahovat malé pomůčky. Souprava by měla konečně mít lisy na česnek, který bude plnit svou roli při zavařování okurek nebo paprik a také odpeckovače pro přípravu chutných třešňových nebo švestkových kompotů.


Jakmile vše k zavařování bude kompletní a vy začnete hledat nápady na zavařeniny, doporučujeme vám na okurkový salát s mrkví. Zní to velmi zdravě. Představujeme jednoduchý recept na salát, který může být skvělým doplňkem každé večeře v zimním období.

Složení:

4 kg okurek
1 sklenice oleje
4 stroužky česneku
800 g cibule
1 sklenice octa (10% ocet)
1 sklenice cukru
1,5 lžičky soli

Nakrájejte okurku na plátky. Nastrouhejte mrkev na hrubo, cibuli a česnek na jemno (můžete použít sekáček GEFU). Pokud chcete překvapit své spolubydlící, můžete použít také ořezávátko na mrkev, díky čemuž získají uznání od dětí.
Připravte všechny ostatní přísady do misky. Přidejte dříve nakrájenou zeleninu a důkladně promíchejte. Připravený salát odložte na několik hodin na chladné místo.
Po několika hodinách znovu ingredience smíchejte a vložte do sklenic. Pasteurizujte 15 minut.

 
Využíváme soubory cookies, které nám pomáhají poskytovat a zlepšovat naše služby. Používáním tohoto webu souhlasíte s našimi pravidly pro cookies. Více informací